Hårddiskklockan

Hejsan,

När vi fick i uppgift att designa en klocka i skolan kom jag genast fram till att jag skulle tillverka en sådan av en gammal hårddisk. Först vill jag säga att jag inte är den första som gör det och jag fick själv min inspiration från medlemmen kaput här på Sweclockers, så cred till honom/henne!

Byggnation
Klockan är byggd av en hårddisk med två skivor samt dess läsararm. Vidare har faktiskt alla delar i klockan fått gå fria från fysiska ingrepp, vilket gjorde allt mycket enklare. Visaren (läsararmen) sitter fast i urverket genom en egenkonstruerad adapter som skrevs ut i en 3D-skrivare och trots tyngden på läsararmen drar urverket runt armen utan problem.

Varför jag valde en timvisare enbart är det många som frågar sig. Svaret är att det hela skulle blivit mycket mer komplicerat med en till visare i leken, samt att vi bara hade ett fåtal lektioner på oss att göra detta. Dessutom tycker jag personligen att klockan får en mer stilrent utseende med en timvisare endast och i denna uppgiften var design huvudfokus.

Hoppas att ni gillar klockan och lägg gärna en kommentar eller ett betyg!
Om ni vill se en bygglogg så lägg även gärna en kommentar om det.

EDIT: Bygglogg kan hittas på sidan 2 i kommentarerna.

Ha det gött!
/David