Teknikmagasinet sätts under rekonstruktion

Permalänk
Inaktiv

De tar bara 129:- för en fidget spinner. Klart de har ekonomiska problem.
De bör ju ta 399:-

KONKURS NU INGEN KOMMER SAKNA ER ERA ÖVERPRISADE PIRATER.

Skrivet av Snubb1:

Som liten letade man igenom hela katalogen efter årets bluffartikel.

TM i mitt <3, men dags att säga hejdå.

Permalänk

Tycker själv det är ganska tråkigt. Mest för att många av mina vänner och familj jobbar åt teknikmagasinet. Förstår att andra kanske inte bryr sig så mycket men det är ändå en mindre konkurrent på marknaden.

Permalänk
Medlem

Det förvånar mig att dom har ekonomiska problem, deras butiker finns ju överallt!

I centrala stockholm finns, eller iaf fanns, det 4-5 stycken inom enkelt gångavstånd.

En tycker att en kedja med ekonomiska problem borde skala ner lite och inte ha butiker precis överallt och på så vis stjäla kunder ifrån varandra.

Eller?

Permalänk
Skrivet av sockfan:

@apelipell: What!? Ligger det kvar på andra våning vid rulltrappan? Har dem renoverat eller nåt då? För jag vill minnas att när jag gick förbi där senast, cirkus 6 månader sen så va skyltfönstren täckta med papp osv :S

Just det specifika fallet vet jag inget om, men jobbade där förra året och mina gamla kolleger är kvar än.

Butiken finns kvar på exakt samma ställe. Kan varit så att Commerce gjorde någon renovering och inte ville förstöra glasväggarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Testar telefoner och tillbehör: www.apetech.se

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snubb1:

Som liten letade man igenom hela katalogen efter årets bluffartikel.
Coolstuff kanske tagit lite av TM nischmarknad men problemet är nog snarare att TM inte anpassat sortimentet efter tiden.
Det är även en stor konkurrens på marknaden med kjell och clas ohlson i varje stad/köpcentrum där TM finns.
TM har inte agerat i tid och anpassat sitt koncept och sortiment och nu får de ta smällen av en bristande marknadsanalys på den nordiska marknaden.

Åh. Minnen!

Ja så är det nog. Här i stan (Både på köpcentrat A6 och i centrum) där TM finns finns också Kjell och Clas Ohlsson, oftast med överlappande sortiment och bättre pris.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk

Teknikmagasinet hade helt klart sin charm en gång i tiden innan internethandeln tog över. Man var jue där inne och sukta många gånger som liten pöjk och katalogen var mumma. På äldre dar kanske jag spontanköpte något till en Julklapp möjligtvis men annars så går jag inte in där då det är smått klaustrofobiskt i dom små lokalerna plus att priserna brukar ligga över konkurrenterna.

Säger tack för att ni fanns men nu är det dags att säga hej då..

Permalänk
Medlem

@crew seven: Skulle tippa på att detta inte är för höga skatter utan att kinesiska appar såsom Wish och Aliexpress konkurrerar hårt. Står ju det i artikeln. Tydligt kan man se det när butiker såsom Teknikmagasinet säljer fidget spinners för 100 kr+ medans i Wish eller Aliexpress kostar de några ynka dollar.

Fler svenska köper från kina, det är därför många butiker som säljer "skräp" grejer börjar få det svårt. Och att en stor kedja såsom Teknikmagasinet skulle få strul på grund av höjd skatt under just dessa 4 år skulle jag tro är inte är den största anledningen.

Permalänk
Musikälskare
Skrivet av Barak:

Känns mest som konstgjord andning.

Paniklösning helt klart

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Skrivet av Teicaus:

@crew seven: Skulle tippa på att detta inte är för höga skatter utan att kinesiska appar såsom Wish och Aliexpress konkurrerar hårt. Står ju det i artikeln. Tydligt kan man se det när butiker såsom Teknikmagasinet säljer fidget spinners för 100 kr+ medans i Wish eller Aliexpress kostar de några ynka dollar.

