Facebook satsar på förstärkt verklighet med Camera Effects

Facebook satsar på förstärkt verklighet med Camera Effects

Facebook satsar på att ta förstärkt verklighet till de stora massorna med plattformen Camera Effects, som utnyttjar kameran på smarta telefoner för att utveckla och visa innehåll.

Läs hela artikeln här

Logitech har väl något liknande på sina webbkameror. Det har väl alltid varit lite halvdassiga grejer där så det återstår väl att se om det här blir bättre.

Så han har gjort en Instagram? Eller AR-effekten Sony har i sina telefoner. Eller många andra kameraappar för den delen....
Inget nytt alls imo.

Samma sak som Snapchat...

Lite kul att det kallas "förstärkt verklighet" när det snarare fungerar som en avskärmare från verkligheten.

Oh No.

Alltså...fanns det inte nån wiki-liknande app som kunde lista lokala sevärdheter i närheten av dig, och om du använde kameran kunde du få riktning och distans till dem osv..?

Känns ju som en given grej för VARJE JÄVLA turistbyrå/-myndighet att hoppa på nåt sånt här för att kunna ge guidade turer över sin stad utan att betala en massa muppar för att knalla runt och skrika på pensionärer. Låt dem ladda ner en app och sköta sig själva. Billigt och bra.

Repeat after me: Facebook Is Evil & It Will Consume Your Soul

http://pitweston.com/facebookevil/

Va löjligt de låter när ni översätter det till svenska haha... *ryser*

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av SpeedRebirth:

Va löjligt de låter när ni översätter det till svenska haha... *ryser*

Skickades från m.sweclockers.com

Vi får införa "Augmenterad Realitet" i ordboken

Utvidgad verklighet hade varit bättre

Skrivet av Fonus:

Utvidgad verklighet hade varit bättre

Faktisk är det mycket närmre än alla andra förslag och antagligen vad många tänker även på engelska när dom inte är särskilt kunniga på spesialord.

Men jag föreslår at vi adopterar augmenterad .
Detta är en sorts meningar som jag inte brukar bry mig om särskilt. Men Augmented är nog en sån typ av ord som man bör låta bli at försöka göra direkt översättning av, för det existerar ingen motsvarighet i de nordiska språken. Så AUGMENTERAD är nog det närmsta man kommer at kunna beskriva det på svenska, genom at behålla ordet och slänga på svensk gramatik eller vad det nu heter.. Jaja, ät upp mig nu grammatiknazister och bokstavsklyvare, men så är det i alla fall... Faktum är at det är et ord som bör innföras nu, det är på övertid.

Senast redigerat 2017-04-19 15:31

@SpeedRebirth: Det heter ju så, vad som vore löjligt var om vi använda utländska ord när vi har ord för det, som att säga printer, eller drucker, istället för skrivare t.ex.

Inte direkt nytt detta men ändå kul att leka med ibland...

Tror "förstärkt verklighet" kommer från en akademiker som slått upp ordet i ett lexikon och inte känner till vad det innebär. Märkligt hur ord snabbt kan få fotfäste.

Tycker tekniska sidor, ska försöka slå ett slag så vi kan behålla engelska ord istället för att skapa nya.