Inlägg

Inlägg som Jojkenstein har skrivit i forumet
Av Jojkenstein
Skrivet av Lidodido:

Det är inte nåt i AVR:en som bearbetar bilden och gör att den skickar en annan signal till TV:n än vad Switchen skickar? Har du Switchen inkopplad till receivern eller direkt till TV:n?

Har själv just fått till bilden som jag vill på min 77 C3 (hgig, rätt inställd på PS5:an) och HERREGUD vilken bild. 11 år med 1080p utan HDR och det här är alltså var man har missat. Att se Kratos klingor lysa upp och flyga över skärmen som om man hade ett faktiskt eldklot i rummet är verkligen nåt utöver det vanliga. Måste nog spela om en hel del spel nu...

Jag har löst mitt problem. Först ställde jag inporten på AVR:en för Switch:en till Direct vilket skall skicka bilden opåverkad av AVR:en till TV:n. Det hjälpte först inte. Senare helt plötsligt slutade TV:ns eARC att fungera med AVR:ens ARC varpå jag ringde LG och fick följade lösningsförslag:

  1. Dra ur strömmen till TV:n

  2. Tryck på TV:ns Power-knapp i 30 sekunder

  3. Vänta i 30 minuter

  4. Anslut strömmen till TV:n

Jag kom ej åt stömkontakten utan bara knappen till strömdosan och drog således ut strömmen till allt vid TV:n inklusive AVR:en. Efteråt fungerade eARC/ARC igen och så visade det sig att där fanns en bonus som var att jag kunde ställa in Super Resolution för Switch:en (åtminstone så länge rätt HDMI-input var vald på AVR:en när eARC-HDMI-kanalen aktiverades på TV:n).

Så ni som får eARC/ARC-problem har förmodligen en lösning beskriven ovan.

Av Jojkenstein

Hur får jag HDMI 2 med eARC som jag kopplat min gamla AVR (som dock har ARC) att INTE se en PC-källa?

Vad jag vill uppnå är att för min Nintendo Switch ställa in Super Resolution till High men den går ej att ändra pga att AVR:en tolkas som en PC. Det skall tilläggas att jag har en äldre PC kopplad till min AVR också. Det är möjligt att det inte går att lösa då AVR:en ibland skickar en PC-signal och ibland inte.

Av Jojkenstein
Skrivet av izzie:

Så jävla gött att internet finns så att jag slipper prata med folk i verkligheten.

Här på Sweclockers har vi det lagom gött. Digitalt sött & surt & salt & blandat 👍

Skrivet av Lonian:

Då måste man ju prata med folk.
Nej tack.

Prova att gå ut och spela dövstum och skriv lappar till folk. På så vis kan du skala av det du ogillar och ta del av det mer mänsklig kommunikation och närhet!
Om du vill vara anonym så kan du kanske dra på en sån där rosa ollonmask som Fröken Snusk har.

Här på Sweclockers hjälper vi och tipsar varandra om saker som t.ex. teknik och hacking och t.o.m. biohacking! 😉

Av Jojkenstein

Låt oss byta ut de digitala bubblorna mot kolsyrade 🍻😃

Av Jojkenstein

Är det ens plus-värde på min gamla plasma?

Panasonic Viera TX-P50UT50Y

Inga inbränningar såvitt jag kan se.

Av Jojkenstein
Skrivet av Neon:

Vi slog till på en LG 77 C3 i Fredags, var inne och skulle registrera köpet direkt men så krävdes det serienummer. Packade upp den igår och hängde den på väggen. Nu fick jag tid att sätta mig ner vid datorn och då ser jag att cash back erbjudandet gällde t.o.m den 24, det gick alltså ut för 2 timmar sen!? Dessutom missade jag ta serienumret när vi packade upp vilket sitter på baksidan av TVn(dit jag inte kunde komma nu), som tur var så finns serienumret även tryckt på kartongen.

Trots erbjudandet gått ut lyckades jag hitta LG:s websida för erbjudandet, fyllde i vad som krävdes. Recensionen publicerades dock inte direkt så fick ta en bild på att den var inskickad bara.