Fler svenska köper från kina, det är därför många butiker som säljer "skräp" grejer börjar få det svårt. Och att en stor kedja såsom Teknikmagasinet skulle få strul på grund av höjd skatt under just dessa 4 år skulle jag tro är inte är den största anledningen.

Konkurrensen från Kina kan snart jämna ut sig om det blir fraktkostnad på prylarna. Frågan är ju om Teknikmagasinet ekonomiskt håller ut tills det möjligen tillkommer frakt på kinaprylar.

Visa signatur

NO MAAM

Permalänk
Avstängd

Denna kemikalieskatt kommer nog ta död på fler butiker. Fler och fler kommer handla via tyska sidor med bättre priser. Jag är rädd för att Elgiganten blir nästa butik som får lämna in.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

@Anonymous FTW: Skulle tippa på att de där kommer dröja flera år och verkar som om det inte är så super aktuellt. Jag tror Teknikmagasinet kommer få större skador innan att fraktkostnaderna börjar appliceras. Sen så tror jag inte direkt att fraktkostnaderna kommer få folk att slut att köpa utan jag tror det fortfarande kommer vara värt att beställa från kina.

Permalänk
Medlem

Äh, jag tycker att teknikmagasinet är bra. Visst - vi här på sweclockers är nördar och kan säkert hitta bättre priser om vi vill. Men att ha en tm-butik nära där man kan stövla in och köpa ett par in-ears och batterier om man behöver dom just nu är faktiskt rätt bra. Går heller till teknikmagasinet än många av de större kedjorna iaf.

Permalänk
Snusfri

Teknikmagasinet är rätt förlegat, har varit in deras butiker och deras personal är, om vi skall vara snälla, där för att de kan anses se bra ut.

Placerar dem i samma fack som Hobbex, dvs icke kunniga med obefintlig substans som gör att jag antingen shoppar på ebay och väntar i 2v på samma sak för 1/10-del av priset eller skiter i det.

För att återgå till det jag sa tidigare, att placera "det ledningen antar är vackra personer" i en teknikbutik i hopp om att locka in tonåringar fungerade på 90-talet, inte idag.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro

Permalänk
Medlem

Ja det blir helt klart lite fattigare butiksutbud om de försvinner eftersom det blir ett hål i utbudet som nog inte täcks upp.

Jag är så gammal att jag sprang i gamla World Importbutiken i Stockholm och man kan väl säga att Teknikmagasinet spann vidare på deras koncept fast där World Import sysslade mycket med radio och scannerteknik så fick Teknikmagasinet mer en inriktining som var mycket bredare på gadgetsprylar av olika slag. Man var också med i Mp3-spelarvågen. Samt hade lite udda och roliga prylar.
Men det var en ganska bred tekniknörds butik för vanliga människor med lite udda saker blandat med sådant som Zippotändare.

Problemet är att de är för mycket mainstream idag, de är vare sig sämst eller bäst på något. Och det är nu ett bra tag sedan folk köpte mp3-spalare då nästan alla telefoner har musikspelare o Spotify så knappt någon behöver en separat mp3-spelare längre.

De andra teknikbutikerna har gått åt lite olika håll i utvecklingen:

Clas Ohlson har breddat sitt sortiment och är nu mycket mer allround än någonsin och de har en mix som passar vanliga svenssons som ändå är största kundgruppen och därför klarar de sig hyggligt därmed,

Åt andra hållet har vi Kjell O Co som väl är den butik som teknikinsatta nördar väljer, är det något mer seriöst man vill ha tag i är det dit man går. Dessutom har de bättre teknikgadgets än teknikmagasinet såsom Geigermätaren till mobilen de hade ett tag eller en massa Arduinogrejer samt smarta husprylar, det var klart roligare och mer tekniskt imposant än teknikmagsinets leksaker som usb-anslutna skumgummipils kanoner.

