Disneys strömningstjänst tar Star Wars och Marvel från Netflix

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Korrekt. Men steam ökar medan Origin mest står still. Det finns även Uplay som tjänst men utbudet dessa har är väldigt skrala i jämförelse med Steam och samtidigt så kan man fortfarande ha vissa EA tjänster på Steam.

GOG har också ökat. Det visar tydligt att allt fler vill ha DRM-fritt.

Visa signatur

7800X3D • 4080S • 32GB • 2TB • 1440p 165 Hz
3700X • 3070 • 32GB • 2TB • 1080p 144Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kablash:

Allt går ju bara full cirkel. Det känns som att dessa bolag kämpar hårt för att hålla piratkopiering vid liv.

De bryr sig nog inte så mycket om piratkopiering... Vad som verkligen skrämmer dem verkar vara att världen skriker efter global lika behandling (så att de inte kan sälja i olika regioner i flera omgångar). Sen är ju problemet att alla vill vara den som tjänar pengar på "tjänsten" som har allt, tror det är lite av ett problem att Netflix skapar eget material exempelvis. Annars hade det kanske inte varit så att andra bolag flytt den tjänsten (då det inte hade varit en konkurrent på samma sätt).

Permalänk
Medlem
Skrivet av infigo:

@Evil Peter:
Kan hålla med dig där lite.
Ibland kan det vara svårt att uttrycka sig i ord det som fungerar så bra i skallen. Det är ett problem med att allt ska vara gratis på nätet idag. Värdet på det vi ser och lyssnar på sjunker, piracy är bara ett bevis på det. Varför ska man ha på annonser när man kan ha på adblock och varför betala för star wars när det finns på piratebay eller typ swefilm.
Det jag försökte komma åt är att rent krasst så borde netflix och de andra bolagen inte springa runt som hönor för folk som oavsett inte eller inte längre vill betala för en tjänst.
Den stora massan kommer troligen se filmen men om inte tjänsten är värd så kollar de på filmer då och då genom att hyra den specifikt istället eller inte titta på den alls.
Problemet jag ser att de gör detta är att de sänker värdet på det man betalar för. Man måste plötsligt ha två tjänster för att se det man kunde köra på en för ett tag sedan. När värdet redan är såpass lågt att leta en timme för ett annat sätt att se en film eller serie är mer värt än att betala för den för väldigt många och ibland fungerar det till och med bättre. Jag har gång på gång kommit på en film jag vill se och den finns på en tjänst...jag vet helt enkelt inte vilken.
Efter 10min så vet jag fortfarande inte var jag kan få tag i den och 1 googling senare och filmen finns att streama gratis i 1080p.
För ett antal år sedan så visste jag bara 3 person som hade spotify eller köpte skivor och de som hade spotify körde gratisversionen. Idag vet jag bara en person som inte har spotify eller någon av dess konkurrenter. Varför? jo för att gå in på spotify och att leta efter en låt var det enklaste sättet och tiden och alla annan skit man sparade var värd mycket mer än 99kr.
I filmindustrin är det helt annorlunda ingen tjänst har vad den andra har och värdet i respektive tjänst är väldigt lågt i sig. Filmindustrin är 10 år efter musikindustrin även om båda är långt ifrån 2017 i vad konsumenterna vill ha.
Jag vet ingen person som har netflix som inte har det för att de har barn, alla runt min ålder jag känner (21) tycker är det är slöseri på pengar och ska man se en film så kan man hyra den specifikt.

Det är två punker som går i varandra här som är mer än att bara svara dig. Kort sagt problemet jag ser är att filmbolagen saknar värde i sin tjänst och går efter de som aldrig hade betalt för tjänsten. De förlorar inga pengar på något de aldrig skulle sålt men det skapar inte något attraktivt för de som är beredda att betala för det likt spotify m.m. är det sättet man lyssnar på musik (för de flesta)

Kanske lika snurrigt ändå...

Vad gäller biten att många tjänster försämrar läget för konsumenten så håller jag självklart med. Dock är det svårt att se hur man ska komma förbi den biten eftersom filmbolag som är starka nog naturligtvis kommer vilja sälja sina produkter själva istället för att dela med sig till en tredjepart. Att låta alla filmbolag sälja sina tjänster genom en gemensam klient likt Steam skulle vara en bra kompromiss men även på spelsidan ser vi att de aktörer som har pengar hellre skapar en egen plattform så de får mer kontroll och slipper mellanhänder.

