Inlägg

Inlägg som erlc har skrivit i forumet
Av erlc

Bättre att skriva det som en modul:

#filnamn: settings.py output = r'C:\filer\output'

#annan fil import settings my_output_file = settings.output + r'\filename' #eller "from settings import *" för att komma åt alla namn globalt

Av erlc
Skrivet av angryencoder:

Är ej så bra med htaccess. Provade det du sa men funkade ej! Skriver http://filmbladet.se/?p=ss men 404 kommer ej fram!

Det är skillnad på att söka efter en sida som inte finns (404) och att skicka ett felaktigt argument. När du söker efter ?p=ss kommer du fortfarande hitta din index-sida. Du får sedan kontrollera argumenten (GET-parametrar i detta fall) och se om de är vettiga eller inte. Om de inte stämmer (felaktigt format eller dåliga värden) får du hantera detta. Eftersom det inte är fel på requestet (den hittar ju index-sidan) måste detta hanteras helt programmatiskt.

Av erlc

Jag skulle skrivit ett kort python-script:

import UnRAR2,os,os.path verbose=True #sätt till False för att ta bort utskrifter _startMapp = '.' #ändra till sökvägen till huvudmappen def log(msg): if verbose: print(msg) os.chdir(_startMapp) for path,dirList,fileList in os.walk('.'): done = False for f in fileList: if f.endswith('.rar'): rarFileName = os.path.join(path,f) log('Packar upp från {}'.format(rarFileName)) rf = UnRAR2.RarFile(rarFileName).extract(path=path) done = True break if done: log('Tar bort filer i mappen {}'.format(path)) for f in fileList: os.unlink(os.path.join(path,f))

Kan inte garantera att det fungerar som du vill men bör göra det.
Koden är skriven för python3 med tillägget UnRAR2

Av erlc

Om du vill ha en bok kan jag verkligen rekommendera Professional C++
Den går på djupet och tar upp massor av godsaker från c++11

Av erlc

BF3 på PS3 eller 360?

Hej

Jag har funderat på att skaffa BF3 för att spela multiplayer och undrar om det gör sig bäst på ps3 eller 360 (community, uppkoppling, grafik osv)
Jag har både en 360 (med live) och ps3 så det är inte del av diskussionen.

Av erlc

Fast det "riktiga" c++-sättet är ju såklart att använda stringstreams...

int val; istringstream iss(str.substr(startIndex, len)); iss >> val;

Av erlc
Skrivet av tobbe_x90:

Bumpar här istället för att skapa ny tråd. Skulle någon kunna kolla vad dessa kostar med studentrabatt?

http://www.dustinhome.se/benq-ew2430-24-wide-tft-led-black-me...
http://www.dustinhome.se/asus-radeon-hd6950-1gb-dcii-gddr5-pc...

Har nyligen börjat plugga och inte fått mitt Mecenatkort ännu, skulle va bra och se om det var värt att vänta

BENQ EW2430: 2212:-
RADEON HD6950: 2190:-

Av erlc

Detta är ju ett av våra små flamewars här på sweclockers men efter att ha undervisat grundläggande programmering i några år (och även lärt mig ett flertal andra språk) så kan jag inte annat än rekommendera ADA för att lära sig programmera. Visst, ska man absolut lära sig att programmera spel så är det väl inte så lätt men vill man lära sig grunderna i programmering för att sedan gå vidare och lära sig andra språk så är det perfekt. Nedan är några saker man får på köpet när man programmerar i ADA med gnat:
En snäll kompilator
Har ni använt någon annan kompilator som säger "program.adb:12: missing ; " eller "<något> undefined, possible misspelling of <något annat>"
Tydliga block
Visst det är vackert med krullparenteser eller indentering för att se kodblock men betydligt lättare med if ... end if;, loop ... end loop; eller procedure ... begin ... end;
Lätt syntax
Språket har mycket ren engelska med många saker som är riktigt intuitiva, hur vettigt känns det egentligen med == för att jämföra saker? Visst man lär sig men en nybörjare har svårt att lära sig ändå, utan alla småsaker.
Väldigt typsäkert
Visst, man blir less på att inte få tilldela en float ett heltalsvärde men det tvingar en nybörjare att alltid hålla koll på vad ett uttryck evaluerar till och detta blir till en stor hjälp senare. Vem vet inte varför ett tal blir "avrundat" vid en heltalsdivision efter att de läst ADA?
Enkel parameteröverföring
En vettig uppdelning men function/procedure-uppdelning och bra med in/out/in out för parametrar. Visst sätt ett &-tecken så får du en referens och kan ändra på din variabel, problemet med det är ju att för att lära sig referenser ska man lära sig pekare och det är inget man vill sätta sig in i när man lär sig att göra underprogram. Mycket lättare att lära sig att "in out" betyder att du får in ett värde på variabeln och kan ändra på det för att sedan skicka tillbaka det nya värdet (även om det är samma sak)
Enkelt att komma igång
Installera gnat och en vettig texteditor (självklart emacs ) så är du igång.