Fast en viktig faktor som även jag råkat ut för flera gånger och som är irriterande är just att alltför ofta finns inte produkten trots att den står som tillgänglig i butikens lagersaldo på Teknikmagasinets webbsidor när man åkt till butiken för att köpa produkten.

Handlat i flera olika teknikmagasinsbutiker och står produkten inte omedelbart lätt synlig i butiken så orkar de aldrig leta efter kartongen utan säger bara att tyvärr har vi inte den hemma därför att deras lagersystem är under all kritik då de inte verkar ha någon koll på var de ställt sina varor eller vad som finns hemma då man ibland sett att den står ju faktiskt där i hyllan varpå man får höra ett ojdå som ursäkt när de tar fram varan man pekat på.

Med tanke på att både Clas Ohlsson och Kjell o Co mycket sällan har det problemet när man handlar utan oftast stämmer deras lagersaldo överens så känns det faktiskt som om Teknikmagasinet skiter i sin lagerhantering och därmed i sina kunder.

Efter att man råkat ut för detta strul lite för ofta när man ska handla av TM har jag ledsnat på att handla där och folk använder heller knappt mp3-spelare längre då alla har det i mobilen idag.

Så därför förstår jag varför det går dåligt för dem då jag som vanligtvis är ganska tolerant tröttnat trots att jag verkligen gillar kluriga teknikgadgets.

Permalänk
Medlem

TL;,DR hur blir det med garantierna få??

Fan jag var tvungen att köpa en DualShock 4. För cirka 2 månader sen, för den första kontrollen lyckades jag såklart l att spilla dricka på den och den jag köpte för två månader sen iså igår var det dags för kontroll nr 2

Att ge upp på mig, så den färg på ledden vibrerade som satan så jag prövade återställa den dog dock helt istället, Men teknik magasinet var jätte trevliga och böt den utan krångel, dock hände det att när jag surfade på ps4pro. Det sagt så kan man säga att jag har grym otur:) det sagt så betedde sig den nya kontrollen märkligt,, idag när jag surfade på ps4an i väntan på Persona 5, så betedde den sig som att jag tryckte in L2 hela tiden men sen försvann det, min poäng är att hur påverkas garantin av detta?

Permalänk
Medlem

Pryl-butiker är ointressanta numera. Samma med Classe och Kjell.
De vill ha 400:- för en pryl som kostar $1 (8kr) på Aliexpress med fri frakt. 5000% påslag...just det...

Visa signatur

Workstation: i9-13900K @ 6.1 GHz - Asus Z790 ProArt - G.Skill 6400MHz 2x32 GB - Asus TUF 4080 16 GB
Samsung 990 Pro MVMe 1 TB - Kingston Renegade MVMe 4 TB - Asus 990 Pro NVMe 4TB
ASUS ROG Strix Aura 1000W - EK-Nucleus AIO CR360 - LianLi O11 Dynamic EVO
LG 38GL950G - Sound Blaster Katana V2X Soundbar - Corsair RGB Strafe - G-Wolves Sköll
Server: i7-6700K @ 4.2GHz - Asus Maximus VIII - Corsair DDR4 4x16 GB - Samsung 950 MVMe 256GB - Samsung EVO 1 TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stefflo:

Denna kemikalieskatt kommer nog ta död på fler butiker. Fler och fler kommer handla via tyska sidor med bättre priser. Jag är rädd för att Elgiganten blir nästa butik som får lämna in.

Vi borde arbeta för att skatten blir en norm inom EU så att det är samma villkor för alla länder.

Visa signatur

[Låda: NZXT H630 Ultra Tower Silent] [MB: ASRock Z590 Velocita] [CPU: Intel 10900K] [CPU-kylning: Arctic Cooling Liquid Freezer II 360] [Mem: 32 GB 34666 MHz CL15] [GPU: XFX Speedster Merc 319 6950 XT] [Lagring: 180 GB Intel+128 GB Corsair SSD, 525 GB Crucial M.2] [Bildskärm: LG 4k 43" bildskärm] [Ljudkort: inbyggt, med extern hörlursförstärkare/DAC] [Högtalare: Edifier S530D] [Lurar: Beyerdynamic Amiron Home]

Permalänk
Avstängd
Skrivet av mibsweden:

Vi borde arbeta för att skatten blir en norm inom EU så att det är samma villkor för alla länder.

