Inlägg

Inlägg som Varkind har skrivit i forumet
Av Varkind

mATX bygge för gaming - max 12k men gärna mindre ;)

Hej!

Sitter och försöker få ihop ett bra mATX bygge på en rätt låg budget. Tänkte ge mig på att bygga den själv för att hålla priset nere och kunna beställa en del saker från amazon. Jag vill i första hand kunna spela BG3 på medium inställningar eller kanske tmd high men även andra nya spel. Dessa delar har jag valt ut hittills, men vill rådfråga för att vara säker på att allt är kompatibelt:

https://komponentkoll.se/bild/NzQKj.png

Jag vet inte vilket chassi jag ska välja heller så om någon har rekommendationer på sidor med stort urval eller ett litet och snyggt mATX chassi ni gillar tas det tacksamt emot. Därtill har jag inte bestämt mig för en processorkylare heller för det beror kanske lite på vad som får plats, men vill ha ett som är lätt att montera och håller sig hyffsat tyst.

Undrar även om någon beställt delar från amazon och vet om det brukar funka bra? Har aldrig beställt något därifrån så känns lite läskigt att beställa för flera tusen Tack på förhand!

Av Varkind

Okej vad bra!

Av Varkind

Fråga om fläktar!

Hej! På mitt moderkort har jag två kontakter som heter Cpufan och tre kontakter som heter Sytemfan. Just nu har jag kopplat min processor kylare (cooler master 212 evo) till cpu fan och chassi fläktarna till system fan. Är det rätt eller ska processor kylaren vara kopplad till Systemfan?

Sen undrar jag också vilka temperaturer som är acceptabla för gpu och cpu, jag tror inte att jag lyckats täcka hela processorn med kylpasta utan jag använde metoden då man sätter en liten klick i mitten, och det var en rätt liten klick. Min cpu ligger på 25C i idle och ca 45C när jag kör Skyrim på Ultra high.

Av Varkind

Vilken tur, hade blivit rätt så less annars!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Varkind

-.-' Jordar dessa "kontaktfjärdrar" moderkortet och i så fall hur viktigt är det att alla sitter kvar? Måste jag köpa en ny sån där i/o plåt nu?

Av Varkind

Nej har faktiskt satt distanser Tack för tippsen, jag fick i kortet tillslut fast råkade bryta av några av de små bitarna på plattan men det gör kanske inte så mycket.

Av Varkind

Får inte fast moderkortet!

Hej, så jag håller på med mitt första dator bygge och det går inte så bra för mig. Moderkortet är ett Z87-G41 och chassi är Fractial design arc midi r2. Hur som helst så får jag som sagt inte fast moderkortet i "backplate" (vad heter det på svenska?) den där metall biten som man trycker fast i chassi och ska trycka fast moderkortets ingångar i. Det är ju som små bitar som sticker inåt på metall biten, ska jag böja dem på något sätt? Måste jag vinkla moderkortet och bara trycka? Är rädd att ha sönder något. Ursäkta en dålig förklaring... men skulle uppskatta om någon kunde skriva exakt hur jag ska göra.

Av Varkind
Skrivet av thli72:

Du skulle kunna ta ett mATX moderkort som detta, OBS!!! detta har bara 2st minnes slotts http://www.inet.se/produkt/1902469/gigabyte-ga-h87m-hd3-matx

Eller detta ATX kort http://www.inet.se/produkt/1902460/gigabyte-ga-h87-d3h-atx

Okej jag tar nog moderkortet som kan klockas ändå, kanske vill överklocka när jag läst på lite. Tack så mycket för hjälpen!

Av Varkind
Skrivet av thli72:

Tycker det ser bra ut, inte mycket att spara på. . glöm inte http://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers

Du skulle kunna spara på moderkortet lite om du inte skall klocka.

Sen kan du ta ett R9 270x om du vill, helt ok kort ändå

Okej vilket moderkort skulle passa om jag inte ska klocka?

Av Varkind

Funkar de här delarna?

Hej! Jag har satt ihop en kundvagn på inet och skulle uppskatta era synpunkter och tips! http://www.inet.se/kundvagn/visa/6492873/forslag
Funkar de här delarna tillsammans, är nätagget tillräckligt stort, hur är moderkortet, är det ett bra chassi och är valet av fläkt bra? Ska använda datorn till att spela. Kör mest fps spel och kommer köra bf4, jag behöver inte kunna maxa grafiken men skulle uppskatta att kunna köra på medium iaf. Kanske kan jag få ner priset, ser ni något överflödigt eller onödigt dyrt i listan?

Det blev många frågor, tack på förhand!

Av Varkind

MSI ge60 2OC, dålig kylning?

Hej, jag har precis fått hem en ny MSI ge60 och har upptäckt att datorn blir väldigt varm när jag spelar trots att jag kör fläkten på turbo (100%). Jag har testat hur varm gpun blir och undrar om det här är en rimlig temperatur på en ny oclockad dator. Testade att köra borderlands 2 med grafiken på high och efter bara 10-15min låg gpun på 83c, då stängde jag visserligen ner spelet så jag vet inte vilken temperatur det skulle ha stannat på. Om jag drar ner alla inställningar på medium så pendlar temperaturen mellan 72-76c under 45min spelande.

Kan det vara något fel på kylningen i datorn och ur hög temperatur tål ett GeForce GT 750M egentligen?
I idle ligger gpuns temp på 40c och cpun på ~50c utan turbo fläkt påslagen.