Lilla monstret

Uppdatering sommaren 2018:
Det var dags att uppgradera lite, är gammal som gatan, så klart man ska vara med och fira att det var 40-år sedan intel släppte 8086. Sagt och gjort slösade lite pengar på 8086k och ett nytt moderskepp (Asus Z370i). Ville även ha ett riktigt vattenkylningssystem, så det vart ett sådant också. Tyvärr finns inget vattenblock till min hybrid GPU, så GPU får komma med i loopen nästa gång det är dags att uppgradera grafikkort (sommarprojekt 2019 kanske? )

Senast jag byggde en PC var 2013, då i stooort format och med riktig vattenkylning,
kolla länken: Air540. Då fläskade jag på med precis nysläppta GTX 680 och den tjänade mig väl i flera år.

Men nu i sommar kände jag att det var dags för ett nytt monster, denna gång med fokus på liten! (den skulle få plats i en liten rullhurts från ikea). Jag ville fortfarande ha vattenkylning för att få ner ljudnivån, men kände att jag inte ville köpa en custom kylning igen, med läcktester, påfyllning av vatten o.s.v. utan ville prova de AIO lösningar som dykt upp på senare år.

Chassiet blev ett Fractal Design Define Nano S, en del ljuddämpning (Define serien) och litet, men ändå med rejält med plats för kylarna jag skulle ha. Är mycket imponerad av chassiet, det är riktigt genomtänkt med smarta lösningar.

Blev riktigt nöjd med slutresultatet även om plånboken lider en del...

Mitt lilla monster!