Sant, men varför ska Sverige gå först i ledet när det gäller allt sånt. Vi är en nation på 10 milj. invånare.
Vi har ett av de högsta skattetrycken i världen.
Vi tog emot flest flyktingar beräknat på folkmängd.
Vår BNP rasar senaste åren.
Vi faller i statistiken för vård och omsorg.
Vi faller i statistiken för utbildning. (Vi gick faktiskt lite bättre vid senaste mätningen)

Sverige är ett bra land men tyvärr tror jag att andra länder inte bryr sig. En marknad som Sverige kommer aldrig kunna styra den globala ekonomin. Se på ett land som Tyskland, finns det inte en tysk manual på produkten så får den heller inte säljas i landet. Hur ofta händer det i Sverige att man får läsa den engelska manualen.

Det är dax för Sverige att bli lite mer lagom.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem
Skrivet av THB:

Teknikmagasinet är rätt förlegat, har varit in deras butiker och deras personal är, om vi skall vara snälla, där för att de kan anses se bra ut.

Placerar dem i samma fack som Hobbex, dvs icke kunniga med obefintlig substans som gör att jag antingen shoppar på ebay och väntar i 2v på samma sak för 1/10-del av priset eller skiter i det.

För att återgå till det jag sa tidigare, att placera "det ledningen antar är vackra personer" i en teknikbutik i hopp om att locka in tonåringar fungerade på 90-talet, inte idag.

Wow, det där hade jag inte ens tänkt på förrän du skrev det.. det är så jävla sant. En bekant fick jobb på teknikmagasinet för några år sen han ser bra ut men var verkligen inte tekniknörd (som man antagligen borde vara för att jobba på ett sånt ställe). Han ser mer ut som någon som ska jobba i en finare klädbutik, vilket han gör nu.

Permalänk
Medlem

Fan snart har jag kanske ingenstans att fly när sambon tvingar in mig i ett shoppingcentrum.

Inga butiker för datanördar, men de brukar ha en massa roliga småprylar och udda grejjer som är kul att se på.

Dyrt dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Jag tycker det är synd Teknikmagasinet skulle försvinna. Det är en mainstreamnördbutik som har produkter som få andra svenska butiker har, visst Hobbex är en konkurrent, men för mig känns hobbex som en helt annan butik.

Jag tycker det är konstigt att mainstreamnördbutiker som Teknikmagasinet ej säljer mer. Men folk idag lägger nog de mesta pengar på datorer och mobiler etc.

Coolstuff är väl mer eller mindre identiskt Teknikmagasinet tycker jag, bortsett från lite luftvapen mm. Men när det kommer till mainstreamnördar som du säger så har Coolstuff samma utbud till lägre peng.

Visa signatur

'Three things are infinite. The universe, human stupidity and Winrars trial period.' - Albert Einstein

Permalänk
Lego Master

Oi, vey. TM var ett av mina första "riktiga jobb", där jag kände mig delaktig i arbetsplatsen och faktiskt hade jävligt roligt på jobbet. Det är nog runt 10 år sen jag slutade nu, men jag hejar fortfarande på dom som står i den lokala butiken, trots att ingen av dem jobbade där när jag var där. Men det har blivit en grej. Handlar fortfarande random grejjor där, mest av nostalgiskäl och nån slags envis stolthet över varumärket.

Om TM går i graven kommer jag vara uppriktigt ledsen. Kanske inte för konsumenterna (men all konkurrens är bra konkurrens), utan för de som jobbar där och faktiskt älskar sitt jobb.

