Vilket är det värsta Jobbet du haft?

Permalänk
Medlem

Vilket är det värsta Jobbet du haft?

Mitt måste varit när jag jobbade på Globen som truckförare på den tiden hade vi Hovet, Globen och Annexet
som lokal att jobba i.
Värsta var ni vi skulle gå från Hockey till konsert i hovet då fick vi slita med stora träbitar på hal is som skulle passa ihop för att det skulle va godkänt mitt på natten sen när det väl var godkänt fick vi bygga en scen där.

Sen dom djävla trapporna man fick klättra i för att nå upp att hänga en banderoller helt sjukt.

Kommer aldrig glömma när vi skulle lägga matta över hela Globen inför en konsert så säger chefen att det är fel det kommer inte passa bara börja om då va klockan 4 på natten och jag ville så gärna gå hem.

Vilket är ditt värsta jobb?

Visa signatur

Min dator är Cat-säker.
Hakuna Matata

Permalänk
Medlem

International Aluminium Casting i Eskilstuna.

Galet tempo. Piskade arbetare och en lokal fackklubb som var helt kraftlösa.
Majoritet av utlandsfödd personal. Andra dagen blev jag ifrågasatt varför jag inte körde lika mycket som dom andra som hade varit där i 10 år.
Jag körde en fräs där med en palett som fräste tre detaljer åt gången och hade tre stycken laddade på tur.
Emellan skulle man grada, tvätta och packa detaljerna. Maskintiden var 4 minuter kanske.

Omklädningsrummet var skitigt så in i helvete, duscharna saknade antingen lyse eller varmvatten.
Verkstaden var inte städad på 30 år och maskinerna var under all kritik, en använde dom ett kvastskaft för att skjuta in paletten i maskinen med.

Efter 2 veckor så kom produktionsledaren ut och sa: "2-timmars produktionsövertid varje dag, tillsvidare, orkar man inte och tycker det är skit så kom in och säg upp er då för fan."
(Detta var ordagrant)

Som tur var gällde det inte inhyrda.

Jag var där i 2 månader ungefär, förra året. Konkurs inleddes i november senare samma år.

Trodde inte det fanns såna företag i Sverige längre.

Permalänk
Medlem

Jobbade som diskare på en golfrestaurang utomlands med 60 kr tim i lön. Julbord och bröllop var värst, för att inte tala om jordbävningarna som uppstod då och då.

Visa signatur

7800X3D
4090 G OC

Permalänk
Medlem

Min värsta arbeten har varit där

* chefen är en som som först ger luddiga detaljer, sen mitt i pågående arbete totalvänder på de få detaljer som faktiskt var tydliga.

* man jobbar under eget ansvar, där du planerar, organiserar och skrider till verket självständigt efter att ha informerat chef i detalj om planen för att sen få chefen ringandes nån timme senare där han informerar att man ska strunta sin optimala planering man spenderat en timma på för att något som är mindre akut ska göras på en gång. Sen efter en 18 timmars arbetsdag få utskällning för att man inte gjorde klart det man planerat. Som var i en annan stad. Som jag inte fick åka till.

* när man kommer överens med chefen, gör sin del av avtalet men han inte gör sin del. Vilket senare resulterar i att...

* du någon vecka senare får utskällning för att han inte gjorde sin del av avtalet. Detta plus att...

* du med några veckors mellanrum får utskällning för att du gör ditt jobb korrekt och ingen har något om att säga ont din prestation.

* där du blir nekad tidigare överenskommen löneförhöjning pga brist på pengar där inte ens chefer eller delägare kan ta ut några pengar för att en månad senare bli erbjuden chefsposition och en 6x högre lön, taget från en pott som alltid har existerat.

* där kundtjänst med öppettider mellan 2-3 på natten 2 vardagar i veckan var något ägaren vägrade ändra.

* där du informerar innan scheman för nästkommande månad görs att du har träningar mån, ons och sön-kvällar varje vecka och inte kan jobba då bara för att sen någon vecka senare hålla ett schema där du jobbar enbart på mån, ons och sön kvällar. Och sen vara tvungen att välja mellan att jobba de tiderna eller hitta ersättare för ALLA pass om jag ville behålla jobbet.