I slutändan handlar det såklart om huruvida de får in mer pengar på att stå på egen hand, och i Disneys fall så är det nog tyvärr mer lukrativt att ha en egen tjänst istället för att sälja en licens till Netflix. Med de extremt starka varumärken Disney äger så har de något stort att locka med. Sedan gäller det såklart att de serier de skapar för tjänsten är bra så de kan hålla kvar kunderna.

Vad gäller värdet i dessa tjänster så tror jag nog det finns där. Netflix har väldigt många användare och det finns en rad andra plattformar som också går runt. Utan att ha kollat upp det så känns det som film-/tvbranschen har klart fler levande tjänster än musikbranschen har, och jag vet inte om musikbranschen skulle kunna ha tjänster som bara erbjöd ett begränsat utbud av musik utan att de gick under.

Permalänk
Medlem
Skrivet av OnkelBob:

Kan inte få allt man pekar på, får välja ibland. Så jävligt kan livet vara dessvärre

Skickades från m.sweclockers.com

Var sa jag att jag förväntar mig att få all? Pekar på att komplexiteten och uppsplittringen som fragmenterar marknaden är större än bara en ny app.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hund:

Det är så man går från betalande kunder till piratkopierande kunder.

Skickades från m.sweclockers.com

Idioter och dom gnäller om varför man fortfarande har "problem" med piratkopiering av film och serier?
Kolla på musikindustrin de "löste problemet" ganska enkelt, sedan Spotify och iTunes kom är ju piratkopieringen av musik nästan obefintlig emot vad den en gång var.

Om de istället kunde samarbeta med Netflix eller liknande så vi fick EN tjänst för allt innehåll, och gärna på lika villkor med oavsett var man är i världen utan regionsbegränsningar och skit vi har nu.

Kommer aldrig att betala för en strömningstjänst inte förens vi får EN tjänst som är en motsvarighet till Spotify eller ITunes där det mesta finns samlat från alla olika distributörer.

Just nu så vill ju alla produktionsbolag ta del av kakan för streamingtjänster själva utan att behöva betala till Netflix eller liknade, men är man girig så är man och de skjuter sig själva i foten.

Ser på det på samma sätt som EA som vägrar och publicera sina spel på Steam för att slippa och betala till Valve, utan de tvingar in dig till sin egna skräp klient Origin.
Skillnaden är ju bara att filmindustrin inte har flera lager av av svårknäckta kopieringsskydd och DRM att gömma sig bakom att rippa en film från en BlueRay eller stream skulle ju nästan en 5 åring klara av

Ja ja ytterligare en anledning att fortsätta och vara pirat.

Permalänk
Medlem

Jag ställde in min dator med region United Kingdom för att leka med Cortana, sen kollade jag i Microsoft Store och så att där plötsligt fanns hur mycket som helt med Futurama som alt försvann igen då jag ställde tillbaka till Sverige.

Det där med att alla mediebolag håller på med sina licenseringar för vissa tjänster, länder och eller regioner utesluter ju bara vissa potentiella kunder.

Alla mediebolag i ska bara säga till om våren pengar här i Skandinavien inte är bra nog för är vi behåller dom gärna för os själva.

Visa signatur

Main: Win 10 Pro, Gigabyte Z97X-SLI, i7-4790K stock, HyperX 4x4 GB PC-12800, GTX 960 2GB, Kingston m.2 128, GB SSD 18TB RAID lager.
HTPC: Win 10 Pro, Gigabyte Z97P-D3 i5-4570s, Crucial 4+4 GB PC-12800, Kingston SATA3 120 GB SSD, Asus Blu-Ray.

Permalänk
Medlem

@Ringman:

"Kolla på musikindustrin de "löste problemet" ganska enkelt, sedan Spotify och iTunes kom är ju piratkopieringen av musik nästan obefintlig emot vad den en gång var."

Piratkopieringen av musik är fortfarande aktiv och den har en klar fördel gentemot Spotify/iTunes etc. Gammal musik, typ början av 90-talet och bakåt har ofta blivit remastrad och fått sämre dynamik och det är mest troligt att det är just dessa remastrade utgåvor som finns på Spotify etc. Med piratkopierad musik så kan du ofta hitta de bästa utgåvorna i flac. Så problemet är inte löst helt och hållet men i det stora hela är Spotify/iTunes bra.

Permalänk
Skrivet av Gropenator:

Då är du i minoritet.

Disney skall konkurrera med ett annat företag om filmer de själva har producerat? Varför? Helt klart bättre för dem att de finns på deras egen strömmingstjänst.

Disney vill helt klart bli en dominant när det gäller strömmningstjänster också.

