Nästan Klart: " Crimson Phantom " Speldator

Då sista kosmetiska detaljer blivit försenade, så kommer göra dem sista detaljerna på plats när tillfälle ges. Resten ( utöver skapat Steam konto mm ) är klart och fullt fungerande !

Bekant bad mig fixa till en schysst speldator till sin äldre son Maikel, och att göra detta åt en ung ny gamer, berätta om delar mm, är bara ett stort nöje för mig alltid.

Deras tidigare dator var en Compaq OEM med grafik från moderkortet och ett AM3 AMD Tri-core med lägre clock samt 4 Gb DDR3 RAM. Då det önskades spela GTA5 så blev det ny dator men samtidigt med tanke på yngre sonen Mattias ville också småspela, så blev tänkt att att uppgradera den gamla så gott det går med delar som sedan kan återanvändas inte minst i framtiden.

I den gamla datorn, bytte jag ut Tri-core med lägre clock mot en Dual med högre clock som jag hade, var även lägre TDP på dual så med enklare fläktar som redan fanns där från Compaq, skulle duga med kylning samt ljudnivå.

Blev ett byte även eftersom det var då tänkt att skaffa ett grafikkort som bara drar från moderkortet ström, då nättagget från 300 Watt ej hade strömkontakter för dedikerat grafikort. Då jag hittade bra offerter för grafikkort som kräver ström från nättagget, så bestämde jag mig att för en symbolisk summa bytta hennes 300 Watt nättagg mot ett Fractal Design 450 Watt jag hade i en HTPC som ändå hade ett enklare grafikkort och behövde ej extra strömkontakterna.

Då det blev gjort, så kopplade in ett HD6770 som såldes för en symbolisk summa och jag skaffade ett lite starkare billigt. Bytte stock AMD kylare mot en äldre Noctua, och klart !

Gamla datorn:
CPU: AMD Athlon II Dual Core 3 ghz
Minne: 2x2 Gb DDR3
GPU: HD6770 1 Gb
PSU: Fractal Design 450 Watt
Kylare: Noctua 90mm

Nästa: Nya Datorn !

Cpu: I5 4690K
Mobo: MSI H97 Gaming 3
Ram: 4x2 Corsair XMS3
Psu: EVGA SuperNOVA 650 GQ
Chassi: NZXT Phantom
Grafikkort: Sapphire HD7950
Lagring: Samsung Evo 850
Fläktar: 4x Corsair SP120 LED Röd + stock NZXT 230 mm
Kylare: Cooler Master TX3 Evo

Mikhail ville ha något med röd tema ( kommer ha ett svart tangentbord som lyser rött) , så efter chassit så blev det fokus på det med delar, fläktar, LED belysning mm, kvar är lite smådetaljer som mörkerlysande röd tejp, tänkt lägga lite diskret på vissa ställen, men då det blev försenat ( tack Posten, igen... ) så kommer detta läggas till i efterhand, ger även mer tid att försöka på mig med att forma till MSI draken och lägga till på enda sidan av chassit, hoppas se fräckt ut !

Kommer uppdatera med alla som bidragit, ville först visa er, så i förväg, tack till alla som hjälpt till med att hjälpa en ung gamer få en riktigt bra speldator, och kanske blir framtida Sweclockare !