"Tack!
Din ansökan har skickats.
Du kommer att få ett mail med bekräftelse och status på din ansökan inom 10 dagar."

Blir till att ringa dem imorgon och se vad som händer nu, missade vi erbjudandet? Måste vi nyttja öppet köp? Spänningen är olidlig minst sagt.

Såklart mitt fel i grunden, räknade inte med så pass kort period för att skicka in kvittot.

24:e mars!

Av Jojkenstein
Skrivet av mrqaffe:

Någon som lyckats skriva en recension på en LG tv, hur gör man det, jag ser ingenstans man kan skriva något ?

"Lämna en recension om den kvalificerande produkten på relevant produktsida på LG’s hemsida https://www.lg.com/se/oled-tv och ladda upp en digital skärmbild av recensionen."

Nej, jag hittar den inte heller där. Vilken tur att jag länkade till den tidigare i tråden så att jag kunde klistra in den här

Av Jojkenstein
Skrivet av bennyfax:

Du får inte cashback ifall du köper från Inet enligt https://lg-oled-cashback.sales-promotions.com/sv/terms-and-co...

Sverige:
Elgiganten
Power
Elon
Komplett
NetOnNet
Webhallen
Dustin
Bang & Olufsen-butiker

Den är väldigt lurig eftersom att Prisjakt listar Inet som Auktoriserad återförsäljare!

Av Jojkenstein
Skrivet av Alling:

Även jag föll till slut för @Jojkensteins trollkonster. Som sagt, detta tre veckor gamla inlägg åldrades verkligen som mjölk:

Men det är ju inte varje dag man fyller 30 heller. 🫣

Vilken bedrövlig UX Elgiganten har när man applicerar presentkort, för övrigt. Jag var tvungen att ladda om sidan för varje kod (av vilka man hade sju stycken), annars var CVC-rutan utgråad efter den förra ifyllningen.

Haha, utan tips från SweClockers medlemmar så hade jag inte råkat snubbla på erbjudandet. Någon nämnde 5%-deal via Benify och så gav deras kundtjänst mig info om Awardit som i sin tur inte svarade i telefon vilket gjorde att jag fick research:a dem själv och då fann jag att det gick ju att köpa 10%-rea direkt från dem

Ja, jag fick utföra en liknande metod för att CVC-fältet skulle bli skrivbart:
Klistra in presentkorts# radera PS# klistra in PS# igen bekräfta PS# skriv CVC# bekräfta CVC#

Av Jojkenstein
Skrivet av Clasito:

Hur fungerar länken? Blir ombedd att logga in bara.

Okej, då är det samma problem som igår. De har antagligen någon slags dynamisk och temporär länkning som jag inte känner till. Kanske någon säkerhetstanke bakom?

Googla istället t.ex. "Awardit Elgiganten" så blir översta träffen Presentkort | Awardit Deals. Därefter får man klicka sig vidare till det presentkort som man är intresserad av.

Av Jojkenstein
Skrivet av dibban:

Se på fan, hade inte ens koll på cashbacken. Stort tack!

Köp Elgiganten-presentkort på awardit så får du TV:n för 9000 till slut.

Av Jojkenstein
Skrivet av Asterion:

Det finns dock tyvärr andra mycket bättre konkurrenter till C3s alternativ (kvalité-mässigt) jämfört med G3.

Jag hade kikat på andra TV från andra märken om jag ska börja leta efter segment på C3-nivå.

G3 är en annan division.

Tex är det kanske inte så värt det att uppgradera till C3 om man redan har en annan OLED från LG sedan tidigare.

Jag förstår tyvärr inte hypen kring C3 om jag ska vara ärlig för den är i vilket som inte unik eller så speciellt "revolutionerande".

Ska man uppgradera sin TV så vill man ju ha en klar uppgradering - but that's just me. To each his own.

Nu är detta bara svar på OPs originala frågan. 10k för C3 är ett bra pris. Sedan om man faktiskt väljer den eller ej just för att den är C3 är en annan fråga.

