Inlägg

Inlägg som skonarn har skrivit i forumet
Av skonarn

CX550M till 2070s?

Hej,

Jag funderar om mitt nuvarande CX550M 80+ bronze (nyare versionen) nätagg kommer räcka till följande komponenter:

- i7 7700k
- Asus Dual 2070s
- HyperX 16gb 4x4gb ram
- Corsair h110i
- 2x SSD
- 2st rgb fläktar

För tillfället har jag samma komponenter men grafikkortet är ett GTX 1060 6gb.
Spelar mest PUBG, om det nu har någon skillnad. Kommer EJ att klocka nåt. Men skriv gärna om ni tror ja kan göra det

Av skonarn

Jag fick biosen i skick! Jag kryssade i lådan för UEFI boot mode enabled. sen bootade den in i windows! sedan provade jag stänga av datorn å lägga på den pånytt... laddar ej in i windows. Skall prova hdd tester nu. nåt speciellt jag söker efter?

Edit: Om jag lägger på datorn bootar den ej in till windows.. men om jag går in i biosen och går ut direkt så att den bootar om, då fungerar det, då bootar den in till windows! Vad kan vara problemet?

Av skonarn

Laptop bootar ej!

Hej.
Jag har en liten hp laptop 2540p. Jag försöker installera win7 på en ssd via en bootable usb. Jag kan installera och kommer in i windows osv. Först trodde jag att boot delen blev på usb stickan eftersom det inte gick att bota in i windows efter att man stängt av datorn. Provade installera ny windows 7 inne i windows utan usb sticka, fungerade men fortfarande samma sak. Allt är ok om man trycker på restart, då bootar den som vanligt men om man stänger av den helt å hållet och sedan trycker igång datorn så fastnar den vid blank svart skärm(efter hp loggan). Har provat repair via usb stickan och bootrec kommandon via cmd. Har en win7 dvd skiva men laptoppen har ingen dvd station.
Kommer inte in i biosen heller pga av password. Har provat cmos clear (batteriet bort) men hjälpte ej. Kan inte uppdatera biosen heller för den kräver även då lösenordet.

Tacksam för svar och råd.

Av skonarn
Skrivet av Broken-arrow:

Prova är ingen praktisk skillnad mellan HDMI kablarna. Det du ska titta på nya kablar är standard och high speed, versionsnummer är inte rätt att använda. Bara ett sätt för butiker att luras.

Så heter alla kablarna:
http://www.hdmi.org/consumer/finding_right_cable.aspx

På min 15m kabel står det endast hdmi digital cable.. När jag lägger 3d inställningar på grafikkortet och sedan sätter på 3d mode på projectorn så kommer not supported.. Antar det är kabeln som int stöder det då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av skonarn

Då gjorde jag en liten upgrade på min gamla htpc, satte ett gigabyte b85 mobo, en i3 4150, crucial 8gb ddr3 1600mhz ram och så fick jag billigt från outlet delen av butiken en gtx650ti för samma pris som ett gt730. Tänkte ändå spela lite med datorn behöver jag nu ennu uppgradera hdmi kablarna? från pioneer förstärkaren har jag en många års gammal 15m hdmi kabel från clas ohlsson (väldigt tjock). och sedan någon vanlig 10euros kabel från datorn till förstärkaren, måste allt vara 1.4 version för att spela upp äkta 3D?

Av skonarn

Tack för alla svar men är fortfarande lite förvirrad behöver jag köpa en 1.4 hdmi kabel också + tex. Gt720 eller bättre? Och vad ser jag då för skillnad? 3d fungerar nu med 9800gt och äldre hdmi kabel. Sen har jag också läst om olika 3d players som man bör använda men jag använder vlc alla filmer jag hittar är 3d bluray half sbs... Blir det någon skillnad med i sådana filmer? Mina 3d glas ögon är aktiva ifall det har npgon skillnad ännu en fråga om cpu. Har nu en q6600 skulle en i3 4150 vara bättre för 3d filmer eller är quad core bättre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av skonarn

Okej så bara jag skulle hitta en full sbs eller 3d bluray film och köpa ett modernare kort så skulle jag se en stor skillnad? Vilket kort skulle ni rekommendera?

Skickades från m.sweclockers.com

Av skonarn

Någon som kan förklara 3D?

Hur får jag bästa möjliga kvalitet på 3d filmer? Har löst skillnaden mellan full och half sbs men hur får jag full sbs? Alla filmer verkar vara half. För att förstå vad jag har för hårdvara och mjukvara.
Kör alltså med windows 8.1 och vlc på en htpc med 9800gt. Signalen far med hdmi till en pioneer vsx 528 och sedan vidare med hdmi till en Epson eh-tw5900. Har kollat på half sbs filmer och kvaliteten verkar inte riktigt vara så bra som jag vill. Har en 100" duk.
Måste jag ha en 4k projector för att få 1080p per öga?
Tacksam för alla svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av skonarn

Orsaken är att jag får bluescreen helatiden och har ominstallerat windows flera gånger men hjälps inte. Datorn är ursprungligen en fujitsu siemens dator med egna delar i. Verkar inte spela riktigt ihop... Jag tänkte då att jag lägger pengarna på en uppgradering på min bordsdator och flyttar över delarna till min htpc. Uppgraderar alltså moderkortet cpun och ram.

Skickades från m.sweclockers.com

Av skonarn

Har ett gtx 660 ti i min bordsdator som jag kanske skulle kunna tänka mig flytta över. Hur presterar den jämfört med 750?

