Permalänk

@Snabbt_o_Hårt: ska ja kolla på blir o läsa på jobbet sen.😆 blir nog en bra upprepning de här

Permalänk
Medlem
Skrivet av sleepyoh:

Någonting jag upplever som kommer ifrån en 4670k som är väl med i matchen jämfört med nya i5, är varken bättre fps eller andra mätbara faktorer egentligen, den största skillnaden är att allt är så buttersmooth sen jag hoppade över till Ryzen. Både i spel, under både Win10 och Linux, så flyter det alltid perfekt. Något jag upplevde med i5an är små stutters ibland, alltid något litet hack vid varje spelkväll, vissa spel värre än andra, har inte upplevt någonting liknande med Ryzen, allt sådant är borta. Mätbar fps är en grej, och jag förstår alla tester som görs då jag själv kikat igenom allt, men det är något med Ryzen jag inte kan sätta fingret på, allting känns 'mjukare' eller hur man ska säga. Jag har aldrig suttit på en i7a med hyperthreading och kan inte bedöma om dom med sina 4 extra trådar klarar det bättre

Anledningen är att Ryzen leverar bättre frametimes än Intel i dagsläget

Visa signatur

AMD R9 5900X | Asus Strix X470-F | 32GB G-Skill @ 3,6GHz | RTX 3090Ti

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Chris_Kadaver:

@Skrutto: Jag gör. :s Ju högre fps, desto mindre påverkan har inkonsekventa frame-times och desto lägre input lag får du. Om man nu främst ska spela och är villig att betala över 6000kr, varför då inte köpa det bästa man kan få för pengarna? "För att stödja AMD"... Fint och nobelt... Du har gått på deras PR/"tyck synd om oss"-kampanj. Att argumentera med fanboys är som att diskutera sakfrågor/fakta med en troende fundamentalist.

kanske dags att du uppdaterar dig, https://www.youtube.com/watch?v=RZS2XHcQdqA&t
videon är ifrån 24 mars och prestandan har ökat sedan dess, att ryzen drar jämnt med intel nu när man kan få upp minnen i högre hastigheter verkar alla ha missat. och minimum FPS är bättre än Intel som ger än jämnare frame time.

Visa signatur

New: Asus x370 prime pro, Ryzen 1700 (@3.925ghz) , Ripjaws V 16GB 3600 MHz (@3200mhz 14c). https://valid.x86.fr/curj7r
Radeon VII.

Permalänk
Medlem

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1469672-ang-ryzens-spel...

"älskar starcraft 2 och har kört sen det släpptes.. Hoppade på Ryzen tåget och köpte mig en 1800x men sc2 är ju helt ospelbart i 4v4 jämnt imot min 5820k och nu sitter ja tummar på om jag ska göra mig av med grejerna eller behålla...."

Visa signatur

Main Core i9-9900k | NH-D15 | ROG STRIX Z390-F | 16GB DDR4 3200 MHz LPX | STRIX 2080 Ti GAMING OC | Samsung 970 EVO 1TB + Toshiba XG5 256GB | RM650X | R5 Blackout
HTPC/Barndator: Core i5-8400 | ASUS PRIME B360M-A | 16GB DDR4 2666 MHz | STRIX GTX 1070 OC | 2 x Toshiba XG5 256GB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | HD6950 2GB | VX 550W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Skulle tom säga 1600 om du inte har något emot att överklocka... Bör nå samma prestanda som 1600X, men kostar mindre. Du får dessutom med deras Wrath kylare i 1600 (inte i 1600X) som faktiskt klarar av att kyla rätt bra). Även om du inte tänker använda den, så har du ju en kylare "på köpet" och du har nog med kylare med H115 för att OCa

Annars håller jag med... 3k+ minnen är varm rekommendation. De har haft svårt att nå 3200 förr, men tydligen ska den senaste BIOSen för plattformen fixa detta för iaf 9/10. Men det beror lite på moderkortet också om jag förstått det rätt (då vissa tillverkare har snålat lite).

Har själv precis beställt moderkort, ram och 1600 cpu för att uppgradera en 4 år gammal pc med FX-8350 men är fundersam på om den medföljande kylaren är bra? Har inte tänkt överklocka men vill ha en kylare som inte låter som en mindre jetmotor när cpu:n får jobba lite... Nån som har erfarenhet och kan dela med sig?