* efter de två första månaderna av att lönen saknas bli erbjuden alternativen att få betalt svart eller förlora jobbet.

* bli erbjuden en tjänst för en fantastisk position så du säger upp dig och går genom hela karusellen, bara för att när man väl kommer dit upptäcka att positionen är fylld (den var aldrig ledig) och de har inte den blekaste aning om vad du ska göra istället. Vilket resulterar i att...

* chefen kommer in varannan dag, sticker in huvudet och frågar "Vad är det du gör här egentligen?" bara för att sedan gå och repetera detta i ett halvår. Jättebra för moralen.

* efter tre dagar upptäcka att på ett fantastiskt ställe sitter arbetare i omklädningsrummen med dörr vidöppen och knarkar öppet.

osv

Vill även inkludera all form av kontakt med myndigheter även fast det inte är ett arbete i sig:

Myndighet1: "Du ska inte ringa oss, du ska ringa andra stället för blankett X"
Myndighet2: "Du ska ringa första stället för blankett Y"
Myndighet1: "Du ska ringa ett tredje ställe" (alltid olika svar på samma fråga)
Myndighet3: "Skaffa Z tjänst hos C och logga in på mina sidor hos D" (finns inte på dessa sidor)

ett år senare...

Myndighet47: "Du hittar all information på våran hemsida" (vilket kräver närvaro av jurist för att tolka)

så du ger upp och börjar om från början...

Myndighet1: "Du ska ringa ett fjärde ställe" (fortfarande olika svar på samma fråga)
Myndighet4: "Använd vår talsvarstjänst även fast du gjort det flera gånger och inget registreras"

osv osv

Permalänk
Medlem

När jag gick på gymnasiet jobbade jag extra på ett saneringsföretag som hade SL som kund. Mina arbetsuppgifter var således att sanera klotter, tömma soprum och se till att det såg fint ut på tågstationer m.m. Att tömma sopor och sanera klotter var inte så hemskt, men att som 15 åring bli avsläppt kl 23:00 vid Slussen i Stockholm för att gå och plocka fimpar till 06:00 var sådär.

Ett minne från en av de nätterna sitter kvar, då det var en äldre dam som mitt i natten kom fram till mig och frågade vad jag hade gjort för att förtjäna mitt straff - förstod inte riktigt vad hon menade till en början, men insåg rätt snart att hon trodde jag höll på att beta av min samhällstjänst.

Visa signatur

ASUS Z170-K | ASUS Strix 960 OC 4GB | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz | Core i5-6600K @4,2Ghz| Corsair 650W | Fractal Design Define S | BenQ XL2411 144hz | Intel 600p M.2 256gb

Permalänk
Inaktiv

Första året som systemutvecklare aldrig mer gröngöling säger jag bara. Jag hade en extremt sträng chef och jag var väldigt beroende av att klara detta jobb.

Som vanligt handlade allt om pengar, första dagarna var ok, sedan fick man höra att man kostade företaget 8000kr per dag om man ej fakturerade. Alltså ej fakturerad = kostnad, vad man kostade företaget att anställa var irrelevant. Man fick leta uppgifter på egen hand bland sina kollegor, de var inte så intressanta att dela ut till en gröngöling. Liksom säg att de har 40h på sig att lösa en uppgift, om de låt mig göra 8h så har de bara 32h kvar själva att jobba. Det var att göra långt över 100h i veckan, för att kunna tidrapportera 40h.

Fast egentligen har alla jobb liknande problem, gör man vad som helst och kund ska betala 40 000kr/veckan för sitt arbete, så blir det lätt tufft. Jag tror ärligt att det kvittar fullständigt vad jag gör, dessa priser gör inte kund glada ändå över min prestation, även inte idag 10år senare.

Permalänk
Medlem

Köttfabrik

Permalänk

Magnesium gjuteri var bland de skitagste jobbet jag jobbat med. Dåligt betalt och varmt kunde bli en 45grader på sommaren o 35grader på vintern. Å sen kunde ugnarna smälla titt som tätt med. Så man var lite små rädd o gå till jobbet.

Permalänk
Medlem

Lärare i Malmö...

Hotad till livet med tillhygge nära på varje dag.
Elever dealar droger öppet..
"föräldrar och polare till elever dyker upp för att trakassera personal och de elever som faktiskt skötte sin skolgång.
Kvinnliga elever tafsade på och våldtagna under skoldagen..

Noll stöd från närmsta chef "rektor"
Noll effekt från polis som dök upp minst två gånger om dagen..

Tacka fan att man inte jobbar kvar i Malmö!!
Jobbar fortfarande som lärare men på sydöst liggande ort.

Permalänk

Svensk direktreklam under högstadiet. Som tur va gjorde jag nästan aldrig jobbet helt själv utan fick hjälp av familj o släkt. Skulle troligen ta 4-5 timmar att sortera all post och lika lång tid att dela ut den, i snöoväder, med post flygande överallt och med en 70kgs vagn vars hjul i snurrade i snön/grus för 250kr. 25kr skulle timlönen vara ungefär. Rena slavarbetet, fattar inte att det finns unga som faktiskt håller på ett tag...

Permalänk
Avstängd

Som cyklande tidningsbärare..

Jobba 6 nätter i veckan 02-07, få ~2500:- i månaden..tidningarna ska ut oavsett väder förutom i orkanstorm.

Värsta var under helgerna när folket var ute och aspackade..de flesta trodde det var ok att stjäla tidningarna ur vagnen..sen när man sa ifrån de så blev de aggressiva och nedlåtande..

Visa signatur

-Stäng av snabbstart i ditt Windows.

Permalänk
Medlem

Tidningsbud, hade inte haft jobb på ett par veckor och ingen a-kassa så jag hoppade på det. Skitlön, mitt i natten (0230-0300 la dom ut tidningarna), jobbigt (Iofs var jag rätt vältränad på den tiden så det var väl inte så tungt för mig, egentligen.), fulla människor som snodde tidningar och det var sent på hösten.

Sen givetvis efter att jag börjat jobba så vill de jag jobbade åt innan att jag skulle komma och jobba åt dom igen så jag jobbade två jobb i de fjorton dagar som jag hade i uppsägningstid plus de dagar det tog innan jag insåg hur mycket de tänkt att jag skulle jobba åt dom. Sa upp mig den dagen det snöat runt 25-30 cm men det hade börjat regna istället, igen, men den här gången när jag blöt släpar runt cykeln i snödrivorna i regnet exploderar bakhjulet, magiskt. Jobbade typ en månad tror jag...haha...

Är nog roligare på sommaren, eller mindre eländigt iaf..

Edit: Lönen var dock högre än för han ovanför, tror jag hade 6000-7000kr, runt år 2000 någon gång. Sen hade vi order att bara ge alla en tidning utan stök, vi hade alltid ett par extra och det var ju bättre att ge bort en tidning än få en flaska eller kniv i sig...

Permalänk
Medlem

Utan att nämna arbetsplats. Jobbade på en restaurang (så långt kan jag sträcka mig) och en dag blev jag utskickad i spöregn för att torka bord. För att sedan få kritik för att borden blev blöta inom fem sekunder efter jag var klar. Nämnde jag att det spöregna och det faktum att arbetschefen för dagen inte förstod att bord blir blöta när det regnar samt att ingen vill sitta på en uteservering när det öser ned?

Arbetsplatsen i sig var helt okej.. Problemet var att folk blev arbetschefter vid ung ålder och ibland steg det dessa åt huvudet. Som den gången man blev kritiserad för att denne själv inte gjorde sitt jobb.

Skrivet av Baptisten:

International Aluminium Casting i Eskilstuna.

Galet tempo. Piskade arbetare och en lokal fackklubb som var helt kraftlösa.
Majoritet av utlandsfödd personal. Andra dagen blev jag ifrågasatt varför jag inte körde lika mycket som dom andra som hade varit där i 10 år.
Jag körde en fräs där med en palett som fräste tre detaljer åt gången och hade tre stycken laddade på tur.
Emellan skulle man grada, tvätta och packa detaljerna. Maskintiden var 4 minuter kanske.

Omklädningsrummet var skitigt så in i helvete, duscharna saknade antingen lyse eller varmvatten.
Verkstaden var inte städad på 30 år och maskinerna var under all kritik, en använde dom ett kvastskaft för att skjuta in paletten i maskinen med.

