Vad är SweClockers favoritmat att ha med i låda till jobbet?

Permalänk
Medlem

Vad är SweClockers favoritmat att ha med i låda till jobbet?

Hej SC!

Jag satt här och planerade matlådor för kommande veckan, men känner att jag bara lagar samma säkra kort varje vecka. Dessa rätter som jag gör har jag förfinat så pass att jag bedömer att det är mycket godare än resturangutbudet i Kista där jag arbetar, och därav kanske jag reserverar mig för att testa att laga något "nytt". Jag tror även det är en viktig faktor för att jag ska hålla mig till matlådor, att jag subjektivt upplever det som riktigt gott. Jag involverar sällan fasta kolhydrater i min diet, bulgursallad är nog det enda undantaget.

De säkra korten jag gör och äter vardera arbetsvecka:
Chili con Carne
Korvsoppa
Currygryta
Bulgursallad med valfritt kött.

Har Sweclockers några säkra kort? Kravställningen är endast att det blir bra att värma i mikrovågsugnen, så hasselbackspotatis kanske inte är en solklar kandidat. Vad är era favoriter att ha med som matlåda?

Visa signatur

7700K @ 4,8Ghz | EVGA 1080 SC @ 2021Mhz | Z270F | 16GB @ 3000Mhz | Acer XB270HU

Permalänk
Medlem

Nu har jag inte mat med mig, men lasagne är ju en lysande rätt ..

(vet dock inte om den kanske utgår p g a "fasta kolhydrater", vad nu det är..?)

.

Visa signatur

AMD Thunderbird 1.33 GHz (133 MHz Bus), Epox 8K7A, 1 x 256MB Corsair PC2100 DDR SDRAM, 20.5GB 7200 RPM Western Digital EIDE, Visiontek GeForce 3

Permalänk
Medlem

Brukar experimentera med olika stora långkok på söndagar som får bli min matlåda för veckan.
Favoriter är Biff Stroganoff med pasta, Biffgryta med röd curry, Biff Korma.

Permalänk
Medlem

Då mitt jobb gör att jag sällan är på kontoret så är mitt bidrag att testa olika thai-restauranger. Är jag på kontoret så är en ny favorit flintaklubba.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Inofficiell ambassadör

Kul idé för en tråd!
Mina favoriter som klarar sig bäst för matlådor är:

  • Chili Con Carne (hemgjord)

  • Lasagne

  • Pastarätter med såser (Pasta Bolognese, Haloumipasta)

  • Curry-grytor

Det stora no-no:et är panerad mat. Den blir så grymt tråkig när man värmer den i micron.

Visa signatur

Mobo Aorus B550 Pro V2 CPU Ryzen 5600X RAM Corsair Vengance 16GB @ 36000 MHZ
GPU MSI GTX 1080 ti Gaming X Skärm Acer X34A

Permalänk
Medlem

Inte säsong just nu kanske, men soppor håller sig bra för uppvärmning och är lätta att göra storkok av.

Permalänk
Avstängd

Makaroner. Med lite smör på Finns många olika sorter att välja på så man inte tröttnar

Permalänk
Medlem

Lasange eller kyckling med pasta och pesto

Visa signatur

AMD Ryzen 5800X3D | EKWB 360 Elite | Asus RTX 3080 TUF OC | Asus ROG Strix x470-F | 32GB 3600mhz | 500GB EVO 970 M.2 | 1TB 860 QVO | HX1000v2 | Asus ROG PG279Q | Keychron Q1 moddat | Xtrfy m42 wireless | Logitech G PRO X Wireless |

Permalänk
Medlem

Hej.

Lassagne är ju perfekt i matlåda, smakar nästan bättre i låda då det har legat och göttat till sej lite extra.
Spaghetti och Köttfärssås är ju aldrig fel.
Grillad kycklingfilé med ris och currysås är inte dumt.

Om du ska göra större kok för fler dagar, undvik potatis ifall du ska frysa in lådor, fryst potatis/potatismos är inget trevligt alls, där funkar ris och pasta bättre.

Som annan skrev, inget pannerat, Jag älskar Schnizel, men i matlåda är det bara sorgligt

Biffstroganoff skrev någon annan, det är ju bland det bästa som finns, fast jag föredrar det med ris.
Chili con carne är ju också göttigt.

Pasta, typ Fusili med stekta grönsaker, (mortotsslantar, majs, zucchini, paprika) samt chilistekt halloumi, (finhacka chili, fräs i medelvarm stekpanna med smör, vänd ner skivad halloumi så chilin steks fast i osten)
När du kokar pastan, precis när du är klar, ta ur en kaffekopp av pastavattnet, häll av pastan och stilla den i kallt vatten.
Häll tillbaks i grytan med lite smör i botten, häll i en burk med Pesto Rosso och sedan pastavattnet från koppen, rör om så det blir krämigt.
servera allt tillsammans samt gör några matlådor.
Njut på lunchen