Permalänk
Medlem
Skrivet av storp_se:

Har själv precis beställt moderkort, ram och 1600 cpu för att uppgradera en 4 år gammal pc med FX-8350 men är fundersam på om den medföljande kylaren är bra? Har inte tänkt överklocka men vill ha en kylare som inte låter som en mindre jetmotor när cpu:n får jobba lite... Nån som har erfarenhet och kan dela med sig?

Hittade detta:
http://www.relaxedtech.com/reviews/amd/wraith-max-and-wraith-...

Just 1600X (i testet) kör ju också högre frekvens än 1600, så även lite OC bör du ha marginal för. 1600X kör ju 4.0 i max turbo, medan 1600 på 3,6. Så klarar den 1600X, lär den typ klara en 1600 som är OCad till runt samma.

Max versionen är ju till Ryzen 7, men även R5 versionen Spire är tydligen helt okej. Jämfört med en monsterkylare som H110 har de naturligtvis ingen chans, men som stock kylare så fungerar de helt klart bra. Den är enligt deras test tystare än 212 EVO iaf, och kyler nog. Den ska klara de 95W TDP som 1600X har iaf, enligt sin spec.

MAX kylaren till en 1700 verkar de inte ha sparat krut på, utan verkar vara en ordentlig sak.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hagge:

Alla dessa trådar.

Såhär har jag upplevt det i alla fall, när det kommer till allt jag läst om Ryzen.

Att säga att Intel är bättre än Ryzen på spel och enbart basera processorernas "styrka" på spel diagram är helt galet sjukt.

Allt handlar om optimeringar.
Spelutvecklare har under en lång tid nu optimerat spel för Intel processorer då dem i stort sätt ägde processormarknaden.

AMD har nu kommit med Ryzen och jag önskar att man någon gång kunde slippa se alla boykotts om just Ryzen. AMD är helt enkelt tillbaka i CPU marknaden. Dem kan åter igen slåss mot Intel på samma nivå.

Jag har sett över 100 olika benchmarks där Ryzen och Intel kommer på top i flera olika scenarion.
Ett utav dessa benchmarks vann Intels 7700k deras egna 6900k på någon bild redigerings program. Men förlora mot Ryzen.

Samma sak gäller Nvidia, allt handlar om optimeringar. Fast än 1080 är starkare än någon motsvarighet till AMD lär den säkert förlora mot ett AMD kort i något spel då det spelet är AMD optimerat.

Ashes of the singularity kom med en Ryzen optimering och vann 7700k med över 35fps.

Nu när man återgår till det jag börja med, optimering.
Låt oss säga att vi har 2 bilar. En Volvo på 300 Hästkrafter, och en SAAB på 300 Hästkrafter. Jag ger dem lika mycket hästkrafter för att förklara det lätt till folk som inte vill fatta "optimeringar".

Volvon rullar på fina däck, medans SAAB rullar på dåliga. Båda är lika starka, och vid olika Scenarion är ena starkare än den andra. AMD är våran SAAB. Låt dem få bygga upp den så får ni se det rulla minst lika fint

Jag ville skippa Ryzen för en anledning och det var för att Minnena var mer som ett Lotto. Men då det bara går framåt blir det nog ändå en Ryzen.

Sen så har ni ju det där med "Smoothness". Ryzen kanske ger 10 mindre fps men spelet känns bättre o spela. Jag vet inte om det är sant men det verkar ju som det i alla fall. AMD har även lovat optimeringar till 1080p där Ryzen förlorar mest. Vid högre upplösningar är både Intel och Ryzen lika bra och ger mer än de flestas vardagsbehov.

Du kanske har sett denna, har postat den tidigare, men för andra så finns här ett klockrent exempel på hur optimeringar fungerar och hur mycket det ger.

"TL;DR:" snubben har programmerat en egen mjukvarurenderare i OpenGL för Quake II år 2003 optimerad för Athlon XP, och den rullar 45% bättre på Ryzen än Kaby lake. Vaniljmotorn går lite bättre på Kaby lake.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian