Googles webbläsare Chrome kan få inbyggd reklamblockering

Permalänk
Medlem

I det stora hela är det en riktigt bra funktion och det lär uppskattas av normal användare som inte orkat lära sig nånting om sin webbläsare.
De har dock en väldigt lång bit att kvar om de vill få mig som "kund".

Permalänk
Medlem

För så politiskt vinklade företag som Google och Facebook ser jag bara problem med en sån här funktion. De har ju redan visat prov på vänstervriden agenda vad gäller youtubes nya filtrering för "Stötande innehåll".

Visa signatur

| 5950x | G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB 3600mhz cl 16 | x570 Aorus Master | 3080 Aorus Master | Gigabyte Aorus NVMe Gen4 M.2 2280 | Fractal Design Define 7 XL | Corsair H115i Pro XT | Corsair HX1000i 1000W |

Permalänk
Avstängd

Går det att inaktivera ser jag inget problem med den funktionen.

Permalänk
Lego Master
Skrivet av Dreijer:

Men, hur lång tid tar det att ladda sidan? Ungefär 0.2 sekunder, kanske.

Inte i IE 11 på jobb.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Skrivet av Xaves:

Från början när stora youtubers började lägga ut material, förväntade de sig inte något tillbaka, de lade upp material gratis och utan krav på något tillbaka. När de sedan blivit stora och drar in en massa pengar på sina videos (tack vare reklam), så börjar de genast gnälla på folk med adblockers. Frågar man de sedan om du fortfarande hade suttit och laddat upp material om de inte fick några pengar för det skulle svaret vara nej. Men då frågar man sig ju; varför var det okej att lägga upp material från början utan att få något för det? Och helt plötsligt så är det inte okej nu? Svaret är, du gissade rätt; Pengakåteri, girighet och mycket-vill-ha-mera tänk... Inte den öppna och ödmjuka inställningen om att dela med sig av något för delandets skull, så som tanken var från början med youtube. Tror du folk på Deviant-art, Flickr eller Polycount förväntar sig få något för det som de delar med sig av? Nej, varför? För att man har inte satt in ett system med pengar kontra visningar.

Vad är då sensmoralen i det hela? Jo, svaret är helt enkelt att: Pengar är roten till allt ont!

Det är väl av ungefär samma anledning som folk studerar i 3-5 år på högskola, skuldsätter sig och inte får betalt för sin tid. För att skaffa sig en förhoppningsvis hyfsat lukrativ karriär. Folk kutar ju inte till jobbet utan pröjs sen direkt.

Visa signatur

PC: Ryzen 7 5800X | ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wi-Fi | 32GB DDR4 | Sapphire NITRO+ RX 6900 XT SE | 27" LG UltraGear 27GL83A-B | openSUSE Tumbleweed / Win 10 Pro
Laptop: Lenovo Legion Y520 | Core i5-7300HQ | 16GB DDR4 | Geforce GTX 1060 Max Q | Fedora Linux

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xaves:

"Väldigt dålig jämförelse....till allra största del sådant som påverkar undermedvetet"
Väldigt bra jämförelse skulle jag säga. Det finns inget som stödjer ditt påstående att majoriteten av Sveriges befolkning påverkas undermedvetet av reklam som swishar förbi på stan, för att sedan springa och köpa produkterna i fråga.

Jag förstod att du inte direkt har något begrepp alls på hur man blir påverkad som människa utav reklam och hur reklam fungerar. Tror du verkligen på fullaste allvar att om reklam som står ute inte hade fungerat, att man fortfarande hade haft kvar det? Det finns en del studier inom området. Förresten så är det inte riktigt vad jag menade, självklart springer inte folk direkt för att köpa det man ser på en reklamskylt, men det sitter och gnager i bakhuvudet utan att du aktivt tänker på det. Dock är givetvis inte varenda annons effektiv, det finns uppenbarligen reklam som ger en negativ påverkan för företaget istället. Det ena utesluter inte det andra. Att bli påverkad av reklam har inte bara att göra med att du kanske kommer köpa produkten, utan ditt undermedvetna kan skapa en bild av en produkt eller ett företag som kommer ifrån reklam, fast att du inte vet detta. Till exempel att ett visst bilmärke har riktigt bra kvalité, eller inom våran värld, där Apple av många ses som det självklara för många. Reklam påverkar, men inte bara genom att få varje påverkade att köpa, utan för att skapa en generell åsikt om det.

