Markera gamla trådar

Markera gamla trådar

Ibland händer det att uråldriga trådar väcks till liv, som i det här fallet.

Jag tycker verkligen att gamla trådar INTE ska låsas. Däremot skulle det vara bra om man på något sätt kunde markera att en tråd är gammal, till exempel genom färgkodning/ikoner/varningsmeddelanden i anslutning till där man svarar.

Den spontana, naiva lösningen är att åldern på en tråd = åldern på det nyaste inlägget. Det skulle förhindra många av fallen då gamla trådar väcks. Man skulle dock kunna överväga en smartare algoritm för att även få med trådar med 100 inlägg från fem år tillbaka och 1 inlägg från idag.

@Alling: Skulle gissa att det ofta beror på att man ramlat in en tråd via sökresultat, och att det då är lätt att missa hur gammal den är. Håller med om att trådar inte bör låsas automatiskt, har lagt märke till tillfällen där det lett till bra svar, samtidigt som det är ganska få inlägg och de inte orsakar något direkt problem, men en tydligare indikation av att man håller på att svara i en tråd som bedöms vara inaktiv kunde vara hjälpsamt. Ska ha det i bakhuvudet, tack för input.