Hjälper det verkligen att koppla in en router mellan datorn och modemet...

Permalänk
Medlem

Hjälper det verkligen att koppla in en router mellan datorn och modemet...

...när modemet verkar vara den som inte klarar av många simultana anslutningar? Många verkar rekommendera detta när jag söker efter hjälp på nätet, men den (för mig) än viktigare fråga som jag inte kan hitta några svar på är om modemet fungerar som en "trädgårdsslang" oavsett hur stort "röret" till router är. Om du t.ex. kopplar en router mellan datorn och modemet och provar att uppnå 1000 anslutningar, betyder inte detta att dessa anslutningar kommer att passera genom modemet på exakt samma sätt som innan och därför vara precis lika segt ändå?

Permalänk
Medlem

Nu så har jag ingen koll på vad exakt du menar och är inte särskilt påläst i hur modem hanterar sådan trafik som du beskriver.

Men en tanke är iallafall att det är i burken som kör NAT som begränsningen sitter. Om det bara sitter en router kopplad till ett modem så kanske det krävs mycket mindre logik och därmed mindre resurser mm.

Permalänk
Medlem

Jag är själv inte så inläst, men det jag antar att vissa menar hjälper i fall där modemet är boven i dramat vad gäller simultana anslutningar är att modemet skall ställas in så att det fungerar på ungefär (eller kanske exakt) samma sätt som ett VPN, dvs att all data som passerar från routern till internet via modemet endast använder EN anslutning oavsett hur många anslutningar som routern använder. Jag vet dock inte hur detta görs eller om mitt modem kan göra det. Jag har ett modem i vilken man kan ändra Mode mellan Router och Bridge och funderar på om det har med detta att göra.

Permalänk
Medlem

Om du ställer in "modemet" i bridgeläge så sker ingen NAT i modemet, utan det sker i efterföljande router. "Modemet" i bryggat läge skickar och tar emot paketen utan att bry sig om vad som finns i dom, så om du har 1000 eller en anslutning spelar ingen roll för modemet, det är den enhet som har NAT (routern) som får det jobbigt med många anslutningar.

Om du har ett "Modem" som du kan köra NAT på så är det inte ett modem egentligen utan ett modem med inbyggd gateway/router. För mig är ett modem ett rent modem, utan NAT och router, så blir ditt "modem" om du väljer bridge mode.

Visa signatur

Server: HP 6300 pro, RAID 1 m.m + 10" netbook Xubuntu
TVrum: Laptop Fujitsu i7
Dotterns: MSI gaming laptop i5, GTX 1050ti
Frugans: Laptop Fujitsu i5
Bärbara 2st 10" + 1st 15,6"

Permalänk
Medlem

Så med andra ord är alltså routern i mitt modem ganska klent. Skall bli intressant att testa min "andra" router då. Tack.