Lian Li/DAN A4-H20

Uppdaterat 2024-05-16: Tänkte att jag kunde uppdatera en kortis och fortsätta att slå ett slag för detta grymma lilla chassi. Sedan senast har jag sålt en del komponenter, monterat ned datorn, ångrat mig och köpt nytt (det mesta begagnat här på SweC om man skall vara ärlig), fast snarlikt. Som sagt oerhört nöjd med chassit så det får hänga med så länge det funkar.

I dagsläget ser det ut som följer:
Chassi: Lian Li/DAN A4-H20
Moderkort: Gigabyte B550-I Aorus
Processor: AMD Ryzen 5800X3D
Grafikkort: PNY 4070 Ti Super Verto
PSU: Corsair SF750
RAM: 2x16 Corsair LPX 3600 mhz
SSD: Crucial P5 1TB
Kylare: ROG Strix 240mm AIO med originalfläktarna utbytta mot Noctua NF-A12x25 PWM.

Nytt PNY 4070 TiS monterat sedan någon vecka tillbaka eller så. Kanonkort och som gjort för lite mindre chassin. Väl tilltagen kylare på detta kort och med en liten spänningssänkning så går det oerhört tyst och svalt med originalfläktarna. Fläktarna presterar bra mycket bättre än första intrycket när man ser dem.

Sedan ett tag tillbaka sitter det som sagt också en 5800X3D i burken. Undervolt -30 samtliga kärnor utom två som går -25. Går stabilt och toppar på 68-69c i Cinebench 2024 och sällan över 55-60c i spel i 4K med samma AIO och fläktar som tidigare.

Testade ett tag med ett v750 sfx från Cooler Master innan jag bytte tillbaka till SF750. Mjuka sleevade kablar är att föredra i det här chassit då det blir bökigare med styvare kablar som de som kom med CM-psu:n. Det funkar men betydligt knöligare att få till och blir inte lika bra i slutändan.
-----
Jag gör en 1.1 på detta bygge då klåfinger (jag) lyckades radera det förra. Det kliade som sagt i fingrarna efter förra sommarens bygge och då jag fastnat för SFF-formatet så stod det mellan 3-4 olika chassin.

Efter att ha kollat ohälsosamt många byggvideos på Youtube så fastnade jag, precis som många andra till slut för Lian Li/DAN A4-H20. Ett 11 liters chassi som jag enbart hört gott om från samtliga som byggt i det. Litet, välbyggt till en rimlig peng och klarar dessutom av upp till 322mm lång GPU, vilket gör det möjligt att klämma in bra med kraft om man önskar.

Jag är inte alls erfaren på att bygga datorer men måste säga att det gick smidigare än förväntat att bygga i ett så litet chassi. Givet dock att jag sett många likadana byggen på Youtube och att det inte går att göra på så vansinnigt många olika sätt när man bygger i detta chassit. Det vanligaste sättet och så "som chassit är tänkt" är med toppmonterad AIO som kyler processorn och två 120mm fläktar som blåser ut varmluften uppåt. Har dock sett helt luftkylda byggen på Youtube och är själv väldigt nyfiken på hur ett bygge med luftkylning till CPU och en hybridkyld GPU skulle se ut och prestera.

Komponenterna då:
Chassi: Lian Li/DAN A4-H20
Moderkort: ASUS ROG Strix B550-I
Processor: AMD Ryzen 5600X
Grafikkort: Sapphire 6800 XT Pulse, deshroud med Noctua NF-A12x15
PSU: Corsair SF750
RAM: Corsair Vengeance 3200 Mhz, 2x8GB
SSD: Crucial P5 1TB
Kylare: ROG Strix 240mm AIO med originalfläktarna utbytta mot Noctua NF-A12x25 PWM.

Bygget är inte spektakulärt på något sätt som ni ser men det går som sagt inte att dra kablar och AIO på så många olika sätt. Det lilla kabelmanagerandet som går att göra är att snygga till dragning på CPU-sidan och på undersidan där allt kablage som går till nätaggregatet samsas. Man sover alltid lite bättre när kablarna är tillsnyggade så gott det går.

Värme och ljudnivå är två saker man behöver ta hänsyn till ännu lite mer i ett sådant här litet chassi. Jag tycker dock att jag fått till det bra med en liten undervolt på CPU och undervolt och deshroud av GPU. I och med att TV:n inte går över 60hz i 4K heller så har jag valt att låsa GPU till 60fps i AMD:s mjukvara. Det gör att GPU:n ligger runt 55 grader (65-70 junction) efter en timmes loop i Heaven i ultra settings i 4k.

Processorn stannar runt 60-65 grader på samtliga kärnor efter en timme i Cinebench R23 och med något högre prestanda än stock. Inte illa alls tycker jag.

Allt som allt är jag supernöjd med hur det ser ut och skulle rekommendera chassit för den som är ute efter ett mITX/SFF, även till nybörjare som jag.

Avslutar med ett par klipp för inspiration och vägledning för den intresserade:
Optimum Tech - SFF pornografi
Step by step från den i mitt tycke bästa "instruktören" för nya byggare, Christopher Flannagan
Snyggt bygge med custom vattenkylning