För att den enda anledningen till att folk kör HBO är Game of Thrones, extrem hype och bra kvalité (äldre grejerna iaf), Disney vill att folk ska överväga att betala till dom bredvid HBO/Netflix och andra strömningstjänster, när de bara har barngrejer och några få marvel/Star Wars grejer, och jag tror inte att tillräckligt många människor är redo att betala för vad som i slutändan är dålig kvalité, piratlösningar ger upp till 4k och mycket högre bitrate via bluray lösningar vs vad disney kan ge.

Det handlar inte om att Disney inte tjänar pengar, de tjänar miljoner på netflix redan, men de vill ha hela kakan och fortfarande äta den. De måste förstå att det här kommer leda till att vissa lämnar netflix och går över till MickeyStream, andra kommer ha båda, men det finns också en grupp som kommer lämna Netflix och bara börja piratnedladda filmer och series från bägge hållen.

Visa signatur

PC #1 CPU: R5 1600 @3.8 Motherboard: B350-A PRIME GPU: EVGA 1080 Ti
PC #2 CPU: i7 3770K @4.2 Motherboard: P8P67 GPU: AMD R9 290X

Permalänk
Skrivet av Varg:

GOG har också ökat. Det visar tydligt att allt fler vill ha DRM-fritt.

Tyvärr har ju Steam ökat mer än GOG. Vilket visar tydligt att allt fler inte bryr sig om DRM

Visa signatur

PC #1 CPU: R5 1600 @3.8 Motherboard: B350-A PRIME GPU: EVGA 1080 Ti
PC #2 CPU: i7 3770K @4.2 Motherboard: P8P67 GPU: AMD R9 290X

Permalänk
Medlem

Läste en analys av situationen som verkar rimlig.

I USA är det vanligt med "basic cable", vilket är ett större kanalpaket som man måste köpa från kabel-TV företaget för att sedan kunna beställa något annat. Vill man ha säg HBO så måste man ha basic cable först. Det finns fortfarande mycket i basic cable som får folk att välja det - serier som Dexter, Walking Dead, Mad Men osv gick alla där. Andelen kunder som har basic cable sjunker dock stadigt just nu, mycket på grund av att priset har gått upp. Detta vet Disney bättre än någon, eftersom de äger ESPN - oftast den dyraste kanalen som ingår i basic cable och den som i praktiken driver upp priset - och de kan se hur många abbonenter de har.

Disney ser Netflix som ersättaren till basic cable. De kan tänka sig att ha en del saker i det paketet, men de vill inte ha allt där. De vill ha sin egen "Disney channel" ovanpå det, på samma sätt som de har en sådan kanal idag. De kanske gör flera - en med tecknade filmer, en med Star Wars och Marvel-filmer, etc - och ser detta som ett bra sätt att tjäna maximalt med pengar på det. Kanske gör en sådan tjänst med ESPN också (fast då får kabelindustrin nog dö först). Poängen med detta är att denna Disney channel i så fall inte skulle kosta 100 kr/månaden och vara tänkt att ersätta Netflix - den skulle kosta mindre och vara ett komplement för kunder som redan har Netflix.

I grund och botten kommer Disney och deras konkurrenter att pressa upp priserna så länge de kommer undan med det. Om det här inte funkar så kommer de att pressa Netflix och motsvarande med högre priser, och så får Netflix höja istället. På det här sättet blir det mer valfrihet, men antagligen dyrare för den som vill ha allt.

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bloodstainer:

Tyvärr har ju Steam ökat mer än GOG. Vilket visar tydligt att allt fler inte bryr sig om DRM

Tror att det beror på andra saker än DRM. Att STEAM har fler titlar samt att spelen oftast får sina patchar snabbare via STEAM än GOG.
Många som redan börjat med STEAM och spelar med vänner använder sig av vännerna på STEAM och orkar/vill inte blanda upp det hela.
Tycker kanske att det räcker med Battlenet, Origin och STEAM redan?

Sedan så är ju DRM inte så mycket ett problem i dagsläget som det tidigare har varit. DRM har ju också utvecklats och rent ärligt, för hype använder man sig av STEAM för att spela snabbt och direkt och sedan köper man en nostalgi kopia på GOG Heh, eller jag är skyldig till det i alla fall. Nu för tiden köper jag dock hellre spel på GOG än på STEAM om möjligheten finns.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bloodstainer:

Tyvärr har ju Steam ökat mer än GOG. Vilket visar tydligt att allt fler inte bryr sig om DRM

För att största aktören är mer känd och därför lättare lockar till sig kunder. Många som börjar använda GOG är f.d Steam-användare. GOG har lite att jobba på för att kunna konkurrera bättre, men uppenbarligen är det fler och fler som uppskattar deras plattform trots deras brister.