Det är en stor skillnad på färgerna mellan dessa TV, så det är inte bara ljusstyrka. Vi får inte leva i förnekelse, side by side comparison:

Röd färg är faktiskt starkt röd och inte orange (tack och lov). Någonting som stör mig otroligt mycket när man faktiskt ser det personligen på plats om man hade valt fel.

https://youtu.be/hjiFeJXVLF8

Jag ska försöka förklara hur det ligger till i mitt fall. Min plasma-TV är 10+ år (modellår 2012) och jag tycker mycket om den fortfarande. Dock går jag miste om flera saker:

  • Den

  1. har ej HDR och Dolby Vision

  2. är ej 4K

  3. är bara 50"

  4. har ej 120 Hz

  5. har ej VRR

Så för någon som lurat på OLED i 5-10 år men aldrig hoppat på tåget så kommer jag få en riktigt stor uppgradering. Om jag hade hoppat på för fem år sedan då C9 med HDMI 2.1-funktionerna kom så hade jag kanske inte nöjt mig med C3 nu även om det det hade blivit en större TV. Vad gäller G3 så har jag hört att den bottnar i mörka scener och när jag ser film nedsläckt så vill jag kunna njuta av en korrekt bild med bibehållen kontrast. Om ljusstyrkan inte mäktar med när jag ser fotboll en helgeftermiddag så kommer jag mörklägga lagom nog, men misstänker att min gamla Panasonic kommer bli slagen av C3 vad gäller ljusstyrka

Edit: Jag glömde det viktigaste motivet, nämligen priset 15290 för C3 77"!

Av Jojkenstein
Skrivet av Xophile:

Hej!

Jag var först tveksam till Awardit, aldrig hört talas om dem tidigare.

Men jag testade och fick koderna två sekunder senare. Inga bekymmer att aktivera dem på Elgigantens hemsida.

Så 15 300 kr totalt för C3 77" stämmer fint (9000 cashback avdraget såklart).

OBS! Lång leveranstid, blev först 11:e mars...

Tack för tipset!

Varsågod! Det var faktiskt Benify som gav mig telefonnumret till Awardit för att jag hade en fråga de inte kunde svara på. När Awardit inte svarade (det var upptaget under lång tid) så gjorde jag research på Awardit. Då såg jag att de hade presentkort på Elgiganten med inte bara 5% rea utan t.o.m. 10%. Dessa företag samarbetar alltså med varandra för att utöka exponeringen av dessa presentkort. En annan fördel med Awardit var att det inte krävde medlemsskap. Benify kostar i och för sig bara ca 150 kr för en hel livstid

Ja, jag valde också att vänta till 11:e mars, men Kundtjänst säger att det går att gå till butik när de får in dem och plocka en där (med förmånlig hemkörning). De kommer till deras lager på skottdagen och därefter trillar de väl in på varuhusen de första dagarna i mars. De gör inga utkörningar under helger så därför är 4:e mars tidigast man kan få dem hemkörda. Ev, om man ligger på låset kanske man kan hijacka ett paket för hemkörning fössta dagen i mass!

Av Jojkenstein
Skrivet av Paradiddle:

Smått sugen på att uppgradera från C8 65” till denna 77” om man får det hela att lira och man i slutändan står med den för 15300:-… fråga dock: känns det helt vattentätt att cashbacken kan tillämpas om man köpt den med presentkort? Tänker bara så det inte finns nåt finstilt som man missar och därmed skulle ställa till det kontra köpa den utan presentkort och men då ca +10% dyrare.

En susning vad man skulle kunna få för en C8 65” idag? 🤔 så kanske uppgraderingen blir än mindre kostsam

På min orderbekräftelse, som har status Fullt betald (som då bör räknas som ett kvitto), så står det inget om att den är köpt med presentkort och det är denna bekräftelse man skickar till LG här. För övrigt hittar jag inte ens ordet presentkort i LG:s villkor.

Vad gäller värdet på din C8:a så rekommenderar jag tråden
Vad är min begagnade skärm/TV värd?

