Permalänk
Medlem

Problem med Netgear Orbi satellit.

Jag kör för närvarande ett AC3000 Orbi Tri-Mesh hemma. https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/natverk/rout...

Men med en https://www.netgear.com/support/product/RBS40V.aspx satellit istället för som i exemplet ovanför.

Häromdagen skulle min fru möblera om lite, drar ut strömmen till modem och router, fixar och donar och sätter tillbaka allt igen. Sen vägrar satelliten fungera. Den beter sig inte alls som något netgears support beskriver eller vad någon annan heller beskriver vad jag hittar när jag googlar. Bifogar en video på hur det ser ut.

Att manuellt återställa den fungerar inte (händer inget när jag resettar med ett gem). Den dyker inte upp alls i varken Orbi appen eller desktopversionen. Det är som att den inte finns alls.

Så vad fan kan jag göra? Har den softlockat någon mjukvara som jag inte kommer åt att pusha någon firmwareuppgrade på eftersom att jag inte kommer åt den alls. Försöker jag koppla ihop routern och satelliten med ethernetkabel så slår den ut allt nät, wifi och allt slutar fungera.

Just nu är jag mest sugen på att kasta ut allt och byta till något annat. Google eller annat användarvänligt elände. Men svider såklart då det ändå är ett par tusenlappar och jag inte haft systemet mer än två år.

Bifogad video: https://www.youtube.com/watch?v=eSriH8yNNjY
Ljuset ska pulsera eller lysa fast, här är det som att den försöker pulsera men startar om cykeln konstant. Samma om jag försöker synca manuellt och den byter färg till vit en sekund innan den slår tillbaka till den blå, nästan flämtade belysningen.

Permalänk
Medlem

Dagens lösning.

Sparka på satelliten. Svära. Inse att Netgears support är så undermålig att jag inte vill ha med dom att göra. Acceptera mitt öde och hata företag som inte gör nya produkter bakåtkompatibla så att jag inte kan använda gamla routern som satellit i nya systemet.

Köpte ett google nest istället. Får se om det fungerar bättre Kommer sakna ethernet till tv:n. Men i värsta fall får jag köpa en router till och ha fler satelliter helt enkelt.

Permalänk
Medlem

Vill bara säga att du gör helt rätt, kastar ut mitt orbi mesh system och ber min 5-åriga son att kör över det med fyrhjulingen.

Fått mycket hjälp här med nytt system så det är inhandlat