Inlägg

Inlägg som anon238937 har skrivit i forumet
Av anon238937

låter väl bra?

Av anon238937

Ja det verkar som att det är bättre ljud i överlag från frontjacket. Men ska kanske avinstallera alla drivrutiner till ljud en extra gång och kolla. Skulle kännas bättre att ha alla sladdar på baksidan av datorn. Kanske bara jag som är lite kräsen...

Av anon238937

Ja jag kan ju ha reglaget lite på vänster sida för att få balans. Men det känns som att man förlorar kraft då?

Av anon238937

Testade en grej som jag borde ha gjort mycket tidigare... Testade köra 3.5mm till högtalarna via frontjacket på datorn. Där ifrån är ljudet helt balanserat. Är det a redan hårdvarufel på mitt moderkort som jag skaffade strax innan jul..?

Av anon238937

Bra idé med livelinux. Ska testa det nu!

Av anon238937
Skrivet av Belzer:

Är dessvärre relativt okunnig inom ämnet, men rent spontant skulle jag gissa på nån inställning i Realtek HD's ljudkonfigsprogram. Öppna upp och ta dig en titt - uppe i vänstra hörnet, är mätaren centrerad?

Ser ut så här hos mig: http://sv.tinypic.com/view.php?pic=kbt4et&s=8#.UxRdXPl5P5A

Tyvärr så är det när mätaren är i mitten som ljudet är obalanserat och det låter mer på höger. Otroligt märkligt...

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon238937

Problem med ljudbalans - Inte högtalarna det är fel på!

Ska hålla detta kortfattat. Köpte en ny dator för ett tag sedan där bland annat moderkortet msi Z87-G45 ingick. Jag fick nyss mina nya högtalare från Komplett http://www.corsair.com/en/gaming-audio-series-sp2500-high-power-2-1-pc-speaker-system.

Jag märkte nyss att ljudet ej är balanserat. Det är alltid den västra sidan som låter mindre. Spelar ingen roll om jag byter plats på högtalarna så är det alltid datorns vänstra sida som låter mindre. Om man spelar via en mobil eller annat är ljuder perfekt balanserat och bra.

Jag har installerat nyaste Realtek HD drivrutiner. Hoppas att någon förstår sig på detta problem.. Hittar knappt någon som har samma problem. Tack på förhand!