Gaming-dator bättre än Mac Book Pro

Permalänk
Hedersmedlem

Gaming-dator bättre än Mac Book Pro

Jag sitter normalt på en Mac Book pro (Retina) som jag byggt ut till 16 GB Ram och med en 480 GB SSD. D v s en riktigt bra maskin. Det är min utvecklingsmaskin (webbutvecklare) så det är främst det jag använder den till. Jag har en bootcamp partition med Win8 på den också.

Nu känner jag att jag vill försöka få lite tid att spela också men min stationära dator som utan problem klarar av allt har jag sällan möjlighet att spela på (2 barn i 2-4 års åldern gör det omöjligt att smyga iväg en längre tid) så jag tänkte försöka spela mer på min bärbara som jag kan ha i närheten av där barnen är.

Mac Book pro har ju GTX650M och jag ska erkänna jag inte tycker den är så het på spel. Tycker också att Mac'en, trots att jag bootar till Win8, inte är så där supersmidig att spela med. Dels så gör Retina-upplösningen att jag måste mickla med inställningarna i Windows för att det inte ska bli superliten text/ikoner, något flera spel inte gillar och dels så tycker jag inte riktigt att prestandan är där.

Därför funderar jag på att ge mig själv en liten bärbar dator bara för spel. Jag vill ha en 15" eftersom 17" blir lite stort.
Just nu har jag ögonen på en Lenovo Y500 och har t om bokat en på Webhallen då jag får 500 Kr medlemsrabatt. Min budget går upp mot 13000-14000 Kr så det finns lite att ta på.

Det jag funderar är om jag verkligen kan vänta mig så mkt bättre prestanda hos en Y500? Jag vet att den har 2 650M i SLI men det låter lite som inte alla spel stödjer det?

Någon som har någon erfarenhet av Webhallens egna Config-bärbara? Tänkte främst på denna: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/168453-webhallen_conf... som jag kan få för en 1000 billigare via medlemspris. Den har 7970M som jag förstått ska vara mkt bättre? Hur är det med eventuella Enduro-problem. jag har läst några trådar på bland annat notebookreview om dessa och det låter ibland som det är liknande eventuella SLI-problem hos Y500, d v s ibland så verkar det funka dåligt så att HD7970M presterar dåligt? Någon som har mer erfarenhet av webhallens datorer? Och för att spinna vidare på frågor om deras Config-burkar - var hittar man drivrutiner etc. till dessa.

Om 7970M ändå inte är en bra ide, kan samma dator men med GTX675MX vara en kandidat? http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/168455-webhallen_conf.... Insåg att den kostade lika mkt som den andra efter rabatt.

Om det finns någon annan dator för runt 14000 Kr (eller mindre) som jag borde fundera på så tipsa gärna. Känner mig lite vilse i denna djungel.

Visa signatur

-----------------------------------------------------
Ägare/grundare: www.bjorn3d.com

Permalänk
Medlem

Det bästa du kan göra (om du orkar - det finns inte officiellt stöd) är att koppla in ett 660ti (porten har inte full pci-e-bandbredd, så runt 660ti är tydligen max den klarar) i en egen liten box med eget powersupply och koppla in det i thunderbolt-porten (som är pci-e).
Inte testat själv då jag har en fet stationär + mbpr, men sett många som kör det på forum här och där.

Det skulle bli både mycket billigare och mycket bättre prestanda. Mbpr har en väldigt bra cpu.
exempel:
http://forum.notebookreview.com/e-gpu-external-graphics-discu...
http://forum.techinferno.com/diy-e-gpu-projects/2109-diy-egpu...

Permalänk
Medlem

du kan konfigurera din egen snabba maskin på http://www.pc-konsulten.se/ och landa runt 15000 inkl OS. Dock blir man lätt frestad att lägga på mer godis än den pengen tillåter, när jag konfigurerar för skojs skull blir det inte billigare än 18000 och jag kände mig återhålllsam