\\Rhames

Permalänk
Medlem

Matpaj fungerar väldigt bra att köra i micro och är rätt så enkelt att göra. Inte för att jag har med låda till jobbet normalt sett men värma tidigare gjord paj när man kommer hem och är trött så är det bland det bästa.
korv och stroganoff...eller typ de flesta risrätter fungerar väldigt bra.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 5800x3d | Asus B550m TUF Gaming Wi-Fi | G.Skill TridentZ Neo 2x16GB 3600MHz CL16 (hynix djr) | In Win 301 | Scythe Fuma 2 I Asus RTX 3070 Dual OC | Seasonic GX750 | Lots of unicorn vomit Laptop: Thinkpad E14 G2 4700U Kringutrustning: Cooler master Quickfire TK MX-Brown | Sennheiser HD598cs | Sony WH1000XM3 | Logitech G900 | ASUS PB278QR | Rift CV1 | Audio Pro Addon T14

Permalänk
Medlem

Chili con carne

Permalänk
Inaktiv

Bortsett från den av kollegorna uppskattade surströmmingsklämman.

Så Lasagne, porter stek, spagetti köttfärssås, Flyggande jacob, hemgjorda piroger, Wienerschnitzel (med ansjovis och kapris, de två sakerna skulle det vara lagrav på om jag vore härskare)

Permalänk
Medlem

En av få rätter som faktiskt smakar bättre uppvärmd än färsk är ju lasagne. Jag vet inte om det är att lasagne tenderar att vara alltför varm när den är precis färdiggjord, men smaken och konsistensen blir bättre när man värmer den dagen efter.

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk
Medlem

Jobbar väldigt nära en butik som har en salladsbar. Den går hem alltid

Permalänk
Medlem

Favoriten är Flygande Jakob gjord på färdiggrillad kyckling där jag river av köttet.

Tätt följt av lassagne och Spaghetti/köttfärssås.

Ost & skinkpaj och Tacopaj fungerar också klockrent.

Soppor är jag inte förtjust i vad gäller matlådor.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av SweMerlin:

Nu har jag inte mat med mig, men lasagne är ju en lysande rätt ..

(vet dock inte om den kanske utgår p g a "fasta kolhydrater", vad nu det är..?)

.

Typ potatis och pasta, onödig bukfylla i mitt tycke. Dra ned kalorierna under vardagarna så mycket som möjligt så man kan gå amok under helgerna.

Skrivet av Rhames:

Hej.

Lassagne är ju perfekt i matlåda, smakar nästan bättre i låda då det har legat och göttat till sej lite extra.
Spaghetti och Köttfärssås är ju aldrig fel.
Grillad kycklingfilé med ris och currysås är inte dumt.

Om du ska göra större kok för fler dagar, undvik potatis ifall du ska frysa in lådor, fryst potatis/potatismos är inget trevligt alls, där funkar ris och pasta bättre.

Som annan skrev, inget pannerat, Jag älskar Schnizel, men i matlåda är det bara sorgligt

Biffstroganoff skrev någon annan, det är ju bland det bästa som finns, fast jag föredrar det med ris.
Chili con carne är ju också göttigt.

Pasta, typ Fusili med stekta grönsaker, (mortotsslantar, majs, zucchini, paprika) samt chilistekt halloumi, (finhacka chili, fräs i medelvarm stekpanna med smör, vänd ner skivad halloumi så chilin steks fast i osten)
När du kokar pastan, precis när du är klar, ta ur en kaffekopp av pastavattnet, häll av pastan och stilla den i kallt vatten.
Häll tillbaks i grytan med lite smör i botten, häll i en burk med Pesto Rosso och sedan pastavattnet från koppen, rör om så det blir krämigt.
servera allt tillsammans samt gör några matlådor.
Njut på lunchen

\\Rhames

Tack för tips! Låter intressant

I övrigt, kul med så många bidrag på så kort tid! Gott med inspiration! Lasagne verkar dock vara den regerande mästaren hittills bland alla datorentusiaster.

Visa signatur

7700K @ 4,8Ghz | EVGA 1080 SC @ 2021Mhz | Z270F | 16GB @ 3000Mhz | Acer XB270HU

Permalänk
Avstängd

Käkar oftast ute men diverse långkok funkar oftast bra att värma. Ragu, Burgundisk köttgryta, Köttfärssås osv. Har ett flertal tillfällen tagit med mig överbliven anka, stekta filéer, med Hoisinsås på flaska, tunnbröd (eller baguette) och lite gurka (koriander) och så för att få till lite liknande Pekinganka. Sallader funkar ju också bra, behöver inte ens värmas liksom.

Permalänk
Inaktiv

Ärtsoppa med lite aromat på.

Permalänk
Medlem

Spagetti med köttfärssås är det vanligaste, blir typ 11kr/port. Chili con carne eller korv stroganoff med ris är också vanligt, blir ungefär 9-11kr/port.

Annars kyckling med jordnötter och äpple med ris eller kyckling med cashewnötter och grön paprika med nudlar. Lite dyrare 15-20 kr/port.

Jag är den enda som använder frysen på jobbet så jag har 2-8 lådor med varierad mat liggande där, tar det jag känner för.

Ibland tar jag med mig en sallad med t.ex. vattenmelon, granatäpple, valnötter, fetaost och solrosfrön. Blir lite dyrare, men brukar passa på när de ingredienserna är billiga.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

i5-7600k . GTX 1080 . 16 GB