Skickades från m.sweclockers.com

Av skonarn

Okej men ja har en liten ljud kabel från grafikkortet till moderkortet så att jag får ljud via hdmin så de e inge problem

Möjligtvis kommer ja köra gta v på htpc om den klarar av det?

Av skonarn

i5 3570k vs i7 4790k, uppgraderings fråga?

Tjena!

Jag har en fråga, tänkta uppgradera datorn lite, kommer jag märka någon skillnad från en i5 3570k till en i7 4790k? Det som kräver mest som jag använder är Adobe After Effects. Ram minnen tar iaf slut direkt. har 8gb, ska uppgradera till 16gb.
Andra specs:
Asus P8Z77V-LK
MSI GTX660 TI
Corsair Vengeance 1600mhz 8gb (tänkte byta till 16gb 1800-2400mhz)
800w psu

orsaken varför jag uppgraderar är att min gamla HTPC behöver uppgradering och tänkte lägga min i5 3570k med 8gb ram minne och moderkortet i den ist, och sedan ist lägga lite extra pengar för att få en bättre arbets dator.

HTPC specs:
Q6600
MSI moderkort (fujitsu siemens version)
667mhz ddr2 4gb
9800GT 512mb

räcker annars 9800GT ännu till 1080p och 3D filmer tycker ni eller blir den flask hals till 3570an?

Av skonarn

HTPC för 1080p och 3D?

Hej!

Jag undrar om mitt grafikkort kommer vara en flaskhals, och hurudan skillnad borde jag märka i min uppgradering?

nuvarande system jag använder för filmer är:
Q6600
4gb ram ddr2
Fujitsu siemens MSI moderkort
9800gt

jag kommer uppgradera moderkortet, cpu och ram till:
i5 3570k
8gb ddr3 1600mhz
9800gt hålls kvar.

Tacksam för alla svar!

Av skonarn

jag provade MPC HC och det laggar fortfarande.. kanske det är fel på filen har bara en true hd fil altså 13gb.. borde kanske prova med andra filmer. 720p på 4gb fungerade däremot perfekt är det någon skillnad på skärmen man använder? kör htpc:n till en Epson 1080p projektor. Ram användningen ligger på kring 2,5-2,6gb med filmen i gång och cpun på 5-15%

Av skonarn

1080p laggar på min htpc

Jag försökte köra MIB 3an på full hd (13gb) och det laggar nu och då.. jag tycker min maskin borde klara av det lätt.. specsena på maskinen är:

Intel Q6600
Nvidia Geforce 9800 GT
4gb ram ddr2

Ja kör med VLC och windows 7.. drivrutinerna borde vara i skick!

Tacksam för alla svar!

Av skonarn

Nu provade jag att använda min usb trådlösa nätverks adapter i denna dator och samma resultat ännu också, alltså 30 ner och 1,5 upp.. det är alltså inte fel i nätverkskortet.

EDIT: Jag fick nätverket att fungera!, till alla andra som har samma problem vill jag säga att jag fixade det genom att i msconfig avaktivera "Windows Management Instrumentation" och reboot så fungerade det!

Av skonarn

Jag hör hur det "sprakar/tikkar" i den direkt ja trycker på datorn :S

Av skonarn

i min main dator där jag har problemet har jag internt med kabel, men i den andra datorn har jag trådlöst (där det funkade felfritt)

Av skonarn

HDD och internet problem!

Hej!

Jag skulle vilja börja med att säga att jag har nyligen uppdaterat några datorkomponenter (moderkort,CPU och grafikkort) HDDn är från förut..

Problemet är det att efter att ha lagt in nytt windows 7 ultimate 64 så arbetar hårdskivan så införbannat konstant, även i biosen hör man hur den jobbar. Jag har letat överallt föratt få svar men ingenting hjälper.. Jag har även ett problem som kanske kan ha någonting med saken att göra? det är att jag har fiber uppkoppling på 30/30 men i speedtest.net får jag 30ner och endast 1,5upp. Har provat med en annan dator i samma nätverk och där fungerar det felfritt. Alla drivrutiner är i skick!

Även fast jag har endast ett fönster uppe i browsern syns det 5-6st chrome processer igång.

Mina specs är:

Asus P8Z77-V LK
Intel Core i5-3570k
MSI GTX 660 TI OC
Corsair Vengeance DDR3 1600mhz 2x4gb
HDD1(windows): WD Blue 1000gb sata 6.0gbs
HDD2: WD black 640gb sata 3.0gbs

Av skonarn

Mediabox hjälp?

Hejsan!

Jag har sökt runt på nätet efter sådana "tv-boxar" och det finns så många olika och vet inte riktigt vilka ja vågar lita på :S
Jag har nog funderat på att bygga en htpc men jag tror den blir lite väl dyr om den ska kunna klara full hd utan lagg?

Så jag undrar om någon här på Sweclockers kan ge råd om vilka boxar som är "bra" och fungerar till det jag skall ha den till

Mina krav är alltså:

- spela 1080P Full hd utan problem/lagg
- Wlan, skall kunna via nätet överföra filmer/bilder etc från min stationära dator.
- skall kunna klara att läsa subtitles (.srt)
- intern 1tb+ hdd
- hdmi utgång
- fjärrkontroll
- USB input
- gärna stöd för internet surfning (inte bara färdiga"apps")
- PRISVÄRD (helst under 3000kr)