Inlägg

Inlägg som efees har skrivit i forumet
Av efees
Skrivet av lindahlj:

Kör på de här. Spöar alla Jabra plastbitar utan problem.

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5796548

Tror tyvärr Sony lurarna går bort. Ser många som tycker mikrofonen är usel, det är väldigt viktigt för mig. Synd.. tack för tipset ändå! 🙂

Av efees

Tack för svaren! Ska kika på Jabras och Sony lurarna där 🙂

Av efees

True wireless med bra samtalskvalitet?

Hej!

Söker ett par true wireless med fokus på samtalskvalitet. Har haft Samsung Galaxy buds + sen de släpptes. Så länge ljudet är lika bra eller bättre som dessa fast gärna bättre samtalskvalitet. Kör mycket bil i jobbet och många har klagat på att de hör mig dåligt senaste tiden. Tänker mig kanske 1500-2000 kr max. Kikat på Anker Soundcore Liberty 3 Pro för 1490. Något vettigare jag kan köpa?

Av efees
Skrivet av walkir:

Tänkte precis tipsa om en begagnad OLED

Titta på exempelvis LG OLED B6 eller nyare. NanoCell hade jag valt bort för sovrummet, då du kommer se stora vita fyrkanter i bakgrunden i ljusa partier.

Varför kan inte en OLED vara igång på nätterna? En annan fördel med just LG OLED är att ljudet är riktigt bra.

Har själv en LG OLED B6 i sovrummet och en LG OLED C8 i vardagsrummet. Har absolut noll spår av inbränning här.

Haha! Kanske är lite överdrivet nojjig över inbränningar. Men då våran nuvarande TV är igång sent in på natten på någon kanal känns det riskabelt att chansa. Ser oftast serier mellan 21-23, sen är det någon kanal igång till typ 03-04. Förstår att det inte är ett stort problem med de nyare oled. Får väl fundera på det 🙂

Av efees

50-55" för max 6k till sovrummet?

Hej! Söker en ny tv då våran gamla 48" Samsung tv håller på att ge upp. Kan tänka mig att gå upp till 55". Vi ser på serier/filmer i sovrummet och spelar lite Nintendo switch. Behöver ingen värsting. Försökte fynda Xiaomis 55" för 3k men den tog slut överallt. Kan tillägga att sambon ofta har igång tv:n på nätterna, så oled är inte ett alternativ går även över budget.

Är inne på en LG eller en Samsung just nu. Kanske finns andra mer prisvärda alternativ?

LG: https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/55-60tum/lg-55nano75...

Samsung: https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/55-60tum/samsung-ue5...

Av efees
Skrivet av Kaspersky 0_o:

Föräldrarna behöver bättre wifi hemma. Tjocka väggar och 160m2, enplan. Tips på bra mesh-system?

Är denna bra? https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/mesh/tp-link-deco-...

Jag köpte TP-link Deco M4. Hus på 130 kvm och källare på 85. Full täckning i hela huset och flyter på bra. Väldigt nöjd!

Av efees

Super Mario 3D All-Stars för 395 kr på Dustin! Slog till direkt. https://www.dustinhome.se/product/5011196862/super-mario-3d-a...

Av efees

Super Mario 3D All-Stars för 395 kr på Dustin!
https://www.dustinhome.se/product/5011196862/super-mario-3d-a...
Näst billigaste på Prisjakt är 529 kr: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5506866

Av efees
Skrivet av Anders9110:

Glöm inte väldigt dålig kontrast TN paneler på billiga laptop har typ bara runt 300:1 - 400:1 kontrast är väldigt normalt för dessa paneler.

IPS paneler på billiga laptop är inte heller jättebra dålig sRGB färgrymd med runt 60-70% är det största problem men TN paneler är oftast sämre och kontrasten är oftast okej runt 800:1 -1000:1 för IPS paneler

Skulle nog själv gått upp i budget och köpt Huawei Matebook D 15,6 för 6000 kr väger ungefär lika mycket som Vivobook men med bättre bygg kvailtet och IPS panel.

Har själv varit inne på en MateBook D 15 för 5990. Men det är jag och min sambo som ska köpa en bärbar att ha gemensamt just nu, mest till att lagra foton, skriva ut, surfa. Alltså verkligen inget avancerat. Inte titta på serier/spela eller något så ser inte att en Huawei MateBook skulle vara värt det just nu.

Av efees
Skrivet av FubbHead:

Ser ut att vara ruggigt bra värde för pengarna! Såvida det inte är något direkt fel på den modellen, vilket du säkert kan googla. Den verkar dock bara finnas i butik?

