Bygget bootade enbart efter PSU-reset efter uppgradering

Permalänk
Medlem

Bygget bootade enbart efter PSU-reset efter uppgradering

Hej!

Efter att ha köpt ett par nya komponenter (Asus Z170 Pro Gaming, i7 7700K, 1080, 2x8GB RAM) och bytt ut de gamla (Asus Z87-A, i5 4670K, 1070, 2x4GB RAM) så stötte jag på ett lurigt problem. Systemet vägrade boota om jag inte hade "resettat" PSU:n / nätagget genom att stänga av nätagget, vänta några minuter, och sedan slå på det igen. När jag läser om detta fenomen hamnar jag i trådar som dessa: http://www.tomshardware.co.uk/forum/272085-28-doesn-boot-reset.

Konsensus verkar vara att det antingen är nätagget eller moderkortet som är defekt. Det konstiga är att mitt nätagg (630W Be Quiet!) har varit felfritt fram tills nu, och enligt uträkningar jag gjort från http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/ så bör mitt nya uppgraderade system dra runt 500W vid load, med andra ord bör jag klara en load med 130W:s marginal (kanske missförstår hur det fungerar)?

Hur som helst, jag köpte en ny PSU (750W Corsair) och nu fungerar allting utmärkt. Det jag inte förstår och skulle vilja ha en förklaring till om det nu var så att det tidigare nätagget inte klarade trycket, är hur den kunde boota och fungera felfritt efter att ha stängt av nätagget, låtit det vila några minuter, satt på nätagget igen och sen bootat?

Permalänk
Medlem
Skrivet av HULTAS:

Det jag inte förstår och skulle vilja ha en förklaring till om det nu var så att det tidigare nätagget inte klarade trycket, är hur den kunde boota och fungera felfritt efter att ha stängt av nätagget, låtit det vila några minuter, satt på nätagget igen och sen bootat?

This, exakt samma sak med mitt Cooler Master V1200. Det kan starta utan problem kanske allt från 5-50 gånger. Men rätt vad det är så blir det exakt samma fenomen som för dig.
Funderade på om jag skulle Skicka det till Komplett för utbyte, men orkar inte krångla med det.
Själv har jag 430w till övers innan 1200w gränsen nås. Så om något så är det ju ännu lugnare för mig.

/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 290!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!
Hjälp Teamtrees plantera träd på vår jord. https://teamtrees.org/