Inlägg

Inlägg som n0rp91 har skrivit i forumet
Av n0rp91

Annonsören har avslutat denna annons.

Av n0rp91
Skrivet av FabulousBernt:

Köper gärna för utsatt pris. Kan hämta upp den personligen, bor i Örebro (se meddelanden).

Såld till dig, hör av mig via PM med dag, tid etc.

Av n0rp91

ASUS GeForce RTX 2060 6GB DUAL Advanced EVO

Hej!

Säljer ett ASUS GeForce RTX 2060 6GB DUAL Advanced EVO åt en vän.
Varit ett tillfälligt grafikkort i väntan på att andra kort skulle komma in i lager.
Inköpt 2021-04-12 från inet, kvitto och originalkartong med alla tillbehör finns.
Fungerar utmärkt, ingen noterbar överklockning.

Köparen står för frakt och skickas med önskat fraktsätt väl paketerat.
Kan även hämtas i Örebro eller Kumla

Pris 4000:- eller högst bjudande
Betalning via swish eller banköverföring.

Mvh Christian

Läs hela annonsen här

Av n0rp91

Suck! Besvikelsen, jag gillade spelet.

Av n0rp91

Går att få tag på via tradera, vänta lite så kommer säkert boxen upp, om du inte vill köpa separat.
Jag köpte boxen därifrån, gick på ca 500-600kr

Här har du dom 7 som finns på svenska, dock ej med tillhörande box.
http://www.tradera.com/item/302154/287272902/turtles-1-7

Av n0rp91
Skrivet av mrqaffe:

Lustig tråd, TS verkar varken ha blivit avskedad eller uppsagd och visstidsanställning är en anställningsform som ger starkt skydd mot att anställningen avslutas innan den utsatta tiden, det krävs i princip brottslighet för att den ska kunna avslutas innan utsatt datum för man kan inte bli uppsagd om man har tidsbegränsad anställning utan bara avskedad.

AD 2000 nr 103 Tidsbegränsade anställningar är i regel dåligt för arbetstagaren. Men det finns en del fördelar. Vid en riktig tidsbegränsad anställning kan arbetsgivaren inte göra sig av med den anställde om det inte finns avskedandegrund före den avtalade tidpunkten då anställningen skall upphöra.
https://lagen.nu/dom/ad/2000:103

Finns ju ingen anställningsform som är säker. Men okej mitt uttryck "sparken" är ju mer ett slang och samlingsord (som jag anser det), men ja du har rätt i fallet om man är anställd direkt via exempelvis volvo som i detta fall, då krävs någon form av brottslighet om anställningen ska avslutas i förtid, men tyvärr är man anställt via bemanning så kan man ju få gå med någon timmes varsel från nuvarande arbetsplats beroende på avtal.
Oavsett om man är visstidsanställd (även kallad provanställning) eller tillsvidare anställd så kan du ju få avsked om du missköter dig eller bli uppsagt på grund av arbetsbrist.

Jag gissar då jag inte sett några papper att personen i fråga har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist från Lernia då dom inte har haft någon ny arbetsuppgift åt personen i fråga när volvo inte ville ha han längre.

Av n0rp91
Skrivet av Kakann:

Petitess kanske, men man f[r inte sparken om arbetsgivaren väljer att avsluta en provanställning.

Nej det får man ju inte, sparken får man ju bara om misskött sig. Via bemanning så väljer ju företaget att personen inte passar och bemanningsföretaget tar bort människan, har bemanningsföretaget inget annat jobb blir man uppsagd på grund av arbetsbrist, Men dom kan sparka en för minsta lilla och man har inget motargument, vill dom bli av med en blir dom av med en.

Av n0rp91
Skrivet av Lexius:

Ska jag ta upp det med facket även om jag inte är med?

Eftersom du inte är med i facket så kommer dom enbart ge dig råd på in höjd.
Så vända sig till facket är ingen idé.

Gå vidare och hitta nytt jobb. Du kan inte göra någonting åt detta tyvärr.

Av n0rp91
Skrivet av Lexius:

Ja det finns säkert som regel fast återigen godkändes detta av våran arbetsledare . Hade vi bara dragit utan att fråga hade det helt klart varit vårt fel . Kanske ska börja säga jag istället för vi eftersom jag endast blev uthängd av 7 personer .

Som sagt kan vara en sådan regel man ska ha tagit del av och ska veta. Jag kan inte veta hur det ligger till. Det är du som måste ta reda på det annars har du ingenting som motargument och då är det bara att gilla läget.

Av n0rp91
Skrivet av Lexius:

okej fast om det är en regel är det arbetsledarens ansvar att säga det . Hon sa ja ni kan gå var tillbaka i tid . Sen kan ju inte chefen bara peka ut 1 av 7 och ge sparken sådär? Därför var ju också alla mina kollegor chockade . Dem vågade sen inte står upp för mig dessutom sålänge nån annan får sparken är det lugnt ....

