Inlägg

Inlägg som _NsMs_ har skrivit i forumet
Av _NsMs_

Hur ska detta minska användandet av kemikalier om skatten baseras på produktens vikt? Varför inte basera skatten på faktisk användning av kemikalier? Om skatten ska minska användningen av kemikalier men beskattar elektronik och vitvaror enbart på vikt (vilket artikeln framför det som) måste det här vara den mest värdelösa punktskatten någonsin.

Av _NsMs_
Skrivet av icx12:

Hoppas på något av världskrigen

Verkligen, efter Modern Warfare är den genren lika slutkörd som WW2 var innan. Något i stil med MoH: Airborne eller 1942 fast med dagens grafik skulle vara fantastiskt.

Av _NsMs_

Vad folk klagar...

Jag köpte första generationen för 13.000 med studentrabbat i huvudsak för studierna (IT) och i andra hand för mediekonsumption hemma. Varför antar så många att "seriöst arbete" alltid kräver mycket prestanda och allt annat är sociala medier och tidsfördriv? Programmering är oftast inget annat än textredigering och kompilering som ändå bara tar några sekunder och jag värdesätter en lite lättare dator i väskan och att helt slippa rörliga delar och fläktljud över 30% kortare kompileringstider och några portar jag aldrig använder som en basmodell MBp 13" skulle ge mig för samma pris. Visst, den är dyr, men vilka ultrabooks är inte det idag?

Det är dock värt att nämna att jag har en stationär dator hemma när prestanda och portar behövs. Jag vet att många helt ersätter sin stationära dator med t.ex. en macbook pro och uppenbarligen kommer en 30% snabbare processor och några portar till användning då. Men när tolvtummaren faktiskt används som den är tänkt att användas, som en dator du har med dig i väskan och använder för mindre prestandakrävande arbete, fungerar den riktigt bra.

Av _NsMs_

Håller med om att det är fel att särbehandla motorcyklister. Speciellt med tanke på att de flesta olyckor är singelolyckor och motorcyklisten själv oftast är det enda dödsfallet i dödsolyckor, inte sällan för att de har blivit påkörda av en bilist utan uppsikt. Dessutom är det en stor del av olycksfallen där mc-föraren inte ens hade tillstånd (och antagligen inte färdigheterna och kunskapen som krävs) att köra motorcykel från början.

Att tvinga på motorcyklister hårdare straff för regelöverskridning och alkolås för deras egen säkerhet är inget annat än förmynderi baserat på fördomar. Vill man verkligen skydda oskyldiga personer så ska man om något särbehandla åt det andra hållet. Bilister är ju de som faktiskt ofta drar någon annan med sig när de själva orsakar dödsolyckor.

Av _NsMs_

Ser fram emot 5X, förhoppningsvis äntligen en okej telefon med vettig formfaktor

Några skrivfel i artikeln, Nexus 5_X_ heter fem-tummaren och inte 5P som det står i sista stycket, och dessutom förväntas upplösningen vara 1080p.

Av _NsMs_

Cortana samlar precis som Google Now in information om dig för att kunna anpassa sig efter dig och dina preferenser och vanor. Allt är öppet, du kan till och med gå in och ändra dina preferenser om du tycker tt den har förstått något fel och trodde att du var intresserad av bruksvaror till köket när du egentligen behövde aluminiumfolien till din hatt. Eller så stänger man helt enkelt av Cortana så sparas ingen information om dig.

Ärligt talat, det finns mycket större begränsningar på din personliga frihet i dagens samhälle än en bot som försöker gissa vilket fotbollslag du gillar.

Av _NsMs_

Ett stort meh från mig. Designen i allmänhet känns väldigt tråkig. Knappen / fingeravtrycksläsaren på framsidan är säkert rolig för folk som använder den men är verkligen inte vacker. Kameran på baksidan tycker jag inte alls om heller, varför sitter blixten över själva kameran? Generellt så ser den klumpig och kantig ut jämfört med ettan trots att den är något mindre.

Framförallt så undrar jag varför någon skulle vilja köpa den här över ettan. Skärmen är samma och tvåan har lite snabbare processor men ärligt talat, sen snapdragon s4 pro har jag inte haft problem med prestanda på någon mobil enhet. Batteriet räcker dessutom betydligt längre på ettan.

Angående invite-systemet som många verkar ogilla, visst vore det optimalt om man bara kunde köpa telefonen men en av huvudsakerna till att den går för halva priset jämfört med många andra likvärdiga telefoner är att de inte behöver ha några lager eller gissa hut stor produktion de behöver ha för att möta efterfrågan. De bygger ett visst antal mobiler och säljer exakt lika många. Vill man köpa mobilen i butik eller få den levererad nästa dag så får man betala lite mer också.

Av _NsMs_

Brist på konkurrens? Tillverkar ens AMD processorer längre? För PCs känns det inte som att det har hänt skitmycket heller sen sandybridge, varje krympning ger lite mer prestanda men sandy bridge klockar lite högre.

Ultrabooks och mobila enheter är väl var krympningarna har gjort mycket nytta med lägre energiförbrukning och värme men även där är Intel den självklara vinnaren.

Kanske lyckas AMD bygga bra processorer igen eller kanske tar Samsung och Qualcomm steget upp från mobilmarknaden de redan dominerar och ser potentialen att konkurrera mot Intel på PC-marknaden, nu när Intel verkar krypa sig nedåt med broadwell och Core M.

