Inlägg

Inlägg som Virre39 har skrivit i forumet
Av Virre39
Skrivet av Garvey:

Vill bara påpeka att enligt dom tester och specar jag kollat så saknar den hdmi.

Du har rätt, det stämmer. Den saknar hdmi. Blandade ihop med min tidigare soundbar som hade arc.

Mvh
Vincent

Skickades från m.sweclockers.com

Av Virre39

Canton DM75 soundbar

Säljer en väldigt snygg soundbar med otroligt ljud. Vunnit många utmärkelser. En stor fördel är att den är tänkt att användas utan baslåda, och har istället 4 ordentliga baselement inbyggda.

Den är pianolackad ovanpå och kan antingen ställas själv eller med en tv ovanpå. Den är byggd väldigt stabil. Mycket bra skick.

Ansluts med hmdi eller optisk direkt till tv för bästa resultat.

Läs hela annonsen här

Av Virre39

Utbildning: Civilingenjör i Industriell Ekonomi, examinerad förra sommaren.
Yrke: Affärsanalytiker på stort elnätsbolag.
Lön: Ingångslön på 34 000 kr brutto.
Förmåner: Mycket flexibel arbetstid, 28 dagar semester plus 62 timmar arbetstidsförkortning.

Av Virre39

Bud noterade! Mvh Vincent

Av Virre39

@Bitfenix: Inköpt juni förra året. Mvh Vincent

Av Virre39

Creative Gigaworks G500 5.1 Ljud

Säljer ett kraftfullt ljudsystem från Creative i 5.1-uppsättning. 620 W effekt.

Visst diskret tjutande från en av högtalarna. Går att använda som 2.1 eller 3.1 om ljudet är störande. På grund av detta är priset satt lågt. I övrigt suveränt bra ljud och stark baslåda.

Läs hela annonsen här

Av Virre39
Skrivet av jacksonpark:

utan grafikkort?

Stämmer, kör på Intels inbyggda HD4600. Fungerar för all videouppspelning jag använder den till, samt enklare spel.

Av Virre39

Perfekt Allround-Skärm U2515H

Dell U2515H utsågs till årets bästa skärm i European Hardware Community Awards 2016. Den fungerar superbra och är flimmerfri.

Upplösning 2560x1440 pixlar. Inga pixelskador.

Nypris 3300 kr. Vill ha 2000 kr för den, eftersom den är ganska ny!

Läs hela annonsen här

Av Virre39

Kraftfull stationär dator

Säljer min pärla till dator eftersom den inte får följa med i flyttlasset. Det är en mikro-ITX-lösning i ett Fractal Design Node 304 som går att ha på skrivbordet. Den är nämligen väldigt tyst, och går att få tystare genom att byta bort hårddiskarna. De är nämligen det enda som låter, när fläktarna är satta på lägsta inställningen. Resten är knäpptyst.

Eftersom jag inte spelar så finns inget dedikerat grafikkort, men plats finns för detta i chassit. Övriga komponenter är dimensionerade för att tåla tidens gång och inte bli omodern och inaktuell allt för snabbt. Intel i5 4690K och SSD från Crucial hjälper till med det.

För att göra datorn så tyst som möjligt finns en Noctua U12S installerad, vilket förmodligen är största möjliga CPU-fläkt som går att få in. Detta har lönat sig dock!

Specifikationerna är som följer
ASUS Z97I-PLUS mITX
ADATA 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz XPG INET EDITION
Intel Core i5 4690K 3,5 GHz, 6MB
Fractal Design Node 304
be quiet! Pure Power L8 500W 80+ Bronze
Noctua U12S
Crucial M4 128 GB
2 stycken Samsung Hårddisk HD103SJ

Läs hela annonsen här

Av Virre39

Spelmus och Musmatta

Säljer en mus QPAD 8K optical med visst fabrikationsfel. Den knarrar under hårt tryck men fungerar i övrigt helt felfritt. Musmattan är en mjuk variant från Qpad. De två fungerar mycket bra tillsammans.

Säljer båda tillsammans för 100 kr.

Läs hela annonsen här

Av Virre39

Fundera även på MX Brown också, tycker det är en bra avvägning. Använder ett Corsair K70, det är lite högljutt (Damen där hemma är arg och trött på mitt köp), men fruktansvärt skönt att skriva på, snyggt och bra mediaknappar!

