Högtalarstativ med specifika krav sökes

Permalänk
Medlem

Högtalarstativ med specifika krav sökes

Detta är ett långskott, då det helt enkelt verkar som att det jag söker inte finns. Som jag ser det har jag två alternativ.

Antingen:
- Bordsstativ, kläms fast på bordsskivan likt ett skärmfäste
- Minst ~65 cm till fästpunkten på stativet
- Fixa minst 5 kg belastning

Eller:
- Golvstativ, någorlunda smäcker fot
- Cirka 135 cm minimihöjd
- Fixa minst 5 kg belastning

Oavsett alternativ så kan jag tänka mig att pröjsa max 1000kr/par

I princip skulle jag kunna använda mig av väggfästen, men grejen är det att jag verkligen inte har lust att borra mer hål i väggarna nu, där det redan sitter ett otal mollypluggar.. En överhylla till skrivbordet skulle också funka, men jag har inte verktyg/utrymme/möjlighet att bygga en just nu.

Permalänk
Medlem

Jag hittade dessa: http://www.ordermusic.se/produkter/studio/tillbehor/stativ/sm...

Maxhöjden anges till 1500 mm, men jag blir lite tveksam. De är ju minst sagt väldigt lika dessa från thomann: http://www.thomann.de/se/millenium_bs500_set.htm

Jag chansade och lade en order nyss, ändå. Men något verkar ha gått snett för inga pengar har dragits och jag har inte fått något bekräftelsemail. Har iofs omvärderat nu, så 1150 mm som det är på paret från thomann skulle nog räcka till. Avvaktar nog för att se vad som hände med ordern, gick den inte igenom så chansar jag på thomann istället.

Edit: Ok, jag har tydligen googlat rätt dåligt. Nu hittade jag ett till alternativ: http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=845584&artno=232007

Permalänk
Medlem

Dessa blev det till slut: Moon HSS 2

Syns inte så bra, men tillsammans med pyttehögtalarna så funkar det, verkar det som.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Olegh:

Dessa blev det till slut: Moon HSS 2

Syns inte så bra, men tillsammans med pyttehögtalarna så funkar det, verkar det som.

http://i.imgur.com/f496TJs.jpg

Vad mycket hjälp du fick

Hur är kvalitén och stabiliteten på dessa stativ? Stör det inte att ha bordet så pass långt från bakväggen? Tänker både på utseendet och att allt gärna trillar ner.

Snygg kabeldragning btw

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

Hehe, finns lite att jobba på där med kablarna. Ville bara få upp det så snabbt som möjligt nu. Kvalitén verkar lite sisådär tyvärr, men det kunde man väl gissa med tanke på priset. Ena "plattformen" till högtalaren är t.ex. svetsad riktigt dåligt vilket gör att det hela blir snett. Det gick dock att korrigera hyggligt eftersom man skruvar fast två rörliga delar som liksom klämmer på utsidorna av högtalarna.

De är ganska vingliga, så man gör nog bäst i att inte stöta till dem.

Möbleringen har mest blivit såhär för att jag kom fram till att det blev smidigast så. Inte optimalt mao. Bord och ben är ju billigaste möjliga från Ikea, så det största problemet är nog att det inte är särskilt stabilt. Med ett bättre bord så skulle jag nog kunna tänka mig en sådan här lösning igen, med stativ mellan bord och vägg. Om man tänker sig ett par bordsfästen till skärmarna så skulle man ju också kunna frigöra riktigt mycket bordsyta.