Behöver lite hjälp med mitt projekt att få PS4 och PC på samma monitor.

Permalänk

Behöver lite hjälp med mitt projekt att få PS4 och PC på samma monitor.

Så vad jag har gjort är att koppla in datorn som vanligt in i min asus vg248qe genom DVI
Och min PS4 in i skärmens HDMI input.
Sedan givetvis dragit en aux kabel från skärmen till linjen-in på datorn för att få ljudet i samma headset.

Allt funkar som det ska. Tills jag switchar till HDMI för o köra på PS4:an och sedan efter vill switcha tillbaka... Min DVI koppling visar bara svart. Har en chansning att detta kanske har med att den måste byta mellan 144hz till 60hz och sedan till 144hz igen.

Funderat på om man ska fixa en dvi till hdmi adapter och fixa en hdmi switch. Men jag tänkte att jag frågar er här på forumet först för att se om ni har någon idé om hur detta kan fixas eller vad som är problemet.

Tack.

Permalänk

Inga som har några idéer?

Permalänk
Medlem

Kan väl bara säga att du inte ska köpa någon adapter om du vill kunna nyttja din skärms 144hz då den inte lär kunna leverera mer än 60.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

7800X3D//4090
MINT XFCE // W11 🤮

Permalänk
Bildexpert 📺

@SwedishFreaK: Skulle gissa, utan att ha bekräftat eller testat detta, att detta är problem med att grafikkortet går ned i någon form av strömspararläge när den varit frånkopplad ett tag. Ett sättet att väcka den kan vara att rycka kabel in och ut och vilket inte är en långsiktig lösning.

Eventuellt kan man gräva djupare i inställningarna och stänga av strömspararlägen i grafikkortet. Men som sagt otestad mark.

Permalänk

@Laxpudding: Låter rimligt, ja jag har ju kopplat ur dvi-d ur grafikkortet och stoppat in igen för att få skärmen att vakna. Kan mkt väl vara strömsparläge.. ska kolla om jag hittar ngt om det. Tack för svaret!