Inlägg

Inlägg som backfeed har skrivit i forumet
Av backfeed

Så gott som allt var sämre förr, och det gäller precis allt (hela samhället inklusive allt). Få undantag.

Är jag nostalgisk över tiden med Vic-20, C-64 och Amiga? Japp. Skulle jag vilja återvända till hur det var då? Inte en chans i helvetet, ALLT var rejält mycket sämre jämfört med nu.

Bara ett exempel: Hur spred man t.ex. demos på C-64-tiden? Man skickade disketter (5,25" floppy) med posten. Extremt långsamt, hög risk för skador, dyrt porto, helt värdelöst.

Av backfeed
Skrivet av Swedishchef_90:

Spelar ingen roll för rpm, alla får det speciella ljudet. Turbulens runt bladet

Så klart det spelar roll. Och jag skulle gärna se källan för det där väldigt udda påståendet. Jag åberopar tjurbajs.

Av backfeed
Skrivet av jolu:

Vad jag förstår lagras en säkerhetskopia i din OneDrive. Däremot går de inte att exportera vilket betyder att de f.n är låsta till Windows

Ah.

För mig personligen duger inte det (särskilt eftersom jag dräpt OneDrive från alla mina Windowsmaskiner). Det måste gå att exportera alla nycklar till en hårdkrypterad dump närhelst jag känner för (precis så som man kan göra i andOTP), annars finns inte en chans i helvetet att jag skulle använda det.

Men så länge som inte alla viktiga tjänster börjar kräva passkey så skiter jag i det, föredrar vanliga hederliga gedigna lösenord & KeePass. Och blir det krav så kommer garanterat en KeePass-plugin tas fram för det hursomhelst, om inte annat av mig själv.

Av backfeed

Lite knasigt,

Skrivet av ajp_anton:

Är vattenslang verkligen bättre på att transportera värme än värmerör? För annars är denna ju helt poänglös jämfört med en vanlig luftkylare. Grejen med vattenkylning är ju att du kan placera själva kylningen vart du vill där du har utrymme för gigantisk kylflänsarea med många stora fläktar, istället för att vara begränsad till precis vad denna är.

Vattenkylning har andra fördelar än enbart att förflytta kylningen till optimal plats med bättre luftflöde, men ja, att göra så här förtar som sagt en del av poängen.

Relevant: https://engineering.stackexchange.com/questions/7718/heat-pip...

Ett exempel på nackdel med värmerör kontra vattenkylning:

"Specific temperature range (to work properly, working medium must phase change). If component and ambient temperatures are too low, the heat pipes will only function as a mediocre heat sink. If component and/or ambient temperatures are too high, the gas won't be able to condense and thermal handling will be reduced."

Sen är ju värmerör gravitations/riktningskänsliga också.

Av backfeed

Knappast något av intresse, det handlar säkerligen bara om nya/fler/bättre funktioner för (tvångs)migrering till 11:an.

Av backfeed

Stämmer bra det, fanboy av det bolaget vill jag verkligen inte vara.

Av backfeed

Halvera maxkapaciteten, minska storleken och torka bort bajset, så blir det intressant på riktigt.

Av backfeed

Stolen ser ergonomiskt vettig ut faktiskt, till skillnad från hur "gamingstolar" normalt brukar vara.

Men jag är sadelstolsryttare, så inget för mig personligen.

Dold text
Av backfeed

Smart, praktiskt och snyggt, och inget fel på priset heller.

Synd bara att jag inte enbart har ett grafikkort utan även ett nätverkskort med sfp+ för 10 Gbps. Visst, går säkerligen fixa bifurcation och fulmontera nätverkskortet med monteringstejp på något vis, men ... tja. Får fundera på saken.

Dold text
Skrivet av Flutters:

Synd att det bara finns in ITX. Hade gärna sett det i ATX format.

Ja tack, vore guld!

Av backfeed
Skrivet av JoOngle:

Så är det.

<Uppladdad bildlänk>

Köpte detta monstret från Tyskland för 5700 inkl. frakt, den är på 1008w (LifePo4 batteri) med 2000w Peak inverter, har US-C, 3 x andra usb + 12v + 2x 220v + 2 trådlösa laddare på toppen, så det finns många roliga liknande prylar. Och dom är skitbra att ha när strömmen går. 1 KW håller ganska länge med allt möjligt.

Hmm. Det där ser intressant ut faktiskt, det lite smärtsamma priset till trots. Hade varit finfint sist det blev strömavbrott.

(Visst, jag har redan en traditionell UPS till hemmaservern, men den är dimensionerad och konfigurerad för bara just den maskinen.)

Av backfeed

Övrigt: Jag brukar inte göra det, men det har hänt, specifikt byte av ström/aktiviets-led:ar till trevligare färg.

Normalt är de chassimoddar jag gör bara av rent praktiska skäl (t.ex. dremlat bort plåt så det gått att montera större fläktar i fronten eller borrat bort popnitar för att kunna få bort lagringsburar som bara varit i vägen), inte utseende.

Har lackat om en chassisida en gång, men det var bara för att jag hade spacklat igen ett kontraproduktivt fläkthål.

