Geeks/SweClockers söker en Tech lead på heltid.

Permalänk
Geeks
Grundare

Geeks/SweClockers söker en Tech lead på heltid.

Hej alla! Nu har vi två jobbtillfällen lediga och söker folk, helst någon härifrån som vill gå från medlem till crew. Vi har skrivit ihop en jobbannons för tydlighetens skull och även anlitat rekryterare för att hjälpa oss att hinna prata med alla. @biberu har gjort ett jättejobb med den tekniska plattformen bakom SweClockers och det är just denna vi vill utveckla vidare och vi går från en person till ett team. Räds inte av att vi har rekryterare eller att du inte fyller exakt alla punkter nedan, vi uppskattar alla ansökningar från communityt.

Tack och lycka till ni som söker!

Geeks – som står bakom SweClockers, FZ och 99mac – söker nu en nördig Tech Lead.

Geeks startades genom SweClockers.com redan 1999. Vi är en kunskapsorienterad grupp om cirka 20 personer som driver SweClockers, FZ och 99mac. Vi vill skapa nytta för användare som besöker oss genom att ta dessa galet insatta människor på allvar. Vi förstår nördarna på djupet eftersom de är precis som oss själva - besatta. Därför identifierar vi oss inte som ett digitalt mediehus eller kommersiellt förlag utan som Geeks - bildat av geeks. Våra besökare är hjärtat i allt vi gör.

Nu söker vi en nördig Tech Lead. I din roll ingår att sätta samman och leda ett helt nytt tekniskt team, följt av vidareutveckling och support av vår publiceringsplattform / diskussionsforum i tätt samarbete med såväl redaktion som alla våra medlemmar och användare. Du blir dessutom en viktig del i den tekniska affärsutvecklingen.

Uppgifterna är mycket varierande, kräver stor bredd och lämpliga för dig som ständigt söker att utvidga dina kunskaper. Du räds inte utmaningar, trivs med ansvar och kan lätt hålla fokus på många uppgifter åt gången. Utöver teknisk kompetens har du en god social förmåga, samt kan applicera denna på den tekniska produkten.

Du har kunskaper om
... HTTP, PHP, JavaScript, SQL, HTML, CSS.
... databaser, i synnerhet MySQL.
... designmönster och objektorienterad programmering.
... systemadministration i Linux, och är antagligen bekväm med att sätta samman och testa nya system av tjänster för att lösa utmaningar.
... versionshantering i Git.
... projektledning.
... UX i den grad att du är trygg i att leda någon annan.
... kommunikation och uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska.
... och du har en relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet.

Det är meriterande med
… erfarenhet av att leda team.
… medlemskap i och kännedom om våra communities
... kunskaper i andra programspråk.
... relevanta samhällsvetenskapliga kunskaper.
... engagemang i ideella verksamheter.

Som person är du självgående och tar dig an uppgifter på eget initiativ. Vi jobbar mot tydliga mål med ett stöttande chefskap, där fokus ligger på att du ska utvecklas och vara den som kommer med lösningar. Därför räds du inte heller av att göra fel och försöka på nytt. Diskussioner med andra blir ett viktigt verktyg för dig, både för att påverka andra och för att påverkas själv. Du kommer också att träffa andra människor utanför verksamheten och utforska förändringar i omvärld, samt söka ny kunskap och inspiration.

Geeks sitter i fantastiska lokaler centralt på Kungsgatan i Stockholm – ett stenkast från stationshuset – och fyllt med de senaste komponenterna, spelen, och coola samlargrejer. Den ultimata arbetsplatsen för en äkta tekniknörd!

Låter det intressant eller har du några frågor? Hör av dig till Cecilia Nork på telefon: 070-495 50 90 eller e-post cecilia.nork@sthlmhh.se. Vi går igenom ansökningarna löpande, så skicka gärna in din redan idag!

Visa signatur

Edin Mehinovic, SweClockers.com