Inlägg

Inlägg som freedoo har skrivit i forumet
Av freedoo

du borde nog köra hdmi eller display port på såna avstånd. tror inte dvi klarar för långa kablar om det nu inte finns signalförstärkare till sådana.

Av freedoo

Optane!!

Har inget behov av just högre hastigheter än Sata SSDs men ser fram emot knäpptysta enheter med högre driftsäkerhet och livslängd till musikdatorn. Dessvärre har jag inte råd att bygga någon ny dator än och behovet av en ny dator är inte där heller.

Jag ser också fram emot att få reda på hur marknaden kommer se ut när AMD ger sig in i leken igen.

Av freedoo

DU kan få Titan X pascxal att gå på knäna i 1080p med om du vill. så oroa dig inte för att ett 1080 är för kraftfullt. speciellt inte om du spelar på en skärm som kör 120-144hz. då kommer dne prestandan absolut gå åt i 1080p.

Av freedoo

Pressa inte prollen mer än den klarar. du kan tappa prestanda på det även om OCn är stabil.

Av freedoo

Som jag har förstått det så är gtx 1080 tubro en ganska lågt klockad gpu säkert snarlik foundersedition fast med bättre kylning

Av freedoo

Det är redan ett känt problem med att den nyaste drivrutinen inte fungerar. så kör på en gammal tills den nya har ersatts.

Av freedoo

Kemikalieskatten har inget med kemikalierna att göra. Den har införts enbart för att regeringen behöver mer pengar då de har klantat sig så hårt de senaste åren. Anledningarna dom skriver om att skatten läggs till pga farliga kemikalier är för att folk ska acceptera skatten.

Av freedoo

För ca 1,5 år sedan så skaffade jag internet från BBB och dom skickade med en Technicolor router. Dom sa att dom snart skulle börja med routers från ASUS. Verkar inte som att det blev av.

Av freedoo

Har en musikstudio ihop med två andra där vi har ordentligt akustikbehandlat och har akustikbehandlat där jag bodde förut. och kan säga att ett par begagnade högtalare för 800kr lät bättre där än sonus faber gjorde utan akustikbehandling.

Av freedoo

Men är det inte så att ddr5 får sin relevans pga supersnabba SSDs så ram minnet behöver högre bandbredd trots bekostnad av fördröjd svarstid? högupplöst videoredigering till film som croppas ner till 4k och sånt.

Av freedoo

Pinsamt hur alla som lägger massa pengar på dyr hifi utrustning utan att akustikbehandla. totalt bortkastade pengar är det då.

Av freedoo

Jag tror inte mram är en bra idé. visst skulle det innebära prestanda. men ibland är det bra att ha ram och lagring separat. kolla in 3D crosspoint eller 3D X-point som det också kallas.

Av freedoo

@Matwik: Kanon! då är det bara att tuta och köra då.

Av freedoo

Jag önskar att jag hade en personlig lärare i överklockning av minnen. därför jag kör på billiga minnen och ibland billiga med xmp vilket jag inte har just nu. mina ddr4 minnen är nå billiga crucial på 2133mhz 15-15-15-36 2T. Mitt moderkort, Asus X99-A har säkert 100 parametrar för minnes timings. Man vill ju kunna alla parametrarna så man kan optimera till perfektion.

Av freedoo

Det kan vara så att du måste uppdatera bios för att det ska fungera. försökte sätta i ett gtx 970 i ett z68 moderkort men det gick inte utan att uppdatera till senaste bios vilket då också krävde att jag skulle byta från sandybridge till ivybridge cpu för att datorn skulle fungera.

Av freedoo
Skrivet av jensen.:

Är du verkligen säker på att du vill köra på en M2 SSD? Skulle ha kört på en standrad om jag vart dig istället..

http://www.inet.se/produkt/4304782/samsung-ssd-evo-850-series...

Den tex..

M.2 SSD:n tar upp 4 pci-e lanes i processorn, så är den inte betydligt snabbare än en vanlig SATA SSD är det bara onödigt.
en M.2 SSD och två grafikkort i SLI så är man uppe i 28 pci-e lanes. vilket t.ex. är max på en i7 5820k. Så kör man ett pci-e ljudkort, firewire kort osv, så kommer nån av enheterna inaktiveras eller om det är så att det kompromissas på bandbredden för någon annan pci-e komponent. Så man bör ha det i åtanke när man bygger en dator och vilka planer du har för uppgradering på sikt.

Av freedoo

@Linusn1: X99-A är i stort sätt samma kort som Deluxe. Det är ingen brist på kvalitet mellan de två korten. så du lär inte stöta på någon skidlnad på överklockning mellan dom heller. Deluxe har väl nåt wifi tillbehör och nåt krimskrams till.

Av freedoo

vill du spara en slant kan du byta moderkort till asus x99-a. eller lika gärna köra på inets uppgraderingspaket för den processorn.

Av freedoo

Jag har en i7 5820K och måste säga att den klockar dåligt. min är bara stabil upp till och med 4.1ghz. Jag har lyckats nå 4.6ghz men fick bsod. allt under det men ovanför 4.1 har bara fått datorn att frysa istället. 4.3ghz fungerar i stresstester som aida64 och prime95,m men so fort jag startade ett krävande spel så frös datorn.

Jag har följt många guider efter at mina egna tester misslyckades. Det visade sig att det bara var väldigt få som klarade 4.4ghz och uppåt.

Skylake däremot ska ju vara minst lika bra som sandybridge i överklockning. Det som avgör är om du ska spela spel som inte utnyttjar alla kärnor och då ger högre klockhastighet mer än 2 extra kärnor. Däremot nya spel som görs för DX12 lär använda alla 6 kärnor.

Av freedoo

frågan är om du ska vänta med grafikkort tills Amd´s r9 nano släpps nån gång den här månaden.