Såklart är det stört och fel att bara peka ut dig. I en mer seriös situation borde ni bara fått en varning. Dina kollegor borde ha ifrågasatt, men är dom provanställda via lernia med kan jag förstå dom till viss del

Finns en sådan säkerhetsföreskrift på Volvo borde chefen ha sagt det ja, men kan även vara så att det är en regel man ska veta som anställd, kan ha funnit med i några papper ni tagit del av, går att använda det argumentet.

Men mitt råd är att kolla upp om det finns en sådan regel sen utifrån den får du fortsätta. Som sagt vill chefen bli av med en provanställd krävs inte mycket.

Av n0rp91
Skrivet av Lexius:

Ja linan hade totalstopp i 1 timme visste dem . Så vi frågade om lov ifall vi fick kolla på den andra stationen och svaret var ja .

först och främst så måste du ju kolla upp om det finns någon regel att man måste ha varselväst om man ska över till ett annat flöde, finns inte det så har du en vettig grund att gå till facket, men finns en sådan regel så har ni alla gjort fel.
Ja det är totalt stört att man ska få sparken för det men är det en regel så är det en regel, och vill chefen bli av med dig på grund av det så blir han det.

Av n0rp91
Skrivet av Lexius:

sry men så funkar det inte riktigt . Ja så är det däremot första dagen klarar man inte jobbet ringer chefen och säger att han vill ha nån annan . Men jag stod där och gjorde ett bra jobb och skötte mig 100% i över 3 månader . Min kollega som jobbat på volvo i 17 år sa att det är helt ofattbart att dem bara sparkar dig sådär.

Såklart är det trist att du får sparken, men du är provanställd via ett bemanningsföretag, finns inget du kan göra så länge som dom inte sagt något dumt. Bara anmäla sig till arbetsförmedlingen och A-kassa och hitta ett nytt jobb. Du kommer inte komma någon vart med detta så lika bra att lägga din energi på att hitta ett nytt jobb.

Av n0rp91

Vill volvo bli av med en Lernia anställd så hör dom av sig till Lernia, sen beroende på avtal så får man gå från volvo med någon timmes varsel. Har sen Lernia inte ett annat jobb du kan gå till så får du sparken med 14 dagars uppsägningstid som provanställd. Har inte Lernia eller Volvo sagt någon dumt så finns inga motargument som kommer göra skillnad

Av n0rp91
Skrivet av Accipiter46:

Borde varit första frågan.

Ja, så är det. Om arbetsgivaren inte gjort bort sig och sagt något dumt kan du inte göra så mycket, de tjänar nästan på att inte ge ett skäl.

Beroende på avtal har du väl en uppsägningstid?

Man har 14 dagars uppsägningstid som visstidsanställd.
30 dagar om man är tillsvidareanställd

Av n0rp91
Skrivet av pr1ckskytt:

Beroende på hur avtalet mellan Lernia och Volovo ser ut så kan Volvo när som helst bara säg att de inte längre vill ha dig. Sedan måste Lernia i sin tur säga upp dig men med avtalad uppsägningstid. Så länge du är provanställd behöver Lernia egentligen inte ange någon anledning.

I det här fallet kanske Volvo har brett på rejält angående hur du har misskött dig och att Lernia därför anser att de har grund att sparka dig på dagen.

Ja det är som du säger, volvo kan säga upp folk med någon timmes varsel, beror på vad som står i Lernias avtal med Volvo. Så antagligen volvo som vill sparka dig av någon anledning, bara gilla läget tyvärr.
Du har 14 dagars uppsägningstid som provanställd på Lernia.

Av n0rp91
Skrivet av Lexius:

Är det verkligen så?

Du har 6 månaders provanställning på Lernia, jag har nämligen själv jobbat via Lernia i 1,5 år, och under den tiden kan dom sparka dig för i princip vad som helst, man har inget att säga till om tyvärr så bara gilla läget.

Skrivet av SUMITOMO:

Är du medlem i IF Metall så kontakta avdelningen i Göteborg.

Facket kan inte göra någonting när man har visstidsanställning.

Skrivet av Lexius:

okej jag blev avskedad från både Volvo och Lernia , P4 kanske är intresserade av detta

Att folk får gå från bemanningsföretag som Lernia är vardagsmat idag, systemet utnyttjas och som visstidsanställd (provanställning) kan man inte göra någonting tyvärr. Man kan gå till media, gissar dock att dom inte kommer göra något med det men det kommer inte ändra någonting i slutänden, bemanningsföretaget får rätt i slutet.

Av n0rp91

Kortet sålt till BiZQan

Av n0rp91

@BiZQan:
Det är taget, hör av mig via pm.

Av n0rp91

Annons avslutad, kvarvarande kort läggs upp på nytt

Av n0rp91

Evga GTX 780 3GB med vattenblock och backplate.

Hej!

Säljer av ett EVGA 780 3GB med Ekwb vattenblock och backplate.
Fullt fungerande med alla kartonger och originalkylare.

Pris 900:-

Hämtas i Kumla/Örebro eller skickas spårbart med Schenker.

Mvh Christian

Läs hela annonsen här