En klar nackdel är ju såklart att det inte är ett så stort (eller iaf populärt) språk och det kan vara svårt att få hjälp. Då är det ju tur att många här har pluggat D/C i Linköping och läst grundläggande ADA. Finns alltid någon som kan svara på nybörjarfrågor.

Av erlc

Nytt sytsem, ca 6500

Hej
Jag har satt ihop följande konfiguration och undrar om det är något ni tycker bör bytas ut?
http://www.dustinhome.se/Favorites.aspx?list=f6e79d7cac9d4819...
Kör dubbla F3: or för att köra i raid-1

Av erlc
Skrivet av https://www.studera.nu/studera/4703.html:

Betyg före 2003
Det här ger grundläggande behörighet:

* avgångsbetyg från en fullständig minst tvåårig linje/ tvåårig specialkurs i gymnasieskolan, avgångsbetyg 2 eller 3 från gymnasial vuxenutbildning (eller motsvarande) eller avgångsbetyg från andra äldre gymnasieutbildningar och
* kunskaper i svenska och engelska motsvarande slutförd lärokurs om minst två årskurser på någon linje i gymnasieskolan och etapp 2 på gymnasial vuxenutbildning. Kunskaperna kan också styrkas med exempelvis Svenska kurs B och Engelska kurs A med lägst betyg Godkänd.

Så där står inget om 2250 poäng

Av erlc

Jag har inte testat det själv men apache med mod_python kanske vore något att titta närmre på.

Av erlc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrjasmin
Varför kan jag inte använda Put för filer när jag använder Ada.Sequential_IO ?
Får bland annat "File_Type is not visible". Vad gör jag för fel ?

För att det inte finns någon put för binärfiler. Då ska du använda read/write
Och som sagt så går labben ut på att skriva ut resultatet i en textfil...
Precis som Shimonu säger så måste man också explicit säga vilken sorts file_type man vill ha om man har med både ada.text_IO och sequential_IO.

Av erlc

Jag är assistent i bland annat TDDC68 och jag hittade då inte någon korrekt lösning bland de filer som fanns, tanken i lab sex är ju att du ska läsa in hela "personposter" från filen, inte separata tecken...

Därefter sker utskriften i klartext på en ny fil och då är det ju bra med Put(File, Int)

Av erlc

Det finns ju lite olika sätt. Ett sätt är ju Integer'Image men får man fråga varför du vill ha det som en char? Varför inte skriva ut den som ett heltal istället?

För att skriva ut ditt fält så får du helt enkelt loopa igenom det, gärna i en Put-procedur för din fält-typ...

Av erlc

För att han saknar Ada.Text_IO i paketet. Utan den så hittar kompilatorn bara en procedur Get. Den hämtar Date_Type och S är en String

Av erlc

I Västerbotten verkar vi ha ett bra system iaf.. Jag var på vårdcentralen en gång och läkaren gick igenom journalen, jag fick visst en cortisonsalva när jag var två så koll har de. Frågan är vad just det spelar för roll nu, 20 år senare =)...

Av erlc

Jag antar att det är TDDC68 (eller liknande) som gäller?
Det vi är ute efter då är att du kollar på delar av strängar, tex.

Get(Str(1..3)); Put(Str(1..3));

Problemet du får om du säger get(Str) är att den fortfarande väntar på inläsning tills du matat in fem tecken och så vill vi ju inte ha det

Av erlc

Ganska säker på att -E har usb 3.0 och sata 6GB

Av erlc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Goodia
Tänker du köra CF senare? isåfall borde du ta ett starkare nätagg, om inte kan du byta ner dig i moderkort och ta ett 5850 istället.

Jag har inga direkta planer på cf men kanske ska ta och lägga en hundring extra för 620W modellen om ni tror det krävs

Av erlc

Nu har jag uppdaterat listan något.
Vad sägs om
Gigabyte GA-P55-UD4
Corsair Dominator DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x2GB
Cooler Master Real Power M520 520W
Asus P183
Western Digital Caviar Black WD7501AALS 32MB 750GB