Av Jojkenstein
Skrivet av Nima2001:

Vad e detta awardit? Möts av en lösenordsinloggning bara. Kan vem som helst köpa dessa presentkort ni nämner?
Eller är det för sent att använda denna metoden för att köpa lg c3an?

Ja, det verkar som om länken bara fungerar en viss tid. Men du hittar erbjudandet igen genom att t.ex. Googla "awardit elgiganten" och klicka på översta träffen (Presentkort | Awardit Deals) och sedan scrolla ned till Elgiganten och klicka.

Edit: Först möttes jag av en inloggningssida precis som du säger, men nu plötsligt fungerar länken igen. Jag behövde aldrig logga in. Lade till i varukorgen, gick till kassan och betalade med kort.

Av Jojkenstein
Skrivet av darex:

Ja det är ju logiskt. Men man får någon orderbekräftelse eller så med datum på som går att visa upp antar jag?

Japp. PDF med orderbekräftelse och Betalningsstatus Fullt betald.

Av Jojkenstein
Skrivet av darex:

Nice! Är sugen på att göra samma sak. Ser dock att det står att den är åter i webblager den 29e även fast man kan köpa. Har du fått kvitto redan så att man har något att visa LG på cashback-fronten som har ett datum innan kampanjen går ut?

Ja. Den Elgiganten-medarbetare som säkerställde att jag kan göra återköp och få pengar tillbaka är densamme som talade om för mig att det enligt LG:s regler för cashback så är det orderdatum som gäller. Tänk själv att kampanjen pågår till och med söndag. Om du då beställer från en nätbutik som fortfarande har CASHBACK 9000-ikonen framme så håller de ju på med falsk marknadsföring. Det logiska är att det är orderdatum som gäller

Av Jojkenstein
Skrivet av oflytbara:

Är det awardit som kommer ta tillbaka presentkorten isådanafall? För om du har fått informationen att Elgiganten betalar tillbaka pengarna till konto istället för den ”orginella köpmetoden” så har du tyvärr fått fel information och då sitter du fast med presentkorten i ert senare skede. Dvs om du skulle returnera tvn.

Det du beskriver är precis det scenario jag inte vill hamna i. Därför ringde jag upp Elgiganten och frågade om detta. Jag fick svaret att jag får välja om jag vill ha tillbaka presentkorten eller ifall jag vill få pengarna utbetalade till mitt bankkonto. Jag känner att jag har informerat mig tillräckligt och om Elgiganten-medarbetaren sagt fel så finns det inspelat hos dem och de borde kunna lösa det internt. Om det inte går att lösa internt så kommer jag antingen behålla TV:n eller sälja den vidare. Jag kommer INTE hamna med några presentkort i hand

Edit: När jag tänker efter så gör det mig inget om jag hamnar med presentkort i hand för de gäller fram till 2027. Kommer köpa ny TV innan dess. Gäller bara att ha koll så att Elgiganten inte konkar

Av Jojkenstein
Skrivet av Clasito:

Jo jag har varit och är en förespråkare för S90C då de flesta inte brukar prioritera den mer korrekta bilden vilket gör Samsungen till ett bra val. Både har sina för och nackdelar såklart. För egen del blev det LG för deras mer verklighetstrogna bild, DV och framförallt priset.

Skrivet av medbor:

Haha alltid någon detalj som inte är perfekt! Jag har letat lägenhet i flera år nu och alltid något som är fel. Nu senast hade någon badrum med ingång från köket, brevid spisen… va?!

Nu har jag köpt LG C3 77" för 15300!

Jag hittade till slut ett pris som inte gick att motstå med hjälp av cashback och Elgiganten-presentkort från awardit

Av Jojkenstein

Jag har precis genomfört ett köp av LG C3 77" på Elgiganten med 7 st presentkort från awardit med 10% rea.

Pris: 5x4500 + 2x900 - 9000 (cashback) + 0 (frakt) = 15300 !!!

Jag har även säkerställt att ifall man som Elgiganten-medlem vill göra retur inom 50 dagar så kommer de att kunna betala ut pengar till bankkonto. Så du behöver inte vara rädd att du står där med presentkort för 24300 som ej går att returnera