Visa signatur

7800X3D • 4080S • 32GB • 2TB • 1440p 165 Hz
3700X • 3070 • 32GB • 2TB • 1080p 144Hz

Permalänk
Medlem

Det här kommer bara att fungera om tjänsterna börjar sänka sina priser. De kan inte förvänta sig att man ska fortsätta att betala fullpris för tjänsterna när de blir smalare och smalare!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

i7-4790K | Noctua NH-D14 | ASUS Z97-A | Geforce 780 GTX | Samsung 850 PRO 512GB | Plextor M3PRO 128 GB | Fractial Design XL | MacBook Pro Retina 13"

Permalänk
Skrivet av Varg:

För att största aktören är mer känd och därför lättare lockar till sig kunder. Många som börjar använda GOG är f.d Steam-användare. GOG har lite att jobba på för att kunna konkurrera bättre, men uppenbarligen är det fler och fler som uppskattar deras plattform trots deras brister.

Jag använder både GOG och Steam, av olika anledningar, jag personligen gillar DRM-fritt, men du kan inte använda "GOG växer, därför vill fler ha DRM-fritt" som argument, när man helt tydligt ser att både Uplay, Origin samt Steam växer mer än GOG's plattform, vilket tyder på det direkt motsatta.

Visa signatur

PC #1 CPU: R5 1600 @3.8 Motherboard: B350-A PRIME GPU: EVGA 1080 Ti
PC #2 CPU: i7 3770K @4.2 Motherboard: P8P67 GPU: AMD R9 290X

Permalänk
Skrivet av stege99:

Inte för att jag på något sätt direkt ser fram emot (eller saknar) ännu en tjänst.
Men samtidigt så har jag lite svårt att förstå hur de som vill samla allt på en tjänst tänker.
På sikt så brukar varken kostnad, kvalitet eller service bli bättre om ett företag mer eller mindre får monopol på sitt område.
Inte vill ni väl ha ett nytt Google, Facebook, eller Steam för streamade filmer och serier?

Konkurrens är bra, det gäller bara att hitta sin favorit och sen försöka påverka den att bli så bra som möjligt.
Om Netflix t ex kunde ta bort sina regionala spärrar, så att man kunde se samma innehåll oavsett vart man bodde, så hade ju det varit mumma.

Vad är problemet med Steam?
Ja dom är inte perfekta, men vill veta mer hur du tänker.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Visst är det bra med konkurrens men det känns som att vi börjar röra oss tillbaka till att behöva en tredjepart som i sin tur erbjuder paket med olika kanaler. Alla ska ha sin egen tjänst och väldigt få konsumenter vill betala för så många som krävs för att kunna se allt de vill..

och trots alla dessa tjänster så har vi likt förbannat har vi kvar geoblocking och lång fördröjning för att kunna se vissa saker.

Permalänk

Konkurrens i all ära men ska de göra materialet otillgängligt så är det ju meningslöst. Konkurrens är bra när det sker med samma material till olika priser.

Permalänk
Medlem

Ja det är väl helt enkelt så att Steam har en mängd spel som inte finns på GOG så därför inte så konstigt om de är större, särskilt som GOG har färre nyare storsäljare gentemot Steam & Origin så ofta tvingas man dit. De har också lite extra som Steamlink och U-play som saknas hos GOG.

GOG är ändå bra och att de skippat DRM är bra men tyvärr är det mycket som inte finns där annars skulle man köpa mer där.
Steams DRM är rätt jobbigt när man som vid en tung installation av FSX SE får vänta flera minuter vid uppstart jämfört med en vanlig FSX från skiva som startar mycket snabbare då det slipper verifiera ett antal Gb filer vid starten.

Men sedan är problematiken också helt annorlunda på filmsidan än spelsidan därför att spelen köper man styckevis och då spelar det mindre roll om man måste köpa det hos Steam eller GOG & Origin även om en samlad tjänst givetvis hade varit bra.

Det är trots att det är en digital distribution av spel ändå fortfarande ett styckköp ganska jämförbart med om man köper en fysisk bluray eller ett spel av en e-handlare som Cdon eller Ginza.

Film & Musik Streamingtjänsterna är istället en motsats till styckeköp då de är prenumerationstjänster med fast månadsavgift oavsett mängden man tittar eller lyssnar på under en en månad.

Där Spotify på musiksidan faktiskt har löst det med en så pass stor och prisvärd tjänst att merparten använder den och den mindre piratkopiering av musik som ändå görs nu handlar mer om det som inte finns på Spotify. Från att ha varit en stor folkrörelse där väldigt många gjorde det är piratkopiering av musik nu bara en liten nisch på sidan av.

