Inlägg

Inlägg som Sten sax påse har skrivit i forumet
Av Sten sax påse

Produkt: Oneplus 10 Pro 256GB 8 GB RAM
Länk: Oneplus 10 Pro 256GB Amazon.se
Kategori: Mobiltelefon
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5947085
Pris: 5302kr

Av Sten sax påse

Tänke hitta en ny telefon då min P20 Pro börjar dumma sig lite här och var. Är dock kluven på vilken man ska ta och om man ska slå till nu eller vänta några dagar

Av Sten sax påse
Skrivet av bbbbbaaaaa:

Beror på vad du är ute efter, skärmen på 8an är fantastisk, kameran likaså. Är detta värt dubbla priset av en pixel 7? Enligt mig, nej. Jag köpte Pixel 8 enbart pga stöd för memory tagging vilket inte ens används i dagsläget av PixelOS. GrapheneOS är det enda OS som idag tar vara på MTE support, GrapheneOS var hela anledningen till att jag valde att köpa en Pixel. Mjukvarusupport i 7 år är också en väldigt prisvärd punkt men går också att ifrågasätta då Google gillar att stänga ned eller avbryta support för deras projekt, https://killedbygoogle.com/.

Tack för svaret! Tror jag kommer avvakta till riktiga BF, men lutar åt en Pixel 7 så kan man ju lägga resterande pengar på något annat trevligt

Av Sten sax påse

Till er som rekommenderar pixel 7/pixel 8, är en 8 eller 8 Pro värd mer än dubbla priset av en Pixel 7? Hade tänkt klippa en Pixel 8/8 Pro under black friday men känns svårt att rättfärdiga det dubbla priset av en 7:a, förutom just 7 års uppdateringar då. Nån som har någon input där?

Av Sten sax påse
Skrivet av Gawgizz:

Fidelio-lurarna är definitivt inte tungdrivna, så på den fronten behöver du inte oroa dig.
Komfortmässigt vinner X2orna för min del, men det är ju högst subjektivt.
Skillnaden är nog framförallt vad du är ute efter ljudmässigt, och även det är ju olika från person till person.
Gillar det lite "livligare" ljudet, men om du är ute efter något torrare och mer analytiskt är det inte optimala lurar.
Närmast en "sidegrade" men vet man vad man prioriterar kan det vara värt det ändå, speciellt till det här priset.

Tack för den jämförelsen, klockren! Är fortfarande sjukt nöjd med mina Sehnheiser, men de börjar bli bra slitna. Men 800kr för ett par Fidelio är skamligt bra, minns att motsvarande förr gick för 2k när ja köpte mina istället. Synd att jag inte har en butik nära mig att prova dem innan bara

Av Sten sax påse
Skrivet av martengooz:

Enligt WarOwl så verkar CS2 frames vara mer GPU optimerat än det var i CS:GO. Så inte helt säkert att en starkare CPU skulle hjälpa här faktiskt. Oavsett borde det vara tillräckligt med frames med den CPUn.
https://www.youtube.com/watch?v=zj6sUTgDg54

Där ser man! När man ser gameplay förstår man verkligen varför

Av Sten sax påse

Ser riktigt fint ut det du smällt ihop! Hade dock dragit ner på grafikkortet och lag t det på CPUn istället. CS är mer CPU krävande och gissar på att CS2 fortfarande kommer vara det (jag är dock ingen säker källa ). Men iallafall, hade nog personligen bytt GPU till ett 3060 och CPU till en i5 13600K eller dylikt om CS är det du kommer spela mest

Av Sten sax påse

Fidelio-lurarna hade ju varit nåt kanske, har idag ett par Sehnheiser HD558 köpta för ca 10år sen. Tror ni det blir en markant skillnad eller är det isch samma? Drivs med en liten NuForce UDAC 3, kanske blir för klent för Philips

Av Sten sax påse
Skrivet av whalle:

Är extrapassen och helgerna medräknade i dina 26000? Eller hur mycket extra har du på helger?

Sorry för sent svar men jajamen, extrapass är inräknade. Helger har alla (ska ha iaf) inom handels 100% OB på lördagar efter kl 12.00 och söndagar 100% OB hela dagen. Landar alltså på ca 300kr/timmen på söndagar vilket visar sig på lönespecen, särskilt vid 10h-pass.

Av Sten sax påse
Skrivet av Alphahanne:

Har du en heltidsanställning?

Jag frågar då du har rätt till 25 dagars semester enligt lag. Har du en deltidsanställning har du fortfarande rätt till 25 dagar men inte alla betalda.

Rättelse: Var lite otydlig. Det beror lite på hur man jobbar sin deltid om man får 25 dagar med procentuell ersättning eller 25 dagar med några fullt betalda och några obetalda. Alla har dock rätt till 25 dagars semester oavsett anställningsgrad.

Nej, är som dom allra flesta inom handels deltidsanställd, där jag har 22 betalada semesterdagar och 3 obetalda (hade fel första gången). Uppskattar att du påpekade det Som tur är sköts det "fackliga" väldigt bra på min arbetsplats, vilket jag är glad för!

Av Sten sax påse
Skrivet av iBooOfSweden:

Har du en opatchade Nintendo Switch V1 med de lägre serienumren så köper jag den gärna.

Skriv gärna till mig:
X Året den köptes
X Skicket
X Serienumret
X Vad du vill ha
Jag står för frakten.
Finns i Malmö

Krav: Inget som är defekt, fungerande joy cons utan drift, inga sprickor, fungerande sd läsare.
Bonus: Extra joy cons, ej bannad.