Av backfeed

Manifest v3 kan stoppa upp sig i sin egen häck i en (o)ändlig loop tills den sprängs (och Google fick gärna utöva samma manöver).

Den enda Chromiumbaserade jag sporadiskt använder är Vivaldi, som har sin egen reklamblockering, så jag antar att den kommer fortsätta funka som förr.

Annars är det enbart och endast Firefox som gäller i vårt hus, även på alla telefoner och plattor.

Av backfeed
  • 250/250 är "gratis" via föreningen, i verkligheten till synes 150-200kr, variationen beror på att det kan tillkomma kostnader för t.ex. servicejobb ibland

  • 149kr extra för 500/500 i vårt hushåll

I praktiken betalar vi 300-350kr för 500/500 alltså, vilket är helt ok.

Lite synd dock att det är Telenor fiber, inget stadsnät, så det finns bara en leverantör att "välja" på. Men det har fungerat rejält stabilt under många långa år, med bara ett fåtal kortvariga avbrott någonsin.

Av backfeed
Skrivet av Yatagarasu:

@Enviro
Du (och andra som läser detta) måste börja separera jobb/studier från nöje, på maskinell-nivå eller mjukvaru-nivå, för den egna hälsans skull i det långa loppet. Ta detta och efterföljande stycke text från någon som suttit i skolbänken i drygt 4 år nu, parallellt med testpilotandet och en stöt av redaktionellt skrivande. Det går inte att vara tillgänglig dygnet runt, och all form av fritidsnöje, återhämtning eller allehanda avslappnande lider kraftigt om man inte kan fördela timmarna på ett bra vis. Det gäller att definiera samt avgränsa vilka timmar som är avsedda för vad på ett givet dygn.

Det går att sätta upp flera användare på en dator, där du bara växlar över till en annan så fort du är klar för dagen. På din privata användare har du inte någon inloggning sparad för redaktionssystemet, medan du samtidigt kanske inte har Steam installerat på din jobbanvändare. Alternativet är att bara skaffa en enklare sekundär maskin för jobbet, t.ex. en bärbar dator, som du kan koppla mot extern skärm vid behov och annars bara placera i en byrålåda när du stämplar ut för dagen.

Jag har t.ex. separerat skola från fritid genom valet av webbläsare, där jag privat använder Firefox och för studier är jag inloggad på Chrome för skolportalen. Då vet jag att när skoldagen är slut, när jag gjort det jag behöver för dagen eller veckan, då stänger jag bara ned Chrome och öppnar Firefox för att komma åt hemsidor jag är inloggad på privat (exempelvis SweClockers).

Jobb, skola och/eller privatlivs-balansen är essentiell. Man måste få möjligheten att slå ifrån alla måsten på ett effektivt vis, något som blivit svårare och samtidigt desto viktigare då mycket kan skötas hemifrån och digitalt idag. För den som kan skapa ett separat hemmakontor; gör det, tveka inte ens! Går det inte att lösa med ett fysiskt separat rum, då är det dags att leta efter alternativ likt ovan metoder jag själv fått anamma.

Det handlar om den psykiska hälsan och livskvalitén, och ska inte tummas på – du har bara ett liv. För den stunden du vandrar denna jord ryms inte utbrändhet; varken för jobb eller passion!

Väl talat!

Att skapa en ny användare dedikerad för jobb är en god idé. I dagsläget sköter jag allt jobb i en VM i fullskärmsläge, så det blir nästan som att ha två helt oberoende datorer. Funkar fint, och eftersom VM:en körs med virtuellt nätverkskort så påverkar dess permanenta VPN-anslutning mot jobbet inget annat.

Av backfeed

WOOOOOOOO, och för en gångs skull inga gissningar.

Av backfeed

"Sponsored by Shady Business & Co"

Totalt hjärndött. Det ska av helt självklara skäl ALDRIG kosta att göra en anmälan.

Det enda det här leder till är att skumraskbolagen får (ännu) lättare att komma undan.

Om det är ett "problem" med "för många" anmälningar, anställ mer personal och/eller ta fram en automatiserad granskningsfunktion som kan säga till anmälaren om uppenbara kompletteringsbehov måste göras innan anmälan kan tas emot och lämnas vidare till handläggare.

Av backfeed
Av backfeed

Sam Altman är sedan länge helt uppenbart ett stinkande litet rövhål. Här är ett bevis. Det kommer garanterat mera, för det stinker så mycket skumrask att det knappt går att andas.

Av backfeed

Rena drömmen för malwareproducenter, de behöver bara ta fram en payload som kan exfiltrera denna lokala data(bas), och sedan kan de skumma igenom för att hitta något att använda i utpressningssyfte (eller värre).

Jag skulle aldrig lita på denna funktion även om den så var helt avstängd.

Av backfeed
Skrivet av surrogate activity:

Har hört att den gula är mer för de som önskar mer kvalitativt ljud när man lyssnar på musik från digitala källor.
Skillnaden i ljudet är nästan så stor att den finns.

Hoppas du får kickback från Cooler Master, som nu kan höja priset på den gula astronomiskt.