Efter 2 veckor så kom produktionsledaren ut och sa: "2-timmars produktionsövertid varje dag, tillsvidare, orkar man inte och tycker det är skit så kom in och säg upp er då för fan."
(Detta var ordagrant)

Som tur var gällde det inte inhyrda.

Jag var där i 2 månader ungefär, förra året. Konkurs inleddes i november senare samma år.

Trodde inte det fanns såna företag i Sverige längre.

Skulle tryckt upp en "I Quit" lapp i ansiktet på chefen samma sekund han öppnade munnen. Det är en sak att man är i behov av arbete men ens egna hälsa SKA ALLTID gå först. Dessutom finns det arbetsmiljölagar. Du borde ringt inspektionen och klagat.

Skrivet av Raphaei:

Min värsta arbeten har varit där

* chefen är en som som först ger luddiga detaljer, sen mitt i pågående arbete totalvänder på de få detaljer som faktiskt var tydliga.

* man jobbar under eget ansvar, där du planerar, organiserar och skrider till verket självständigt efter att ha informerat chef i detalj om planen för att sen få chefen ringandes nån timme senare där han informerar att man ska strunta sin optimala planering man spenderat en timma på för att något som är mindre akut ska göras på en gång. Sen efter en 18 timmars arbetsdag få utskällning för att man inte gjorde klart det man planerat. Som var i en annan stad. Som jag inte fick åka till.

* när man kommer överens med chefen, gör sin del av avtalet men han inte gör sin del. Vilket senare resulterar i att...

* du någon vecka senare får utskällning för att han inte gjorde sin del av avtalet. Detta plus att...

* du med några veckors mellanrum får utskällning för att du gör ditt jobb korrekt och ingen har något om att säga ont din prestation.

* där du blir nekad tidigare överenskommen löneförhöjning pga brist på pengar där inte ens chefer eller delägare kan ta ut några pengar för att en månad senare bli erbjuden chefsposition och en 6x högre lön, taget från en pott som alltid har existerat.

* där kundtjänst med öppettider mellan 2-3 på natten 2 vardagar i veckan var något ägaren vägrade ändra.

* där du informerar innan scheman för nästkommande månad görs att du har träningar mån, ons och sön-kvällar varje vecka och inte kan jobba då bara för att sen någon vecka senare hålla ett schema där du jobbar enbart på mån, ons och sön kvällar. Och sen vara tvungen att välja mellan att jobba de tiderna eller hitta ersättare för ALLA pass om jag ville behålla jobbet.

* efter de två första månaderna av att lönen saknas bli erbjuden alternativen att få betalt svart eller förlora jobbet.

* bli erbjuden en tjänst för en fantastisk position så du säger upp dig och går genom hela karusellen, bara för att när man väl kommer dit upptäcka att positionen är fylld (den var aldrig ledig) och de har inte den blekaste aning om vad du ska göra istället. Vilket resulterar i att...

* chefen kommer in varannan dag, sticker in huvudet och frågar "Vad är det du gör här egentligen?" bara för att sedan gå och repetera detta i ett halvår. Jättebra för moralen.

* efter tre dagar upptäcka att på ett fantastiskt ställe sitter arbetare i omklädningsrummen med dörr vidöppen och knarkar öppet.

osv

Vill även inkludera all form av kontakt med myndigheter även fast det inte är ett arbete i sig:

Myndighet1: "Du ska inte ringa oss, du ska ringa andra stället för blankett X"
Myndighet2: "Du ska ringa första stället för blankett Y"
Myndighet1: "Du ska ringa ett tredje ställe" (alltid olika svar på samma fråga)
Myndighet3: "Skaffa Z tjänst hos C och logga in på mina sidor hos D" (finns inte på dessa sidor)

ett år senare...

Myndighet47: "Du hittar all information på våran hemsida" (vilket kräver närvaro av jurist för att tolka)

så du ger upp och börjar om från början...

Myndighet1: "Du ska ringa ett fjärde ställe" (fortfarande olika svar på samma fråga)
Myndighet4: "Använd vår talsvarstjänst även fast du gjort det flera gånger och inget registreras"

osv osv

Låter som du har en chef emot dig.