Av _NsMs_

Meh, jag förstår att detta är en av anledningarna till det låga priset men om jag inte kan köpa den när jag vill så inväntar jag lika gärna nästa Nexus och Moto X som båda borde släppas och levereras innan jag kan få tag på en Oneplus 2.

Av _NsMs_

Ingen ikon för mig, vad är fel? Har även en nyckel från dreamspark (Windows Embedded 8.1 Industry Pro).

Av _NsMs_

Har inte testat menyn i w10 men jag ska ge den en chans. Idag kör jag w8.1 med classic shell i w7-stil.

Av _NsMs_

Sitter själv på 8mbit ADSL och det fungerar bra, vad FCC väljer att kalla det eller inte gör det varken snabbare eller långsammare.

Av _NsMs_
Skrivet av Zotamedu:

Jag läste som sagt natur med musikinriktning. I praktiken bytte de ut mina valbara kurser mot specifika musikkurser och bytte ut några andra meningslösa kurser. Jag hade ungefär lika mycket nytta av 50 poäng musikteori och gehörslära som jag hade haft av datorkunskap A. Skillnaden var att musikteori var roligt. Jag valde inte musikinriktning för att bli musiker. Det fanns aldrig på kartan att jobba med musik utan det var och är en hobby. Nu är jag civilingenjör och har för säkerhets skull läst ytterligare 22,5 hp musik på universitetsnivå plus att jag väntar på besked om att få läsa 15 hp till. Detta helt utan att vilja bli något mer än hobbymusiker.

Så varför valde jag då musikinriktning istället för ett rent naturprogram? För att det var roligt. Jag hade helt galet kul i gymnasiet. Men det ska visst inte vara roligt att gå till skolan. Ska man sen se det lite praktiskt så lärde jag mig mycket om gruppdynamik och hur man arbetar i projekt, både stora och små. Det hade jag inte fått i samma utsträckning på en ren naturutbildning. Jag blev också av med min scenskräck vilket betyder att jag numera inte har några problem med att stå och prata inför folk. Även om jag känner mig mer bekväm om jag får ett instrument att gömma mig bakom. På ett personligt plan var det väldigt nyttigt för mig av många anledningar.

Visst, men folk som går estetiska programmet med musikinriktning blir oftast inte ingengörer. Gillar du att läsa musik så läs på, det jag ställer mig emot är två saker; att folk tror att bli zlatan är ett hållbart karriärval och att det på något sätt skulle vara sämre att utbilda sig till heaton. Men några skoltimmar per vecka är inte en så stor grej. Man läser fortfarande lika mycket matematik och svenska som de flesta yrkesfärberedande linjer och går man de linjerna så lägger man antagligen redan tio gånger den tiden på sitt intresse hemma.

Natur med musikinriktning har jag inte hört talas om, men det låter som något jag skulle gillat Klart som fan det ska vara kul att gå till skolan, men eftersom vi pratar om skattepengar måste man någonstans dra en gräns för vad som är samhällsnytta och vad som är självförverkligande. Det jag reagerade på var att ingen kommer på tanken att kritisera estetprogram men när det talas om e-sportgymnasium så blir man helt plötsligt skitarg över att ens skattepengar går till att ungdomar spelar på skoltid. Jag respekterar de flesta åsikter så länge de är genomtänkta och konsekventa.

Av _NsMs_

Och åtta processorkärnor ska vara... hur många? Nice try, AMD.

Av _NsMs_

Lika onödigt som en fotbollslinje eller en musiklinje. Extremt få lyckas livnära sig på det men ändå väljer extremt många att försöka. Gamers har väl samma rätt att slänga bort några timmar skoltid per vecka under tre år för att sedan få en kalldusch av verkligheten som konstnärer eller fotbollsspelare? Jag håller med om att det antagligen bara är slöseri med pengar, men varför det skulle vara mindre slöseri med pengar än att försöka skapa tiotusen nya konstnärer och musiker varje år förstår jag inte.

Av _NsMs_
Skrivet av foh668:

Engelska är antagligen inte hennes första språk.

Antagligen inte, men jag måste hålla med om att det tar fokus ifrån vad hon faktiskt presenterar lite.

Av _NsMs_

Plast och stål på mITX-modellen, vilken besvikelse... Betalar gärna lite mer för bättre material och byggkvalitet, jag vet inte varför de antar att man bygger ITX för att pressa priset.

Av _NsMs_

M50(x) är dock lite mer åt det bastunga hållet (fast inte i närheten av basen hos gamingheadsets, fortfarande ett par bra lurar), om du är som mig och gillar metal med en mer neutral ljudbild och punching diskant kan jag starkt rekommendera Beyerdynamic DT770 trots att de ligger 300kr över din budget. Behövs mic också skulle jag nog nästan sparat några hundralappar och köpa hyperx cloud / qpad qh90, annars går det några hundralappar på en separat mikrofon också.

Av _NsMs_
Skrivet av Wiinis:

Den mindre än fortfarande större...

Jag vill inte heller ha större skärm, dock får jag väl öppna sinnet lite och testa innan jag säger något.

Köp bara en 5s i så fall. 4s säljs ju fortfarande och hänger med dagens toppmobiler helt ok på många punkter. En 5s kommer klara sig bra i många år framåt.

Av _NsMs_
Skrivet av FullMoon:

Tycker för övrigt att nexus är jättesnabb...
Vill helst inte behöva installera en launcher.

Vänjer mig antar jag...

Det är nästan som i Windows.. Startmenyn -> alla appar. Skrivbord/"hem" -> det man använder mest.

Tja, du har redan en launcher, det handlar om att byta den Aja, lycka till!