Inlägg

Inlägg som tjabo har skrivit i forumet
Av tjabo

Så jag bytte ju leverantör till sist, men en sak som förvånar är att hastigheten med vpn igång har ökat till minst det dubbla. Märkligt.

Av tjabo
Skrivet av rwxr:

Morsan jobbar på ett ställe som är ombud för Schenker, Bring, Postnord och DHL och hon berättade att sen i höstas har det varit extremt många fall med Bring och Postnord där paket försvinner eller kommer fram trasiga och utan innehåll. Oftast rör det sig om paket i "mobiltelefonstorlek" från elektronikkedjor men även större paket med t.ex verktyg där fraktlappen är klistrad direkt på originalförpackningen.

Givetvis förekommer det saker med DHL och Schenker också, men inte lika frekvent enligt morsan.

Ang stölder ppstnord etc, snabbkoll på google gav följande

20 Nov 2023 https://www.expressen.se/tv/nyheter/sverige/postnord-mannen-f...

17 Jan 2023 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/flera-atalad...

15 december 2023 https://sverigesradio.se/artikel/vag-av-stolder-ur-postboxar-...

Personligen har jag varit med om att fått status levererad med Postnord ifrån netonet fast inget hade kommit. Den gången löste netonet det galant efter ett mail.

Av tjabo

Maila till Bahnhof: kundservice@bahnhof.se

Mall för uppsägning som verkar fungera ok.

Plats(stadsnamn) och Datum ...

Hej. Jag säger härmed upp mitt bredband hos er enligt föreskrift i Allmänna och särskilda villkor Tjänster för privatpersoner.
Mitt kundnummer ... Personnummer ...

Med Vänlig hälsning ...

Har tecknat ett 100/100 abb för 348:-/mån hos ett annat bolag, får se hur det går med det.

Av tjabo
Skrivet av tjabo:

Tröttnade på alla höjningar, så sade upp mitt abb vid BF för att se om jag kunde hitta nåt bra erbjudande.
Men då fick jag ett erbjudande med litet lägre pris, fortf inte jättbilligt, men har alltid gillat Bahnhof så nappade på det.

Det varade en månad sen fick jag betala det gamla vanliga priset igen plus den nya höjningen som kom nu. Har tagit kontakt med dom om detta så spännande att se vad jag får för svar.

Fick typ ett nonsens svar, så har nu sagt upp mitt abb.

Har annars varit nöjd kund där i fler år än jag kan minnas. Synd på ett annars så pass bra företag.

Av tjabo

Tröttnade på alla höjningar, så sade upp mitt abb vid BF för att se om jag kunde hitta nåt bra erbjudande.
Men då fick jag ett erbjudande med litet lägre pris, fortf inte jättbilligt, men har alltid gillat Bahnhof så nappade på det.

Det varade en månad sen fick jag betala det gamla vanliga priset igen plus den nya höjningen som kom nu. Har tagit kontakt med dom om detta så spännande att se vad jag får för svar.

Av tjabo
Skrivet av pskjonte:

Har ej mätt detta, lägger till det på "att göra" listan för felsökning.
Antar att jag mäter DC med multimetern på spänningsregulatorn?

Nu när jag tänker på det nämnde min kompis att han använt en felaktig PSU vid något tillfälle, det var efter detta det började krångla...

Transformatorn (PSU) gick sönder till mitt Nintendo och jag tog en från en annan konsol (sega?), det funkade men bilden var dålig på teven. Kommer inte ihåg vad det var för värden på psu, men den som gick sönder var iallafall större, så gissar det var mer kräm i den helt enkelt.

Detta hände för ca trettio år sedan, så lite svårt att komma ihåg exakt, men jag vet att jag köpte en ny trafo så fort det bara gick sen och då funkade allt bra igen, det var därför jag undrade.

Av tjabo

Får den rätt spänning från PSU?

Av tjabo
Skrivet av MrShizzle:

Jag tar en chansning och kikar om någon i den här tråden har koll på mitt problem.
Fick hem min Electrolux EXP26U338CW tidigare ikväll och satte upp den enligt manualen.
Den fungerade fint i någon timme och sen när jag skulle ändra mode så la den av helt.

