Intel Museum i Santa Clara

I samband med IDF 2015 passade jag på att besöka Intel Museum vid företagets huvudkontor i Santa Clara. Jag knäppte en del bilder, och även om det inte är material för en artikel tänkte jag lägga upp ett galleri för de som är nyfikna.

I princip handlar det om en lokal som går igenom Intels historia och företagets milstoplar samt visar upp en del allmän teknik. Givetvis är allt hyfsat självförhärligande och med otroligt USA-entusiastisk guide, men det får man ta med i beräkningen – museet är onekligen Intels eget, så en sektion som till exempel hyllar AMD är lite mycket att hoppas på.

Generellt var det en trevlig tur, men inte direkt något som får entusiaster att ramla av stolen. Det tekniska fokuset håller en ganska grundläggande nivå, mera riktat mot allmänheten och skolklasser snarare än redan frälsta nördar. På plats finns även en butik med diverse plagg och prylar till salu för den som har Intel nära hjärtat.

Jag har kommenterat vissa bilder lite kort. Många läsare kan säkert utveckla mer än vad jag klarar av i kommentarerna, speciellt när det gäller den äldre hårdvaran från.. ja, innan jag var född.