Men på film & seriesidan går man åt andra hållet och minskar utbudet så man måste ha en mängd olika prenumerationer som sammantaget blir dyrt och dessutom är dessa tjänster fyllda med mängder av B-material man inte skulle ha köpt när man handlade/hyrde film styckevis.

Som det nu är har jag övergått till att i större utsträckning gå tillbaka att köpa film på skiva, förutom oftast mycket högre kvalitet på bild & ljud så slipper man risken att filmen tas bort ur utbudet hos strömningstjänsten när man vill se om den då de roterar material hela tiden.

Den köpta filmen behöver jag inte betala för flera gånger som hos prenumerationstjänsterna och har just nu sagt upp Netflix då de både höjer priset och har begränsat utbud i Sverige.

Tror inte så många vill betala 1000kr eller mer i månaden för enbart strömmande media utöver eventuell linjär-tv, köper de filmer jag vill ha på minst Bluray och oftast UHD 4k/HDR då.

Vi närmar oss snabbt den gräns om vi inte redan är där att folk tröttnar på att betala ett antal olika film & serietjänster som var och en har några dragplåster man vill se och resten mest är gammal skåpmat som roterar runt.

Precis som att tvingas på en mängd kanaler man själv inte skulle ha valt i de olika paketeringarna av linjär-tv.

Folk som tröttnat på detta har börjat återgå till piraterna även om man nu kör VPN, Registreras VPN kommer säkert piraterna hitta på något nytt för historiskt sett har de alltid legat steget före motståndarna, och moral eller ej så lär piratkopiering finnas kvar så länge som någon har tillräcklig nytta av den.

Nej det vettiga vore ett Spotify för film, med ett pris och utbud där ingen orkar kopiera såsom det fungerar på musiksidan.

Kommer tyvärr knappast att ske då filmindustrin är fast i gamla tankesätt om att mjölka samma ko flera gånger med geoblocktänket och släpp vid olika tidpunkter för olika marknader. Helst ska man också köpa samma film flera gånger när nya skivformat/upplösningar kommer.

Att biografer går allt sämre är inte så konstigt när man kan sitta och titta på hemmabio anläggningen i 4K/HDR och slippa alla som inte uppför sig utan stör filmen som det tyvärr ofta är på biografen.

Permalänk
Medlem

Jag tycker Hemmakväll har en bra tjänst med bra bild och ljudkvalité!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

JJ2 Multiplayer
JJ2 ZStats

[1] Ryzen 5800X | 5500XT | Kingston A2000 | Lenovo G24-10 144Hz [2] Ryzen 5700G | RX 560 | WD Blue SN550 [3] Ryzen 5600G | Kingston A2000 [4] Ryzen 3600 | GT 740 | 850 EVO [5] Ryzen 3600 | Geforce 405 | 850 EVO (alla är i bruk)

Permalänk
Skrivet av Ringman:

Idioter och dom gnäller om varför man fortfarande har "problem" med piratkopiering av film och serier?
Kolla på musikindustrin de "löste problemet" ganska enkelt, sedan Spotify och iTunes kom är ju piratkopieringen av musik nästan obefintlig emot vad den en gång var.

Om de istället kunde samarbeta med Netflix eller liknande så vi fick EN tjänst för allt innehåll, och gärna på lika villkor med oavsett var man är i världen utan regionsbegränsningar och skit vi har nu.

Kommer aldrig att betala för en strömningstjänst inte förens vi får EN tjänst som är en motsvarighet till Spotify eller ITunes där det mesta finns samlat från alla olika distributörer.

Just nu så vill ju alla produktionsbolag ta del av kakan för streamingtjänster själva utan att behöva betala till Netflix eller liknade, men är man girig så är man och de skjuter sig själva i foten.

Ser på det på samma sätt som EA som vägrar och publicera sina spel på Steam för att slippa och betala till Valve, utan de tvingar in dig till sin egna skräp klient Origin.
Skillnaden är ju bara att filmindustrin inte har flera lager av av svårknäckta kopieringsskydd och DRM att gömma sig bakom att rippa en film från en BlueRay eller stream skulle ju nästan en 5 åring klara av

Ja ja ytterligare en anledning att fortsätta och vara pirat.

Du skriver kloka ord och jag håller förvisso med dig om det allra mesta, men den sista meningen är fel och kommer alltid att vara det oavsett hur mycket man romantiserar det. Det är en tvättäkta vänstertanke att alla ska ha allt. Så ser inte världen ut och stöld är inte någon okej lösning på problemet oavsett hur man motiverar att storföretagens handlingar är förkastliga