Skrivet av haggert:

När jag gick på gymnasiet jobbade jag extra på ett saneringsföretag som hade SL som kund. Mina arbetsuppgifter var således att sanera klotter, tömma soprum och se till att det såg fint ut på tågstationer m.m. Att tömma sopor och sanera klotter var inte så hemskt, men att som 15 åring bli avsläppt kl 23:00 vid Slussen i Stockholm för att gå och plocka fimpar till 06:00 var sådär.

Ett minne från en av de nätterna sitter kvar, då det var en äldre dam som mitt i natten kom fram till mig och frågade vad jag hade gjort för att förtjäna mitt straff - förstod inte riktigt vad hon menade till en början, men insåg rätt snart att hon trodde jag höll på att beta av min samhällstjänst.

Enligt lag får du inte jobba efter 23.00 om du är under 18 år.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem

Jag jobbade på McDonalds en sommar som ungdom, i köket; när jag läser ovan så kanske inte hetstempo och en fritös som pep som Underjordens sirener när den ansåg sig klar var så värst helvetiskt ändå..

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Avstängd

Jobbade som service elektriker på ett betonggjuteri som gör väggpaneler.
Stor del av företaget hade varit nerlagt under lång tid men sen upptäckte de att de behövde få igång den igen.
Tog in 15 ungdomar från gatan som egentligen ville ligga hemma och spela TV spel och supa istället för att jobba. De körde sönder maskiner lite då och då.
Stället var smått livsfarligt då traverser inte var kontrollerade senaste 10 åren men då de funkade när de testade så det var väl bara att åka då. En dag innan jag börjat så hade en traversvagn rasat ner men de fick upp skrotet igen och kunde köra vidare. Ingen var ju under så det var lugnt.
En betongconveyor fick ibland spunk och kunde tippa 500 kilo betong vart som helst så det var bra om man inte gick under den. De gångerna det hände så var det ingen som orkade ta bort betongen från golvet så dagen efter hade de 500 kilo härdad betong mitt på golvet som de fick bila bort.
Alla reservdelar som fanns var från 70-80 talet och ingen visst om prylarna funkade.

Allt var skit och man jag mådde skit under denna tid. Tog nästan 7 månader innan jag hittade nytt jobb och kom därifrån.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

Telefonförsäljare via Academic Works. Man skulle ringa runt till folk och pracka på dem saker.
Mitt största problem var att jag har svårt för att ljuga.
Efter en dryg vecka fick jag sparken för att jag var sålde för dåligt, var ju inhyrd.

Har haft andra knasiga jobb, ibland dåliga chefer, ibland dåliga kollegor.

Visa signatur

Ryzen 9 5950X, 32GB 3600MHz CL16, SN850 500GB SN750 2TB, B550 ROG, 3090 24 GB
Har haft dessa GPUer: Tseng ET6000, Matrox M3D, 3DFX Voodoo 1-3, nVidia Riva 128, TNT, TNT2, Geforce 256 SDR+DDR, Geforce 2mx, 3, GT 8600m, GTX460 SLI, GTX580, GTX670 SLI, 1080 ti, 2080 ti, 3090 AMD Radeon 9200, 4850 CF, 6950@70, 6870 CF, 7850 CF, R9 390, R9 Nano, Vega 64, RX 6800 XT
Lista beg. priser GPUer ESD for dummies

Permalänk
Medlem

Bredbandssupport på Telia.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

När jag var 15 slipade jag och min bror en båt. Stod med vinkelsplip och slipade ner stålkanter på skrovet. Båten vad 18 meter lång och det tog oss 3 veckor, då hade han vi gjorde det även inne 2 polacker som körde extra på helgerna.

De var på den tiden där vi inte hade mp3 och cd. Vi hade ett par hörselskydd med radio i, vi körde varannan dag. Kan säga att de dagarna utan radio var riktigt hemska.. 45 kr i timmen..

Visa signatur

-AMD Ryzen 1600 -Vengence 16GB -EVGA RTX-3060 OC 12gb

Permalänk
Medlem

Mitt värsta jobb måste ha varit då jag jobbade på BurgerKing i några dagar under 2010 eller 2011, började jobba och dom satte mig direkt på att göra hamburgare och sen gick chefen, och där står man som ett fån och vet inte vad för ingredienser som ska vara på burgarna, så man lägger ju på lite för att få ut burgarna, men dom kommer ju fort tebax av kunderna som säger att det är fel.

