Permalänk
Medlem

Antec P150

Hej!

Jag funderar stenhårt på vilket chassi man ska välja, orkar inte med en fulltower igen (kört en Chieftec Dragoon i flera år).

Det jag fastnat för är Antecs P150 och även då det nätagg som hänger med, NeoHE 430W. Är detta ett bra chassi?

Är nätagget okay kvalle, tillräckligt för innehållet? (nedan)

ASUS P5WD2 mobo
Corsair PC5300 2x1GB
ASUS Extreme N7800GTX
WD Raptor 150GB SATA/150
etc

Räcker 430W tror ni?

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Har läst testet sen tidigare, riktigt bra läsning. Nu ville jag mest ha lite input från andra som kanske har kabinettet själva.

Sen den kanske viktigaste frågan, tror ni nätagget som hänger med är tillräckligt för det innehållet? (och ett par diskar+dvdr etc)

Permalänk
Medlem

Nätagget som hänger med är oerhört kompetent, när det väl fungerar. Det har betydligt mindre del av effekten lagd på 3.3V och 5V, något som knappt används idag. Ett vanligt system med två hårddiskar drar ca 4V från respektive lina under full load! Resten är lagd på 12V, där dagens komponenter drar mer och mer. Finns tre stycken 12V-linor på det.

Dock så har(/hade) nätagget kompabilitetsproblem med många moderkort, speciellt Asus. Det du har är ett av dem.

Dock så har Antec fixat en ny revision som kommer med alla nya lådor, det är dock osäkert om du får den när du handlar i sverige idag, den har nog inte letat sig hit. Får du problem får du givetvis byta ut det kostnadsfritt.

Jag tycker P150 är ett riktigt bra köp faktiskt. Skulle gärna haft ett själv.

Visa signatur

Min dator äger mig. True story.

Permalänk
Medlem

Stort tack för info Ackelind!

Det där med psu:n i P150 och kompabilitetsproblem med ASUS mobos kände jag inte till, det sista jag vill ha är strul igen.

Borde jag fortfarande köra på med P150? Eller satsa på ett annat med separat nätagg kanske? Några förslag?

Permalänk
Medlem

Jag köpte ett P150 nu i början på februari och Chassit är väl helt ok om man nu är ute efter att ha den till en dator med en disk och en dvd, jag har problem att få till ett riktigt luftflöde i min, bakre fläkten är tyst när den är på min varv, men redan i medelfart så låter den illa, nätaggregatet som följde med hade bruten garantiplombering och var av serienummer S0511*********.
Moderkortet som jag har är ett DFI LP 4-Ultra, och jag hade vissa stabilitetsproblem med agget, det hände bland annat att datorn inte ville starta utan dioderna glimmade bara till och stömmen slogs från, jag upplever att chassit är för litet och därav har jag problem med luftflödet, det sitter nu en dvd-rw samt 2 sata diskar och en ide disk i den, radeon x850xt.

Jag rekommenderar chassit till dig om du inte skall börja fylla den med diskar.

Kvalitén är annars av välkänd antec typ.

Men som sagt se upp med NeoHE, det verkar som om antec har problem med hela serien.

Det finns även problem med att gummibanden som diskarna skall monteras i går av, och detta kan ju ge katastrofala följder på diskarna.

Permalänk
Medlem

Usch, det där låter verkligen inte klockrent jerkerjo. Tror faktiskt jag skippar P150 å satsar på en lite större låda utan ingående nätagg.

Nån som har nått bra tips på låda? Vore även suveränt med ett tips på bra nätagg (tillräckliga ampere över 12V och långa kablar (ATX12V 24/4)).