Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

VESA montering av Z906 högtalare

Bakgrund
Väggmonterade under Julen 2016 högtalarna som tillhör Logitech Z906. Då Logitechs egna väggmonteringslösning både var både dyr och svår att få tag på köptes en billig variant via Ebay. Tyvärr medföljde inte rätt skruvar för högtalarna som använde det amerikanska systemet (om jag minns rätt, var ett tag sedan) vilket tyvärr inte fanns att köpa i butiker som Bauhaus eller Clas Ohlsson då dessa huvudsakligen hade M skruvar (M3, M4 etc). Blev dock tipsad om Spånga Järnhandel som var mycket hjälpsamma, helt annan nivå jämfört med övriga butiker.

Patrull
Vid själva borrningen i väggarna uppstod dock problem, en av väggarna hade inga vanliga reglar utan snarare någon typ av skiva vilket resulterade att högtalarna endast fästes i gipsväggen och därmed gick sönder efter ett par månader pågrund av högtalarnas tyngd. Vill påpeka att det inte var högmonteringslösningens som gick sönder utan fästningen i väggen.

Lösning
I slutet av februari fick jag idén att istället för att montera fronthögtalarna bakom skärmarna på väggen så borde det vara möjligt att montera dem över bildskärmarna genom VESA fästena. Hade sedan tidigare ett par Silverstone adapters som visade sig fungera utmärkt. Lösningen innebar dessutom att högtalarna inte doldes bakom skärmarna vilket imo ger bättre ljud. Ogillar starkt de vita vinkeljärnen men hittade inga svarta och hade varken tid eller ork att måla dem.

Länkar:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=830443
http://www.ebay.co.uk/itm/2pcs-ABS-plastic-Black-Universal-Su...
http://www.ebay.co.uk/itm/SilverStone-SST-MVA01-Extension-Bra...