Och så fortsätter det under dom 4 dagarna jag var där, ingen som visade mig nånting även fast man frågade chefen så hade hon inte tid och medarbetarna hade så klart inte tid heller, så jag sa upp mig för jag orkade inte med allt var så oseriöst och allt klagomål för att man gjorde fel helatiden.

Permalänk
Medlem

Var sanerare ett tag.

Mitt företag sanerade precis alla typer av skador, vanligast var brand- och/eller fuktskadade bostäder.
Men fick även sanera mögel, kemskador, misärbostäder, likskador osv osv.

Topp 3 i "värst":
1) Kom till en lägenhet där en väldigt stor herre legat död i badkaret i sisådär en månad. Gubben hade inte ens lyfts ur badkaret när vi kom. De fick "vagga" ur honom ur karet, de lyckades inte dra loss honom av olika anledningar...
2) Avloppsröret hade gått sönder i en kulvert under en restaurang under en längre tid.. Ägaren visste inte ens att kulverten fanns. Jag och 2 kollegor fick i uppdrag att tömma och tvätta hela kulverten på ungefär 300 m3 avloppsvatten (från kök, dass, dusch... you name it).
3) (Inte så äcklig rent fysiskt, men denna gjorde fan ont i hjärtat). Chefen ringde mig kl 2 på natten (jag hade jour) och skickade mig till en lägenhet, men han visste inte vad som behövdes göras. Lät skumt, tyckte jag men åkte dit. Visade sig vara en vuxen man som bråkat med sin mamma. Misshandlat henne i lägenheten och sedan slängt ut henne från balkongen på 4e våningen. Mitt jobb var att tvätta av allt blod i lägenheten med tillhörande balkong, samt balkongerna under och den plats som kvinnan landat på. Väl på plats möttes jag av poliser och ambulans. Kvinnan klarade sig inte, men hon var vid liv när ambulansen körde iväg med henne.

Något jag märkte som sanerare var att:
1) Jag lärde mig väldig mycket, t.ex. att tvätta elektronik under rinnande vatten och att det är fullt möjligt att rädda böcker, tavlor, fotografier m.m. som blivit dränkt i vatten under några dagars tid (Eller bara brandmännens vatten när de släckte en eld).
2) Det var en del folk som såg ner på mig, speciellt advokater/jurister. Fick mig att känna mig mindre värd som människa, typ. Många uppskattade oss verkligen och gjorde allt för att vi skulle kunna sköta vårt jobb så lätt och smidigt som möjligt, men för andra var man inte vatten värd ens.

Visa signatur

» AMD Ryzen 5 2600X » 16 Gb DDR4 » ASUS GTX 1060 6 Gb OC » 1 Tb M.2 PCIe NVME

Vänligen citera om du pratar med mig

Permalänk
Medlem
Skrivet av VadSaDu:

Som cyklande tidningsbärare..

Jobba 6 nätter i veckan 02-07, få ~2500:- i månaden..tidningarna ska ut oavsett väder förutom i orkanstorm.

Värsta var under helgerna när folket var ute och aspackade..de flesta trodde det var ok att stjäla tidningarna ur vagnen..sen när man sa ifrån de så blev de aggressiva och nedlåtande..

Skrivet av Semjonov:

Tidningsbud, hade inte haft jobb på ett par veckor och ingen a-kassa så jag hoppade på det. Skitlön, mitt i natten (0230-0300 la dom ut tidningarna), jobbigt (Iofs var jag rätt vältränad på den tiden så det var väl inte så tungt för mig, egentligen.), fulla människor som snodde tidningar och det var sent på hösten.

Sen givetvis efter att jag börjat jobba så vill de jag jobbade åt innan att jag skulle komma och jobba åt dom igen så jag jobbade två jobb i de fjorton dagar som jag hade i uppsägningstid plus de dagar det tog innan jag insåg hur mycket de tänkt att jag skulle jobba åt dom. Sa upp mig den dagen det snöat runt 25-30 cm men det hade börjat regna istället, igen, men den här gången när jag blöt släpar runt cykeln i snödrivorna i regnet exploderar bakhjulet, magiskt. Jobbade typ en månad tror jag...haha...