Gissningsvis är det väl skärmen som är den svaga punkten, men kan man leva med lite sämre färgåtergivning och betraktningsvinklar, så absolut!

Skulle du inte vara nöjd kan du alltid lämna tillbaka den - förutsatt att du är försiktig när du packar upp den, och kan packa ner den i liknande skick då.

Har elgiganten i min stad, så kändes riktigt smidigt. Skärmen läste jag också inte var toppen, men har inga höga krav. Hade tänkt mig runt 4-5k och blev förvånad då jag såg denna.

Av efees

Laptop - max 5000, tips?

Hej! Letar efter en enklare laptop jag kan ha några år till att lagra foton, surfa och eventuellt plugg framöver. Inga krav på spel. Helst 14"!
Funderar på denna: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Kan jag hitta något bättre för 4-5k?

Av efees
Skrivet av cyklonen:

Det är exakt samma "paket" du länkar till i båda fallen. Jag vet inte vad Mediamarkt menar med "DC" men du får samma saker oavsett vilket av de två du beställer. Detta är ett färdigt paket med kamera och objektiv som Canon satt samman. Välj efter pris, förtroende för företaget och tillgänglighet.

Tack för snabbt svar!
Blev så osäker då mediamarkt säljer den med IS II för 4590 och denna "DC" för 3890. Mycket märkligt.

Av efees

Canon EOS 2000D - IS II eller DC objektiv?

Hej! Bestämt mig för en Canon EOS 2000D, men är en djungel för mig som nybörjare med de olika medföljande objektiven som skiljer sig med IS II och DC, vad är skillnaden? IS står för Image Stabilizer antar jag men vad står DC för?
Vilken av dessa ska jag köpa? Skiljer det något annat mellan dessa:
IS II: https://www.proshop.se/Kamera/Canon-EOS-2000D-18-55-IS-II-Bla...

DC: https://www.mediamarkt.se/sv/product/_canon-eos-2000d-18-55-3...

Tack på förhand!

Av efees

Då blir det Lenovon, tack alla!

Skickades från m.sweclockers.com

Av efees

Ny laptop, AMD eller Intel?

Ska köpa en ny dator för studier. Kan inte bestämma mig dock. Skulle väl säga att jag kan ge max 7k. Tittat på dessa två.
Lenovo med Ryzen 5 3500u:
https://www.webhallen.com/se/product/308186-Lenovo-Ideapad-S5...

HP med Intel Core i5 - 1035G1 (gen 10):
https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=8BH31E...

Av efees
Skrivet av underwatch:

Ännu en köprådstråd för studier dator, jaja 😁

Nåja. Min bror ska börja plugga nu till våren och han behöver en bärbar dator. Han har inte höga krav, han tittar mest på filmer, word, PowerPoint och enkla vardagssysslor. Kan man få en bra bärbar dator med bra batteritid för 6k under black Friday? Isåfall, har ni tips på vilken? Ska helst vara liten och smidig, inte större än 13-14"

Håller mig borta från Acer pga tidigare erfarenheter, alla andra tips välkomnas.

Stort tack på förhand!

Hade nog köpt denna: https://www.webhallen.com/se/product/308186-Lenovo-Ideapad-S5...

Skickades från m.sweclockers.com

Av efees

Asus RT-AC68U - 5G problem

Hej! Haft problem med 5G sen jag köpte routern. Men nu då jag flyttade till en större lägenhet så går det knappt att använda. Kan köra 4K Netflix i vardagsrummet men i sovrummet då det är en betongvägg mellan router och TV går det inte alls. Netflix ändrar kvalitén lite hela tiden, sjukt störande. Jag har uppdaterat routern till senaste firmware men ingen skillnad. Signalen blir svag på en gång, upplever att den tappar så fort jag lämnar hallen där routern är. Lägenheten är på 68kvm.

Är routern helt enkelt för gammal? Eller finns det något jag kan göra för att förbättra signalen?

Mvh Erik

Av efees

Tack för svar alla! Kör nog på med mitt nuvarande nätagg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av efees

550w till 7700k och 1080/1080ti?

Kollat runt lite på nätet och känner mig osäker om mitt EVGA supernova G3 550w räcker för ett 1080 eller 1080ti och i7 7700k? Tänkte uppgradera från mitt 1060 snart.

Är det någon som kört med ett 550w nätagg till ett 1080 eller 1080ti?

Av efees

@NordhNet: Tack! Skaffade just spelet men hittar inte aktiveringskoden till steam. Står att jag ska gå in på en länk och följa instruktionerna, det är bara instruktioner för hur jag aktiverar spelet. Var får man sin kod?