Vill utvecklas. Värt att lära sig språket Ruby?

Permalänk
Inaktiv

Vill utvecklas. Värt att lära sig språket Ruby?

Har funderingar kring att lära mig ett språk till som man har nytta av. Idag är det endast PHP jag använder.
Har hållt på lite med: Delphi, VB, Java, C++, ASP 3.0 och ASP.NET/C#. Så jag har lätt för att lära mig, iaf komma igång.

Har kollat lite på Ruby, och det verkar riktigt enkelt att lära sig. Men efterfrågan på Ruby-utvecklare på arbetsmarknaden är inte så stor. Har också läst att Ruby inte är så skalbart iaf inte med Rails. Att mycket händer "by magic" på baksidan, sådant man inte har koll på, och det gillar jag inte riktigt. Jag vill ha koll på det jag gör.

Är det värt att lära sig Ruby och ramverket Rails?

Permalänk
Medlem
Permalänk
Inaktiv
Skrivet av You:

Kan du utveckla ditt svar?

Permalänk
Medlem

För ungefär ett år sen körde Twitter 180 rails-instanser med 600 requests/sec och ~300 connections/sec, High Scalability - High Scalability - Scaling Twitter: Making Twitter 10000 PercentFaster Så nog går det o skala upp ganska bra med ruby om man vet vad man gör

Jag håller för övrigt med You, Ruby är inte dumt att lära sig (trots att jag inte kan det själv, kodar däremot en del python som är ganska likt).

(Om du bara vill lära dig för att få kunskaper som det står om i annonser så är det bättre på ASP.Net, Java och SQL du ska bli)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chrillemeter:

Kan du utveckla ditt svar?

Det är en sorts utveckling som är bra att kunna, och som jag tror kommer ta sig fram ännu mer än det redan gör. Dessutom gör det utveckling av webbtjänster oerhört enkel, och många populära tjänster (Twitter, Github, Kongregate, A List Apart och många fler använder RoR). Ruby är dessutom ett kraftfullt skriptspråk, vilket är praktiskt när man vill automatisera något.

Det kan vara bra att vidga sina vyer även till det som inte annonseras så kraftigt på arbetsmarknaden.