Inlägg

Inlägg som moreforless har skrivit i forumet
Av moreforless

Blev blåst av "Leif" i ett annat sammanhang. Jag hade tidigare en klädesbutik och gjorde en beställning av barnkläder från honom. I det fallet var inte priserna så extremt låga som de tydligen var när det gällde datorprylar vilket gjorde att varningsklockorna inte ringde lika högt.

Och ja, i papperna jag fick från polisen står det att uppsåt saknas vilket ju känns som ett skämt...

Av moreforless

Jag gjorde en polisanmälan mot Leif som lades ner samma dag då det, enligt polisen, saknades uppsåt....

Av moreforless

Skall tilläggas att "Leif" är en väldigt skicklig bedragare. Som jag skrev så hade jag kontakt med honom under ett par månader innan jag gjorde beställningen och under den perioden byggde han upp ett förtroende och delade med sig av privata saker om sig själv. När väl beställningen skulle göras så kändes det som om jag kände honom och att det därför var liten risk med att göra denna typ av betalning.
Men visst, dumstruten sitter ju där den ska nu...

Av moreforless

Har lagt ett meddelande till dig quattro.

Av moreforless

Jag äger en klädesbutik, därav provbeställningen.

Av moreforless

Priserna för kläderna var f ö inte så billiga som datorprylarna tydligen var utan helt realistiska priser för kläder uppsydda i Thailand.

Av moreforless

Den annons jag svarade på låg på Blocket i november 2013 och jag gjorde min beställning i april i år, tyvärr långt innan tråden skapades på den här sidan.
Som sagt, sura pengar men jag hoppas att jag kan varna andra...

Av moreforless

Computerstocklots är en bluff

Jag kan, tyvärr, informera om att Computerstocklots är en bluff.
Leif Karlsson som "ägaren" kallar sig har vi Blocket även annonserat om att han säljer klädespartier under namnet Partimax.

Tidigare i våras gjorde jag, efter många telefonsamtal och emails med Leif, en provbeställning av barnkläder och t-shirts. Inköpssumman om 7000 kr fördes över till Thailand där han sannolikt befinner sig och varorna skulle skickas samma dag. I dag, två månader senare, är jag 7000 kr fattigare men en lärdom rikare.
Jag har självfallet gjort en polisanmälan och även Blocket kommer att spärra alla annonser som man kan härleda till "Leif Karlsson"

Han har använt sig av två svenska telefonnummer, ************* samt **************. Han har även en thailändsk mobil ************.

Kvinnan som tar emot betalningarna och som är kontoinnehavare i Bangkok bank heter *************.

Tyvärr så finns där inga varningar mot Leif, Computerstocklots, partimax eller *********** om man googlar, något som hade kunnat spara mig 7000 kr...

Jag har m a a detta idag även registrerat följande domännamn:
computerstocklots.se
leifkarlsson.nu
*************.com
partimax.se

Jag tänkte att jag, när jag har tid, skall lägga upp varningar på dessa sidor för att försöka förhindra att fler råkar ut för denna person. Då detta överhuvudtaget inte är mitt område tar jag gärna emot tips hur dessa sidor kan komma att hamna högt om man googlar.