Wooden light

För tre år sedan, när jag gick i åttan började jag på detta projektet i träslöjden. Det var mitt första egna bygge, och den andra datorn jag någonsin satte ihop. Tanken var att göra ett litet och smäckert bygge i träklädsel, som ändå skulle duga för lite casual gaming och överklockning. På grund av tidsbrist blev dock hela projektet lagt på is - tills för ett tag sedan. Här är resultatet!

Som grund använde jag ett gammalt OEM workstation chassi från Pentium 4-tiden, jag är nästan säker på att det var ett sånt här. Datorn har de nätta yttermåtten 38 x 11,5 x 36 cm = 15 liter (LxBxH, inklusive fötter, exklusive vattenkylning). Nu tänker ni: mITX och picoPSU? Nejdå. Inuti chassit trängs både mATX-bräda, SFX-nätagg och en optisk enhet! Hela setupen består av:

CPU: Deliddad AMD A10-6800K, naked mount
CPU-kylning: Corsair Hydro H90 AIO
Moderkort: Gigabyte GA-F2A88XM-D3H
RAM: 8 GB G.Skill Ares 2133 MHz CL11
PSU: BeQuiet SFX Power 2 400W
SSD: 128 GB OCZ Vertex 4
HDD: 250 GB 2,5" för Steambibliotek
Optiskt: DVD-brännare från en laptop

Det var en del av utmaningen i projektet att få in alla dessa delar på så liten yta som möjligt, och det har medfört många kreativa ghettolösningar. Det var även min första delidding. Den lilla plan jag hade för tre år sedan har utvecklats till något helt annat, och designen har gjorts om flera gånger. Det enda som inte har ändrats är grundidén: kontrasten mellan den artificiella datorn och det levande träet.