Om intresset finns så har jag en helt ny Nintendo Switch OLED som kan bytas/säljas.

Mvh

Läs hela annonsen här

Skrivet av johan1007:

Tjo, fått tag på ett? I s.f finns det fler som säljer?
mvh

Har ett jag köpt begagnat som jag kan tänka mig sälja. XAJ10004 så ska vara opatchat. Gott skick, joy cons utan drift men vänstra har något okänslig joystick. Komplett med docka, laddare, hdmi och joycon-kontroll, kommer dock i en OLED kartong istället för orginal. Inga spel ingår.

Hade fint

Av Sten sax påse

Yrke: Butiksmedarbetare
Bransch: Handels
Månadslön: 26000kr
Förmåner: 20 dagar semester + 2000kr friskvård
Erfarenhet: 4 år
Ålder: 25 år
Utbildning: inget som påverkar, men snart högskoleingenjör
Övrigt: Tar många extrapass och helger. Total arbetsstid i snitt förra året blev kanske 130-140h/månad

Skriver parallellt mitt exjobb just nu och hoppas på något nytt jobb till sommaren! Trivs för övrigt bra och tjänar helt klart tillräckligt

Av Sten sax påse

Hejhej hoo

Av Sten sax påse

Synd att man missade Samsung S8an och Apple Watch 7, sökte både dom grejerna...

Menmen, funkar A8an man ser överallt hyggligt ändå? Skulle bara vilja ha en platta för att dra fram recept, handlarlistor, reddit osv. så behöver inte vara så märkvärdigt ändå?

Och smartwatches, sett Amazfits GTR/GTS3 här och där som verkar vara helt dugliga. Nån som har något bättre förslag?

Självklart väntar jag tills nästa fredag då dessa produkter verkar finnas överflöd, men ifall inget bättre kommer lär dessa slinka ner i varukorgen, bara för att

Av Sten sax påse
Skrivet av edson:

Det går segt kan man lugnt säga

Av Sten sax påse

Smittade appar Huawei

Läste på aftonbladet imorse att huaweimobiler varnar att Swedbanks app är "smittad". Okej, då skiter jag i att logga in där på ett tag.

Men alldeles nyss fick jag upp en pop-up notis från ingen stans: "Vivino verkar vara smittad". Med rutorna avinstallera eller stäng.

Nån mer som upplevt samma sak? Bör man vara orolig? Avinstallerade swedbank och tänker skita i att skriva in lösenord eller använda bank-ID tills mer info kommer ut.

Har en P20 Pro, helt orginal.

Av Sten sax påse
Nytt bud: 900 kr Pokemon korten
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Sten sax påse
Skrivet av Anders9110:

5600X ifall du måste uppgradera idag.

Alder Lake ska släppas om drygt 1 månand kan vara ett alternativ dock kommer den förmodligen kosta lite mer då DDR5 och Moderkorten kommer vara dyrare vid lanseringen.

Verkar intressant, det jag också insåg var att Zen3+ kommer nästa år nån gång, med nya AM5 sockeln. Känns ganska framtidssäkert att vänta till den, förhoppningsvis har DDR5 hunnit lugna sig i pris då jag gissar på att dem blir dyra vid lansering som du säger.

Skrivet av Fenrisulvfan:

10400F eller 11400F beroende på dagspris, 11400F är värd c.a 10% mer.

Är inte den en nedgradering från 11600k? Prismässigt ligger den sjukt bra till det kan jag hålla med om, men hade gärna haft något ur den övre prisklassen innan man kliver upp till i7/ryzen 7

Av Sten sax påse

Vilken CPU: i5-11600k vs Ryzen 5 5600x?

Har länge tänkt uppgradera min gamla 4690k till något nyare och ryzen har ju dominerat marknaden de senaste åren. Men nu verkar Intel kommit tillbaka (iaf enligt userbenchmark) så valet känns inte lika självklart längre.

Bägge två ligger i ungefär samma prisklass i dagsläget (2900kr give or take) och datorn används främst till att spela på, men jag sitter också mycket i FL Studio (musikproduktion) där jag märker att gamle i5:an inte alltid orkar med trycket. Kommer mest troligt överklocka CPUn något, oavsett vilken det blir.

Gissar på att bägge två kommer funka finfint och vara en ENORM uppgradering, men tänkte om någon hört eller vet något om dem. Vad vet jag, kanske lider i5:an av brutalt höga temps eller nåt liknande. Eller så kommer det kanske ut någon super-processor till vintern som jag inte hört talas om. Är inte riktigt med i gamet längre så att säga...

Så alla tips och råd är väldigt uppskattade!

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Sten sax påse
Skrivet av Devien:

Av egen erfarenhet och som andra sagt. Om det BARA är denna sommaren ta biltemacykeln, den kommer göra sitt jobb bra utan att du behöver bry dig. Ska du ha den längre än så ta nån av de begagnade, blir lite mekande redan från början men de kommer hålla i många år.

Några dagar sen men nej jag tänker att jag ska ha cykeln några år framöver, brukar cykla runt stan och fiska också så köper gärna nåt jag kan ha några år.

Har förövrigt om nån kunnig råkar läsa hittat dessa Fixie cyklar från bikester, är det något att ha? Hur är det att cykla med enväxlat (ja min gammelcrescent jag har är enväxlad men gissar på att utväxlingen är mer genomtänkt på en sånhär modell)?

Fixie Blackheath