Inlägg

Inlägg som mkk har skrivit i forumet
Av mkk

En klar uppryckning från Thinkpads med fastlött minne. 😬

Av mkk

De små kylarna, aww.

Av mkk

Det är alldeles uppenbart att om man installerar uppdateringarna när de kommer, så ligger man i beta-grenen av Windows. Jag chansar ibland jag med, men tar gärna och sätter en 4-veckors paus på uppdateringarna nåra dagar före Patch Tuesday...

Av mkk

På telefonen drar det lite väl mycket batteri så det får räcka med att stationära datorer hemma kör VPN för jämnan. Mest för principens skull. Prestandan blev dessutom riktigt bra i samband med att Wireguard protokollet implementerades i stort sett överallt.

Av mkk
Skrivet av rugernine:

Det lutar åt ett Asrock B650m.HDV/M.2, du råkar inte veta några kompatibla minnen till den riggen?

GSkill Ripjaws S5 6000 CL30 2x32GB fungerade smärtfritt.
Det mesta i hastigheten DDR5-6000 eller under bör vara lugnt.

Av mkk
Skrivet av rugernine:

Bumpar denna tråd då jag också är på jakt efter ett relativt billigt / vettigt mATX kort till en 7600x!

Till processorer som drar relativt lite ström så är det lättare. Se ex Asrock B650M-HDV/M.2 som nämnts tidigare.
Själva gick jag nyligen på varianten B650M PG Lightning till en Ryzen 7700. Enklare kylning på kortet men det var lite andra funktioner på kortet som jag ville ha. Nöjd med bygget.

Av mkk

Trots att BF5 känndes hyfsat och fortfarande går att ha kul i, så tar jag det för sannolikt att serien i praktiken är död. RIP DICE.

En tidsperiod jag gärna ser provas annars är 1980/90 i ett Kalla Krigets alternativ historia. Se strategispelet World in Conflict för inspiration. Lite liknande ett BF4 utan high-tech "bullshit gadgets".

Av mkk

Installerade nyss Zorin OS på laptopen som kom med Windows 11. Snabbt och allting bara funkar än så länge. Känns nästan lite tomt utan all bullshit att gå igenom efter en installation. 😋

Av mkk

Har inga förväntningar så det kan vänta.

Av mkk

Läst om utvecklare som inte kunnat kompilera med sin K-modell processor utan att backa någon multipel på P-kärnorna. Tycks sammantaget vara ett problem endast just med K-modeller.

Av mkk

Tröttsamt, samtidigt som 24H2 inte lockar med bl a fokus på Copilot. Får till slut ändå ta och ge Windows 10 en chans på laptopen. 😋

Av mkk

Hösten 2018 lanserade Microsoft själva en dator som inte kan uppgraderas till Windows 11.

Av mkk

Windows 10 är ännu det klart dominerande operativsystemet hos Windowsanvändare. Det kan ju tänkas hända mycket under nästa år, men om det inte svängt om helt till fördel till Windows 11 inför hösten 2025 så har Microsoft helt enkelt misslyckats och borde ta sitt ansvar ett år till.

Av mkk

Hammertime.

Av mkk

Bryr mig väldigt lite. Bara RGB'n går att stänga av så får komponenter se ut hur som helst. Skulle väl undvika chassin i vissa extrema färger, men om funktion och pris är rätt går det mesta att acceptera.

Av mkk

Sitter hemma men står mest på jobbet. Både ryggen och häcken tackar mig för det.

Av mkk

Så sant som att alla har touch på datorerna nuförtiden.

Av mkk

Inte min typ av spel men glädjs åt en väl fungerande portning.

Av mkk

Corsair gör kanske helt enkelt lite för mycket olika saker för att kunna vara konkurrenskraftiga.

Av mkk

Rätt så nyköpt 6800 XT, men lanserades för typ 3,5 år sedan. 😂 😭