Efter ett tag drog jag ut stickkontakten för att låta den "vila" i någon timme eller två, när jag kom hem och provade igen så blinkar alla lampor samt piper oregelbundet. Det påminner ungefär som en kortslutning eller felsäkert läge.

Jag har kikat i manualen och sökt runt på diverse sidor men utan resultat. Kommer kontakta butiken imorgon kring det hela men förhoppningsvis kanske någon har något tips eller trix under rockarmen. Bifogar en länk till ett videoklipp som visar beteendet.

https://photos.app.goo.gl/iDBCJaE8ACt64VYo9

Inte för jag tror det är samma fel, men min la av efter nån timme när den var ny, och det var vatten behållaren som hade blivit full.

kan ju vara värt att kolla menar jag.

Av tjabo

Yeah so, det här var nog lite över mitt huvud, men kanske nån som är sugen på att bygga lite?

Av tjabo

Andersson ARC 3.0 bild tagen sommaren 2018

https://i.imgur.com/1CqN5Yp.jpg

Av tjabo

Kanske kan testa internetdelning med en mobiltelefon först för att se om det hjälper med annat IP

Av tjabo
Skrivet av AtreX:

Mitt tips till TS står fast, har du inte koll på eller kan stoppa de som använder ditt internet från att ägna sig åt olagligheter så bör du inte dela med dig av det. Huruvida du faktiskt riskerar att bli straffad eller inte i slutändan är långt ifrån det enda man bör ta med i beräkningarna (om man nu inte tycker att det är askul att få all sin it-utrustning beslagtagen i ett par-tre år under en ev. utredning), men så långt måste man ju inte tänka om man inte vill!

Får nog hålla med, tycker inte det är värt risken.

Av tjabo

@drefk2000: Ja första gången man spelade "multiplayer på riktigt" för min del. Sen var det nåt "guda-spel" (Populous?) som var populärt samtidigt som också funkade över noll-modem.

Av tjabo

Stunt Car Racer

Av tjabo
Skrivet av axomamma:

Hur landade du i den teorin? Genom någon test/mätning eller bara slutsats utifrån symptomen?

Det var ett ganska vanlig fenomen förr. Det suger en del extra ström när man kallstartar för är alla kondensatorer är urladdade, så om du gör en "varm reboot" är det inte lika känsligt.

Du kan göra en okulär besiktning, har du tur syns det för blotta ögat.

https://www.google.se/search?q=trasig+kondensator+moderkort+s...

Av tjabo
Skrivet av axomamma:

Det är dock inte så att den en dag bara dog en dag och sen slutade posta, utan jag har haft problem med att den ibland inte har velat komma igång efter att jag stängt ner den. Dvs den kan ha stått igång i två veckor, och då efter att slått av och på strömmen så har jag fått försöka starta den 3-4 gånger innan den postar och bootar. Att bara starta om utan att slå av strömmen har aldrig gett dessa problem dock.

Haft exakt samma fenomen en gång för många år sen, i mitt fall var det troligen en eller fler kondensatorer som hade gett upp.

Av tjabo

Har för mej att det gick att göra med min gamla d-link och dd-wrt Firmware. Ingen vidare prestanda dock men annars funkar det.

edit: verkar finnas stöd för pptp i orig firmware

Av tjabo
Skrivet av Yoshman:

Som i sin tur följs av "Ricki Lake", första modellen som får PRX (Pointless Rambing eXtension). PRX skriver automatiskt högljudda inlägga i sociala medier..

Ska bli spännande att se AMD´s kontring på detta.

Av tjabo
Skrivet av Holmfrid:

Ingen av vattenkokarna är återfjädrande utan ström. när jag trycker ner knappen så fjädrar den ej upp utan stannar nedtryckt. Jag hoppas hyresvärden gör lite tester för det är inget jag kan göra själv.

Det finns billiga "Energimätare för vägguttag", inte för att du ska behöva skaffa en naturligtvis, men det hade varit intressant att se värdena.

Av tjabo

Olika vpn leverantörer använder olika portar, en del har fler än en för att gå runt blockeringar + att det finns olika vpn protokoll med olika standardportar.

Jag har funderat på lite olika lösningar som förmodligen fungerar men som är lite knepiga att implementera på ett bra sätt. Får återkomma om det blir några resultat.