Bärbara datorer kan förbjudas på flygningar mellan Europa och USA

Permalänk

Så får man boka platta eller dator till flyget och ha med sig eget minne

Tack för att du tvinga mig att ta ett steg till!
Om stop av laptops och plattor och ser ut bli långvarigt på visa flygsträckor.
Så får man boka platta eller dator till flyget och ha med sig eget minne, med det man pluggar in i sin bokade dator eller laptop (begränsat ut bud om man inte betalar extra).
Så då behöver vi en eller två servis organisationer, så på planet får vi det vi beställt vi lämnar det i samband med att vi landar. Och på flygplatsen så får vi den beställda IT-utrustning och Power-bank utanför incheckningen (koordinerat).
Rent logistiskt har det här provats och är väl fortfarande fungerande.
Jo naturligtvis är det alkohol vi får vår beställda kasse på flyg planet vi kan få mer på flyget eller när vi landat men vi betalar det på flyget.
Skillnaden är att vi bokar IT normalt tidigare annars blir det ett smalt utbud och att vi hämtar utrustningen utan för passkontrollen.

Vi får hoppas att det här inte kommer tillstånd med laptops och plattor, men det är lösbart (men frustrerande). Det som redan gäller för Power-banks och där vore det bra med ett servis företag på varje flygplats Power-IT där man hyr sina Power-banks.
Som sagt, det här är en enkel lösning i teorin, men i praktiken inte lika lätt!

@Patrik356b:

Permalänk
Medlem
Skrivet av jonasies:

Hur fan ska man kunna hacka ett flygplan? Den wifi:n man (eventuellt) kan koppla upp sig på är väl inte knuten till dom systemen som flygplanet utnyttjar eller?

Eller kan man spoofa någon falsk GPS signal som gör det svårt att navigera flygplanet? Vad jag förstår så har flygplan många analoga back-up system ändå så borde inte vara några problem.

Det var väl max 1år sedan som en kille gjorde just det i USA, han styrde planet genom att hacka underhållningssystemet. Set visade sig sitta på samma nät någonstans upstream. Google it

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Bara en liten nudge till dem som inte vill ha sin elektroniska utrustning genomsökt vid USA-resa:
Welcome to the United States... (från ZDNet.com)