7 Tummare... [Frågor om liten extraskärm att koppla till datorn — mod]

Permalänk
Medlem

7 Tummare... [Frågor om liten extraskärm att koppla till datorn — mod]

Finns det inte 7-tummare idag som kan kopplas in på PC? Kan man inte i så fall köra Metro på den med sina flöden, mail o grejer? Jag tänker mig då att man har x-tummaren stående bredvid sin vanliga monitor. Lite som en win8-platta... fast inte. Fast med två skärmar till samma grafikkort istället.

Tydligare rubrik
Visa signatur

Baaahh

Permalänk
Medlem

alltså du letar efter ca 7 tum touch skärm med dvi/hdmi som du sen ska koppla till din stationera?

Permalänk
Medlem

typ men kan man få win8 start meny på skärm två? och finns de ngn som överhuvudtaget kör på detta sättet?

Visa signatur

Baaahh

Permalänk
Medlem

Intressant tanke.

Det skulle innebära att man kan köra touchen på en skärm med Metro/Start och Skrivbordet på vanliga.
Även ett intressant verktyg för en app. Att du skulle kunna köra Metro via din telefon och använda den som en fjärrkontroll. Perfekt för ett HTPC.

Visa signatur

"Claiming Java is good because it works on all OS' is like claiming anal sex is good because it works on all genders"

Permalänk
Avstängd
Skrivet av candyraver:

typ men kan man få win8 start meny på skärm två? och finns de ngn som överhuvudtaget kör på detta sättet?

Jo, jag har också haft tankar åt detta hållet. Man kan lägga start på vilken skärm man vill men man kan inte sätta start till att alltid komma på en skärm utan det kommer där man klickade i hörnet. Har man flyttat en gång så stannar den dock där tills nästa omstart (eller tills man klickar i hörnet på en annan skärm) då den hamnar på den primära skärmen igen. Apparna hamnar på samma skärm som start. Man kan ju sätta touch-skärmen som primär men då hamnar ju exempelvis alla spel där vilket nog inte är så bra.

Jag har en tiotummare på jobbet som jag testade lite med (en Elitepad), det är dock en med Atom så den är ganska klen och dockan fungerar bara i landskapsläge vilket inte riktigt är idealt tycker jag, även om start hade blivit ganska trångt om man haft den i porträttläge. Jag kopplade in min primära skärm, mus, tangentbord och trådat nätverk och allt fungerade som det skulle. Bortsett från vissa ergonomiska betänkligheter så var det ganska bra, start och typ mediaspelare eller liknande på plattan och resten på den stora skärmen. För att det ska fungera perfekt så hade jag behövt någon form av docka eller stativ som placerade den lilla skärmen med touch typ direkt ovanför musen så att den var lättåtkomlig. Denna platta har ingen sådan men en skärm med touch hade säkert haft ett ganska avancerat ställ som kanske hade kunnat fungera tillfredsställande. Nyttan på jobbet är dock tveksam för mig, jag använder knappt start alls där då det är för långsamt och jag har inte tid att sitta i chat-program och liknande, men hemma passar nog detta upplägg mycket bra.