Är nog roligare på sommaren, eller mindre eländigt iaf..

Edit: Lönen var dock högre än för han ovanför, tror jag hade 6000-7000kr, runt år 2000 någon gång. Sen hade vi order att bara ge alla en tidning utan stök, vi hade alltid ett par extra och det var ju bättre att ge bort en tidning än få en flaska eller kniv i sig...

Måste varit länge sedan.. Känner flera som kör ut tidningar och har själv gjort det för några år sedan och hade då ungefär samma lön som "Semjonov". Idag verkar de flesta ligga runt 12-13000kr/mån. Men å andra sidan delar de också ut post nu..

Vet en som bytte från att jobba 70% på äldreboende till tidningsjobbet och säger att det är det bästa den gjort. Jobba 3-4 timmar per natt och vara ledig hela dagarna och slippa all stress/kontorsarbete och känslan att inte räcka till, men samtidigt få samma lön.

Visa signatur

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS918+ 32TB+2x512GB SSD

Permalänk
Avstängd

Löpande band på Volvo, skulle montera nån grej på instrumentbrädan, klarade en dag.

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Proffsmobbare

Monterade ned och flyttade ett hemmabyggt lackbås som inte rengjorts sedan det monterades någon gång på 80-talet. För att kunna få loss sista bitarna av ventilationen krävdes det att man ålade in på baksidan av båset i knähögt dammlager blandat med krossat glas, och sedan flera meter in i ventilationstrumman. Varje sektion av trumma var tvungen att demonteras inifrån och vägde över 100kg styck.

Bara mörker och damm i två dygn. Även med andningsutrustning var jag sjuk i en vecka efteråt.

Permalänk
Medlem

Jobbade ett kort tag som diskare.
Det var utan tvekan det värsta jobbet jag haft. (Efter att ha läst hur några andra haft det ska jag dock inte klaga.)
Stressigt, varmt, dåligt betalt och monotont.
Hade även oturen att ha en riktig skitstövel till chef.

Skrivet av VadSaDu:

Som cyklande tidningsbärare..

Jobba 6 nätter i veckan 02-07, få ~2500:- i månaden..tidningarna ska ut oavsett väder förutom i orkanstorm.

Värsta var under helgerna när folket var ute och aspackade..de flesta trodde det var ok att stjäla tidningarna ur vagnen..sen när man sa ifrån de så blev de aggressiva och nedlåtande..

Skrivet av Semjonov:

Tidningsbud, hade inte haft jobb på ett par veckor och ingen a-kassa så jag hoppade på det. Skitlön, mitt i natten (0230-0300 la dom ut tidningarna), jobbigt (Iofs var jag rätt vältränad på den tiden så det var väl inte så tungt för mig, egentligen.), fulla människor som snodde tidningar och det var sent på hösten.

Edit: Lönen var dock högre än för han ovanför, tror jag hade 6000-7000kr, runt år 2000 någon gång. Sen hade vi order att bara ge alla en tidning utan stök, vi hade alltid ett par extra och det var ju bättre att ge bort en tidning än få en flaska eller kniv i sig...

Är själv tidningsbud, men till skillnad från er två så trivs jag med mitt jobb.
Är dock bilbud så blir mindre påverkad av dåligt väder och fulla människor på helgen.
Lönen du beskriver @VadSaDu låter dock helt uppåt väggarna, såvida du inte va tidningsbud på 60-talet. Finns inte en chans att du jobbade 30 timmar i veckan och bara tjänade 2500 kr i månaden. Jag jobbar själv ca 20-21 timmar i veckan och tjänar (innan övertid och OB) ca 13.500 kr.

Timlönen är förvånansvärt bra för ett jobb som knappt kräver några förkunskaper. (Var läskunnig, var inte en idiot och om du är bilbud: ha körkort). Nackdelen är så klart att det finns väldigt få tjänster med en sysselsättningsgrad på över 50-55%. Är man en person som klättrar på väggarna och/eller vill tjäna mer pengar får man väl helt enkelt skaffa sig ett deltidsjobb till.