Av Virre39

Jag har ett Node 304 och förstår inte riktigt poängen med detta chassi. Visst har jag ingen 5.25 men den tar de ju ändå ur. Kabeldragningen är ett kaos i mitt chassi också.

I mitt chassi har jag förvisso inget grafikkort, men med stor tornkylare och fläktstyrningen i botten är det näst intill ljudlöst.

Av Virre39

Det jag undrar är vad 40 % mot Excavator gör i förhållande till exempelvis Broadwell. Hur pass mycket bättre är Broadwell än Excavator per cykel?

Av Virre39

När ni säger att Vattenkylningslösningen tar samma plats som AMD:s referens, är inte det en sanning med modifikation? Förvisso tar fläkten upp samma plats och kylblocket också, men slangarna sticker ju rakt upp. En Crossfire-lösning vore ju omöjligt?

Av Virre39
Skrivet av Xyborg:

Tror helt klart du är inne på rätt spår här. Det är väl pga detta som många tillverkare av bland annat grafikkort (men också många andra produkter) alltid skryter om hur de lyckas minimera turbulens från deras fläktar: Turbulens medför en högre ljudnivå.

Ja, och det förstår jag. Att minimera turbulensen över fläkten måste vara klart fördelaktigt, men över flänsarna känns det fortfarande som att man borde få ett bättre värmeöverföringsutbyte vid turbulent strömning över själva flänsarna. Gör själva ytan mindre strömlinjeformad mer räfflor eller annat som förstör borde ge ett mer turbulent flöde närmre kanten i framkant vid fläkten och på så sätt skapa öka värmeöverföringen.

Dessutom ger ju som ni säger turbulent flöde ett tryckfall men om man räknar med det lägre tryckfallet och kör fläktar vid samma hastighet så blir det en långsammare men mer effektivt flöde.

Det sista jag kan tänka mig att man skulle kunna göra är att få majoriteten av överföringen att ske närmare slutet av flänsarna där det eventuellt är ett mer turbulent flöde (flödet är i framkant laminärt och i bakkant turbulent över en platt yta) och sätta fler av värmerören längre bak för högre DeltaT där för bättre överföring.

I denna länk skriver de precis som jag tänker: http://electrotecenergy.se/plattvaermevaexlare/

"Plattornas pressade mönster och de relativt små mellanrummen mellan plattorna genererar hög turbulens vid låg flödeshastighet. Värmeväxlarens utformning gör värmeöverföringsförmågan mycket effektiv."

MVH Vincent

Av Virre39

Jag har aldrig förstått varför tillverkarna försöker åstadkomma ett mindre turbulent flöde i kylaren (sid 2, paragraf 5). Förvisso ger det är bättre flöde men om man läst värmeöverföring så vet man att ett laminärt flöde innebär lägre värmeöverföring än turbulent flöde eftersom luften närmast ytan står helt still och bara ökar ju längre ifrån kanterna man kommer. Detta innebär ju i praktiken att värmen först måste överföras från kylflänsen till luften närmast och sedan vidare till luften som faktiskt rör sig.

I turbulent flöde så rör sig all luft sporadisk och all värme överförs direkt till luften som snabbt avlägsnar sig. Varför inte bara försöka åstadkomma det värsta möjliga turbulenta flöde?

Någon annan med lite bakgrund i värmeöverföring som kan förklara detta för mig?

Av Virre39

Så upplösningen på ux 303 kickar storebror UX301LA i nötterna? Ska de uppdatera 301 då också?

Av Virre39

Nej, han säger att den är "chockerande icke-dålig", vilket säger mycket mer om TN än om TN mot IPS

Av Virre39

Sluta göra telefonerna STÖRRE! Iphones storlek är perfekt men skärmen är ju löjligt underdimensionerad! Min Galaxy S3 är för stor för att ha i fickan och lyssnar man dessutom genom hörlurar så riskerar dess utgång att knäckas varje gång man tar en trappa.

Jag vill ha en iPhone-storlek-Android-lur där skärmen tar upp hela(!) framsidan. Gör den lite tjockare och lägg alla features längs kanterna.

Av Virre39

AMD tar fram helhetslösning med Intel Xeon processorer?