Inlägg

Inlägg som MrPetter har skrivit i forumet
Av MrPetter
Skrivet av Eawo:

Hej igen.
Måste bara säga min lösning som var busenkel efter flera timmar testande med Tomato så återställde jag routern till original gick in på LAN / IPTV sen på inställningen Välj IPTV STB-port valde jag port 4 sen kopplade ja in iptv boxen på port 4 på 10 sekunder så starta allt upp :). Så nu har jag från mitt fiber utag till routern till digitalbox.
Så nu kunde ja koppla ur min switch och BBB router

Vet inte hur de är för dig när du vill ha IP telefoni med

ojojoj gjorde lite bredbands test och får ut 130/20 mbit på mitt bbb som ska va 100/10 innan fick ja 94/14 typ jäklar va routern kan göra skillnad. Detta är med IPTV påslagen

Eawo, vad kör du med för Firmware version i din n66u..? Och har du NÅGOT annat inställt i IPTV-fliken utöver att du valt port 4? Snooping? Multicast proxy? Nåt annat?

Av MrPetter

Jag har en känsla av att mitt originalproblem härrörde från DHCP-hantering. Efter att stängt av *all* nätutrustning, låtit det vara av en timme medans jag var ute så startade jag upp med en setup liknande den många beskrivit:

Netgear gs105e direkt i jacket
Asus n66u och tv-box i switchen

Netgearswitchen ovan kör IGMP-snooping till boxen (fast port för säkerhets skull), ingen IGmP och routern är normalconfad med standardfirmware. Inga särskilda IPTV-inställningar i routern mao.

I routern kör jag diverse klienter på trådlöst (telefoner, laptops m.m.)' två switchar och i dessa en stationär pc, en htpc, en nas och en ubuntuserver. I nuläget har jag bra trafik från samtliga klienter, nat funkar, iptv inkl epg funkar. Observera att jag inte använder IP-telefonin, så den har jag struntat i.

Men, i alla fall, framgång! Utan Zyxel.

Av MrPetter
Skrivet av Skyflyer:

Jag har en gigabit switch (TP-Link) som är inkopplad direkt till vägguttaget. I switchen har jag sedan kopplat in följande saker:

  1. ASUS RT-N66U Gigabit router där jag har min dator, playstation, skrivare etc inkopplad på

  2. IP telefoni modemet/router från Bredbandsbolaget. En gammal Cisco ATA enhet som jag fick för en herrans massa år sedan.

  3. Thompson box för IPTV

Detta fungerar utan problem för mig och jag bor i en bostadsrätt som har ett kollektivavtal med BBB. Jag har 100/100. Jag provade koppla Thompson-boxen via min ASUS router men det fick jag inte att fungera.

Om jag förstår dig rätt kör du alltså en port router, en port BBB-pryl och en port tv-Box i din switch, som är en vanlig "dum" switch? Och då funkar surf, tv (med PGE) och även IP-telefoni..? Skulle du kunna tänka dig att tala om vilken firmware du kör på routern samt vilka inställningar du har under "iptv"-fliken..?

Jag börjar misstänka att n66:an inte är helt ärlig i vilka settings som för tillfället gäller - åtminstone inte med snooping och vlan. Den enda andra vettiga förklaringen jag kommer på är att jag har nån annan setting (eller direkt fel på) på min router...

Vore tacksamt!

Av MrPetter

Jag har just kommit tillbaka efter en promenad runt huset - påkallad av den överhängande risken att jag annars testat hur väl n66u fungerar som flygplan. ^^

Jag sniffade trafiken på väggurtaget och måste först, faktiskt, medge att jag inte ser några vlan-taggar på IPMG-trafiken. Hämtade också ut Zyxel-routern idag. Körde den en liten stund som router för att verifiera att surf och IPTV fungerade väl - vilket den gjorde. Växlade över till bryggat läge och körde PC plus box på sladd - funkade fint. Så jag kopplade in routern - som plötsligt inte fick någon IP längre!

Efter diverse trilskande med på IPTV-inställningarna på n66:an och WAN-dito tröttnade jag och kopplade ur Zyxelen för att köra routern direkt på urtaget. Och fick FORTFARANDE inte någon IP. Första gången det hänbde. Efter att ha svurit en stund och bootat routern ett 20-tal gånger så kopplade jag i Zyxelen igen. Fortfarande bryggad. Och routern på den. Och vips hoppade allt igång.

Nästa steg var tänkt att försöka få igång netgearswitchen. Det kommer DEFINITIVT att få vänta till imorgon.

Av MrPetter

Tack för feedback! Jag ska försöka frigöra tid från mina samboplikter ikväll och se hur bra ditt minne är (om någon har koll och kan bekräfta Skrotnisses minnesbild av aktuella vlan så är ni välkomna att säga till! ^^).

Jag har inte fått Zyxel-routern än, men när jag insåg att jag inte skulle få någon switch var jag rätt noga med att verifiera att den åtminstone är bryggbar. Lutar med andra ord sannolikt åt att jag prövar det - om inte annat så för att säkerställa att det i alla fall funkar bakom BBB's hårdvara, så att det inte är nåt annat som är fel. Det vore inte första gången jag spenderat några dygn med att gå igenom varianter på konfigurationer för att komma fram till att det är strul på andra sidan. ^^

Efterlysningen av någon som faktiskt fått IPTV från Bredbandsbolaget att funka genom egen router / switch kvarstår dock!

Av MrPetter

Bredbandsbolaget (BBB) och IPTV: Kan man undkomma deras router?

Vår BRF har uppgraderar avtalet med BBB till att även innefatta IPTV, varpå man kastat ut comhem. För närvarande innebär det att jag har ett 250/100 bredband och en Thomson HD-Box från BBB. Eftersom jag ligger inom spannet för deras Gbps-tjänst erbjuder de att skicka ut en router, de har tydligen inga gigabitswitchar, vilket jag helst vill undvika. Mina försök att konfa upp min existerande router, en Asus n66u, har dock varit fruktlösa: jag hamnar i en kombo av antingen surf eller tv, ibland båda samtidigt men då utan fungerande PGE i boxen.

Nästa steg var en vanlig "dum" gigabitswitch framför routern, vilket gav ungefär samma resultat: det funkade en liten stund men la sedan ner. Min gissning var att multicast floodade switchen och nätverket, så jag växlade till en smartare switch med IGMP snooping. Same shit. Kör jag en dator, liksom boxen, direkt i switchen så funkar båda - men det är två klienter av sådär femton-sexton, utan wlan och utan brandvägg...

För att kunna felsöka bättre frågade jag BBB vilka vlan de kör tv / internet / voip över. Och fick svaret att de inte kör vlan öht(!), vilket jag antar isf betyder att de kör multicast rakt ut i den totala strömmen(?).

Jag är, hur som helst, totalt stumped. Jag har hittat diskussioner om Telias IPTV, som def handlar om vlan, men ytterst lite om BBB - och inget modernt. Finns det NÅGON här som kör IPTV från BBB med framgång - helst utan deras hårdvara - och som kan svara på hur ni fått det att funka? Alternativt någon som (på riktigt) vet mer detaljer om BBB's tjänst eller iptv / multicast överlag och kan hjälpa mig framåt i felsökningen? Vore tokigt tacksam. Frustrationen känner knappt någon ände längre.
:-/