Kriga på.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snubb1:

Som liten letade man igenom hela katalogen efter årets bluffartikel.
Coolstuff kanske tagit lite av TM nischmarknad men problemet är nog snarare att TM inte anpassat sortimentet efter tiden.
Det är även en stor konkurrens på marknaden med kjell och clas ohlson i varje stad/köpcentrum där TM finns.
TM har inte agerat i tid och anpassat sitt koncept och sortiment och nu får de ta smällen av en bristande marknadsanalys på den nordiska marknaden.

Glöm inte att större delen av sortimentet finns på aliexpress / wish för en bråkdel av priset.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Teknikmagasinet har ju varit perfekt för kul presenter. Som elektronikaffär är den ju mindre intressant

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Stefflo:

Denna kemikalieskatt kommer nog ta död på fler butiker. Fler och fler kommer handla via tyska sidor med bättre priser. Jag är rädd för att Elgiganten blir nästa butik som får lämna in.

Well, kemikalieskatten har inte införts än. Föga troligt att det är denna skatt som är problemet för Teknikmagasinets ekonomiska besvär i nuläget tror vi va?
Det blir en skev beskrivning av verkligheten som leder till i grunden felaktiga slutsatser.

@Teicaus har en mer rimlig teori för det här fallet:
#16861433

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Avstängd

Vad mer exakt och praktiskt talat innebär termen "rekonstruktion" i detta sammanhang?

Jag förstår begreppet konkurs, men inte rekonstruktion.

Är det ett annat ord för omorganisering och att dem ska skära ned på personal o.d.?

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem
Skrivet av AplAy:

Vad mer exakt och praktiskt talat innebär termen "rekonstruktion" i detta sammanhang?

Jag förstår begreppet konkurs, men inte rekonstruktion.

Är det ett annat ord för omorganisering och att dem ska skära ned på personal o.d.?

I en rekonstruktion kan man få skulder till leverantörer nerskrivna. Man gör en rekonstruktion när man fortfarande tror på verksamheten och är "säker" på att den kan leva vidare.

Vad jag läst i artiklarna så har Teknikmagasinet flyttat sitt centrallager från Stockholm till Eskilstuna och även flyttat huvudkontoret förra året. Det kostade säkerligen massor så vad jag har förstått så är det en orsak till att det nu var lite klent i kassan och då kan man få loss pengar genom att göra en rekonstruktion!

"Till besvären kan även räknas höga kostnader och leveransproblem i sviterna av flytten till ett nytt centrallager i Eskilstuna."
http://www.di.se/nyheter/teknikmagasinet-satts-i-rekonstrukti...

Jag har själv jobbat på Teknikmagasinet och som någon här i tråden innan skrev så var det ett superkul jobb och vad jag tyckte en klockren affärsidé. Vi fick många många många gånger beröm för mycket fin service av våra kunder. Jag kan även tycka att vi i alla fall på den tiden låg bra i pris, om inte bättre i pris än våra konkurrenter.

Med det sagt så håller jag tummarna att Teknikmagasinet klarar sig för det är en riktigt rolig butik med fin personal med viljan att hjälpa kunderna, i alla fall i den staden jag bor i!

Komplettering!
Visa signatur

- Vad heter Ed Sheerans trädgårdsintresserade bror?
- Scott Sheeran

Permalänk
Medlem

@eXpose: Problemet är att Segulah betalade för mycket och därmed hade för hög belåning när man köpte bolaget. Med senaste årets EBITDA nivå ligger skuldsättningen på ca 10x vilket gör situationen ohållbar. Dom försöker nu få till en överenskommelse med bankerna där man skriver ner förvärvslånen till mer hållbara nivåer. Själva kärnverksamheten är fortfarande sund och kommer leva kvar även om moderbolaget sätts i konkurs.

Permalänk
Avstängd

Allt dom säljer finns ju på aliexpress och ebay för en tiondel av priset så det är inte så konstigt att det går dåligt för dom.

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Medlem

Som jag förstått det tunnar de ut sortimentet från 100.000 varor till primärt fidgetspinners och slajm

Visa signatur

Om du vill att jag ska se ditt svar så tryck på Citera.