Sweclockers Juldator Halmstad! Kvinnorjouren

"Hej Dick!

Vi vill skicka ett stort tack från en mycket glad mamma och hennes ännu gladare barn.Jag hann inte koppla färdigt förran de försökte sätta igång.Om du såg Karl-Bertil Jonsson i julas så har du kanske ett hum om vad utspelades i eftermiddags.
De har under lång tid flyttat runt till olika skyddade boenden p g a allvariga dödshot och har länge önskat ha råd att skaffa en dator för att barnen ska ha lite att göra och för att mamma ska kunna kontakten med sin familj.

De sänder ett stort och varm tack till okända människor som gjort en svår situation lite lättare!!!!

Genom Anneli Björk på Kvinnojouren Viktoria i Halmstad"

Det som började med att jag lite på skoj började skriva en liten lista på vad folk donerade slutade med att jag nu ska bygga en dator i Halmstad. Kunde inte föreställa mig det skulle doneras så mycket och ändå väldigt fräscha delar. Kolla in dessa trådar så får du se hur det startade:

http://www.sweclockers.com/forum/61-stationara-datorer-suppor...

#14160884

http://www.sweclockers.com/forum/61-stationara-datorer-suppor...

Så här såg min lista ut när det var klart:

Halmstad:
#7
Chassi: FD R2 (Lemmythekiller) – Hedesunda **BEKRÄFTAD** (inkl. frakt)
Mobo: Gigabyte GA Z68 AP-D3 (Siggen) - Eskilstuna **BEKRÄFTAD**
CPU: G630T (Gangster) – Halmstad **BEKRÄFTAD**
PSU: Corsair HX750w (Livingdead4life) – Kramfors **BEKRÄFTAD**
Gfx: 1st AMD HD5870 - NORRKÖPING - windblownsnow **BEKRÄFTAD**
RAM: 3x2GB DDR3 (Hinkan) – Nybro **BEKRÄFTAD**
HDD: 1st á 250GB (HENKZ92) – GBG med omnejd **BEKRÄFTAD**
Kylare: 1155 (Alexander7938) – Åkersberga **BEKRÄFTAD**
Skärm: 19" (ballibaba) - Stockholm **BEKRÄFTAD** (inkl frakt)
OS: 1 st Windows 7 Pro VLK Volume License Key - HElephant och vicevire **BEKRÄFTAD**
Optisk enhet: ???
MUS och TGB: Draztic

Jag lånar text av SweLingonBerry om bakgrund och syfte:

Bakgrund
För 2 år sedan startade nilhe1 en tråd i hopp om att hitta medlämmar som kunde tänka sig skänka datorkomponenter till en tjej vars familj hade en så ansträngd ekonomi att de inte hade råd att införskaffa en dator.
Gensvaret var enormt och han fick ihop delar som monterades till en fungerande burk som sedan skänktes som en julgåva från medlemmarna på SweC till en överlycklig tjej. Se nedan:
http://www.sweclockers.com/galleri/8533-tribute-to-sweclocker...

Med vetskapen om hur många svenska familjer som lever på existensminimum så måste det ju finnas fler vi kan hjälpa!
Under de senaste veckorna har nilhe1 m.fl. här på forumet slitit som djur för att organisera byggandet av fler juldatorer som denna gång skall skänkas till kvinnojouren.

Syfte
Genom denna tråd hoppas vi öka intresset och spridningen för detta projekt så att detta blir en tradition här på forumet.
Denna tråd funkar även som en säkerhet för de medlemmar som donerat komponenter så att dessa får en inblick i vart deras komponenter tagit vägen.

Övrigt:

Jag är då ansvarig i Halmstad för bygget och kommer under tiden jag bygger lägga upp bilder. Även någon form av bevis att den är överlämnad kommer!

** LOGG**

12/12: Fått hem de första delarna samt knäppt lite bilder. Väntar på några delar till innan jag kan börja bygga!

20/12: Lagt upp mer foton. Har ej fått moderkortet idag så får ändra statusen till Nyårsdatorn. Adresslappen hade lossnat när det skulle skickas till mig så paketet gick tillbaka till avsändaren och fick skickas om på nytt. Jag hoppas att moderkortet kommer på Måndag så hinner jag förhoppningsvis pilla lite under julhelgen. Många besök både här och där....

31/12: 3 nya kort, inget moderkort ännu.

9/1: Moderkortet jag köpt anlände! Monterat det mesta men upptäckte att båda hårddiskarna var kassa. Fick slänga i en av mina SSD som jag hade HTPC:n. Fungerar klockrent!

10/1: Allt klart och installerat! Testkört utan problem! Nu är det bara överlämningen kvar. Hoppas jag kommer i kontakt med dem på Måndag.

14/1: Datorn är överlämnad. Med full förståelse från min sida så ville personalen på kvinnojouren inte medverka på bild då dem lever under en minst sagt utsatt position. Det kommer dock ett form av bevis lite längre framöver.

All heder till alla donatorer som gjort detta möjligt! En extra guldstjärna till nilhe1 som styrt upp allt!