Skrivet av DaBone:

Måste varit länge sedan.. Känner flera som kör ut tidningar och har själv gjort det för några år sedan och hade då ungefär samma lön som "Semjonov". Idag verkar de flesta ligga runt 12-13000kr/mån. Men å andra sidan delar de också ut post nu..

Vet en som bytte från att jobba 70% på äldreboende till tidningsjobbet och säger att det är det bästa den gjort. Jobba 3-4 timmar per natt och vara ledig hela dagarna och slippa all stress/kontorsarbete och känslan att inte räcka till, men samtidigt få samma lön.

Precis.
Man har mycket fritid och känslan att helt kunna stänga ute jobbet när man inte jobbar är fantastisk.

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Låter som du har en chef emot dig.

Om än så vore; olika arbetsplatser. Min tillit för svenska chefer är lika låg som för politiker.

Permalänk
Medlem

Antar mitt nuvarande kan vara lite halvjobbigt, fått i mig asbest några gånger pga bristande säkerhetstänk, men samtidigt så är det mitt enda och första jobb och man känner inte riktigt att man skulle våga göra något annat :/

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Lagerarbetare i Danmark. 12tim pass 19.00 - 07.00....Jag började med kvällstider 15.00 - 23.00 o fick testa på typ alla stationer som fanns. Efter 5v så satte Preben (dansk chef) mig på det tråkigaste jag någonsin gjort....
Det var ett väldigt högt "fack" med hundra lådor som man fick fram genom trycka på en panel. Så man tryckte på en knapp (typ 50) så kom den ner. Tryckte man på till exempel nr 30 så ska först nr 50 åka upp till rätt plats och sen kommer nr 30. Det tog några ekunder så man stod och väntade. så plockar man ur några småsaker, sen trycker man på nästa. Det fanns 20 rader med 100 panelen styck!!

Sicket jävla öken jobb. Hade NattPasset och klockan 5 varje morgon höll jag på att somna. Fick tvinga mig själv att hålla mig vaken.

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem

Haft många jobb jag inte gillat innan jag började plugga, mest för att det har varit chefer och mellanchefer som varit idioter. Handlat om butiker och något telefonförsäljarjobb.

En butik funkade super tills vice butikschefen kom tillbaka från semester och blev rädd för jag sålde mer än han gjorde, började försöka ge mig idiotuppgifter och gorma när jag sa att "ska vi inte göra såhär istället då det kommer bli bättre?" , tror det funkade en dag eller så innan jag bara gick hem och sa "lycka till", han blev då ensam i butiken i 6 timmar. Butikschefen ringde senare och jag sa sa att jag kan jobba några strödagar under uppsägningstiden men ser jag den idiotens ansikte går jag direkt.

Har aldrig klarat av att göra vad någon annan vill om det de vill jag ska göra är idiotiskt.

Permalänk
Avstängd

Jag har haft en hel del skitjobb. Värst tror jag var när jag jobbade extra med att städa en kryddfabrik på helgerna. Man spolade av allt med hett vatten och högtryck sen spred man ut någon form av skum som luktade klor, lät det verka ett tag och spolade sen rent och fick allt torrt genom att skrapa ner vatten i brunnar. Värst var lukten som inte gick bort, håret stank tacokrydda efteråt även om man tvättade det tre gånger liksom. Jag jobbade också endast med en extremt tråkig person som såg sig som min chef bara för att han hade varit där någon månad längre än mig. Han var inte intresserad av att prata om något och vi kunde inte ha musik på för det distraherade honom från arbetet. Inget kul...

Sen har jag haft hemska jobb där problemet mer har varit tristessen. Värst var när jag jobbade som en konsult på lägsta nivå på Volvo. Det hände ju att man fick göra mer ok saker emellanåt men ibland kunde man stå på någon bana i månader där ingen pratade med en och man typ inte hade något att göra. Man fick heller inte sitta ner eller typ läsa en tidning för då fick man skit från alla chefer som gick förbi och sen från ens riktiga chef på konsultbolaget.

Ja ja, fick mig motiverad att plugga och aldrig fastna på sådana jobb i alla fall.

Permalänk
Medlem

Läser tråden och konstaterar att jag inte har haft något värsta jobb.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."