Permalänk
Medlem

Dags att byta ut min CU-6000?

För att få lite mer kräm ur min processor tänkte jag klocka den lite mer än vad jag har nu. Just nu kör jag min xp2400 i 2100mhz och vcore 1.67 och det verkar vara ungefär det som min kylare fixar för ökar jag klockingen så antingen startar den inte eller så krashar den titt som tätt.
Jag funderade på om jag skulle byta kylare till en SI-97 eller en 8055f och kanske kunna klocka ännu mer. Just nu har jag ca 46c i Idel och det blir lungt 10 till under load. Vidare har jag kollat runt lite och SI-97 verkar vara jävligt grymm, dessutom om jag väljer den, kan jag använda fläkten från cu-6000 så det blir ungefär samma kostnad som om jag skulle köpa en 8055f med en likpresterande fläkt.

Så vad tror ni, kommer jag kunna klocka mer om jag byter kylare och vilken kylare är att rekomendera i så fall?

Permalänk

troligtvis kommer du inte kunna klocka mer med enbart bättre kylare, dina temps verkar inte vara i farozonen och därmed är det inte tempen som sätter stopp för din klockning...

Permalänk
Medlem

Okay, undrar vad som är begränsningen då?
För jag har testat ganska mkt, höja vcore, klocka med multipeln och klocka med FSBn men jag kommer fan inte långt. Jag kan plåga datorn ganska mkt och den startar snällt och fint, kommer in i windows osv. Men när jag kör prime får jag massa fel direkt, och spelar jag tex UT2k4 så krashar den snabbt så man kommer ut till desktopen igan. Ganska underligt för det är sällan windows krashar pga att jag klockat. Det verkar helt enkelt som datorn räknar fel coh programmen krashar, kan tillägga att windows känns slöare när jag har klockat.
Jag undrar om det inte är mitt pissiga rev 1.0 av NF7-S som sätter käppar i hjulet eller vad tror ni? Till exempel kommer jag bara upp i en fsb på 166 och minnena i cas 3 trots att de är gjorda för 200 i cas 2.

Det är kanske en bättre affär att byta till ett bättre moderkort än att byta kylare?