Citat:

"Sedan finns det förmodligen inte en människa i världen som skulle täcka annonser med post-it lappar"
Nej, det finns ingen i hela världen som täcker annonser i tidningar med post-it lappar, men om du funderar lite på det så kanske du fattar att det bara var ett typexempel på hur annonsering skiljer sig mellan fysiska tidningar etc och på webbsidor, och inte ett sakligt exempel.

Förstår jag väl, men det finns ingen logik i det då det inte riktigt går att jämföra mellan webb-baserad reklam och reklamannonser i en fysisk tidning. Reklamen i tidningen undgår du inte att se, medan på webben så kan du blockera reklamen så att den inte visas alls, inte i en millisekund ens. Alltså är det alldeles för stor skillnad mellan webb-baserad reklam och fysiska tidningsannonser för att man skall kunna jämföra det.

Citat:

"Jag tror inte någon annonsör i världen skulle vilja annonsera på en sida där man inte räknar"
Jag tror att om alla webbplatser som delvis eller helt finansieras av reklam bestämde sig för att lägga ner med räknare samtidigt, så skulle annonsörer inte ha något annat val än att antingen fortsätta med webbreklam eller sluta helt. Vad tror du de väljer? Den som började acceptera annonser med räknare och rapportering begick ett stort misstag, detta har lett till den diskussion vi har nu, den har lett till bl.a visningshysteri, pengakåteri, anklagelser och sämre intäkter för de som lever på reklam på nätet. Du har samma typ av hysteri på youtube. Den typer av hysteri ser man inte hos bolag som säljer gratistidningar eller som sätter upp reklam på spårvagnar, bussar, tåg, reklampelare etc. Man säljer reklam, och så blir det var det blir. Folk som inte vill ha reklam tar bort den, annonsörerna får mer pengar och vi slipper sitta här och diskutera hur moraliskt rätt eller fel det är att ta del av gratismaterial när man tar bort annonserna för sin egen del.

Du får gärna spekulera för dig själv om saker som är helt och hållet orealistiska, men det är jag inte intresserad av själv. Alla varken kan eller skulle komma överens om en sådan sak så där kan vi dra ett streck.

Angående Youtube-kanaler så är det ett s.k "pengakåteri" eftersom många av dessa, speciellt med 100.000 prenumeranter och uppåt faktiskt kunnat leva på Youtubeintäkterna och ha det som heltidsjobb, om du då helt plötsligt får en kovändning och dina intäkter störtdyker med 90% (som det faktiskt gjort för en del) så kan du inte leva på det längre. Givetvis finns dom som utnyttjar situationen och tar emot donationer trots att dom faktiskt klarar sig fint, men många gånger så måste man ta emot donationer för att kunna fortsätta med kanalen, och det är inget fel i det alls. En Youtubare producerar videomaterial som folk vill se får ersättning för arbetstiden denne har lagt ner på videon, precis som dom som producerar film, serier, TV-program osv.

Förstår inte ditt resonemang. Uppenbarligen är det ingen "hysteri" kring dom som tjänar reklampengar på sina tidningar osv, det är en helt annan situation. Dom har inte direkt fått en smäll genom att annonsörer drar sig ur. Hade GP exempelvis tappat 70% av sina annonsintäkter över en natt kan jag lova att dom skulle få panik.

Citat:

Ett exempel till: Folk som lägger upp youtube videos gör det gratis, youtube är en gratissida där allt videomaterial är gratis tillgängligt. Nu ska dessa personer börja gnälla på folk med adblockers för att de inte får lika mycket pengar. Vad har detta skapat? Jo, pengakåteri, girighet och en missämja mellan människor som vägrar se på reklam och de som lägger upp gratismaterialet. Är saker gratis, ska de vara gratis också. Nej, det kostar inte pengar att titta på en reklamfilm, men det kostar tid. Och tid = pengar i dagens samhälle.

Jag ser väldigt sällan någon på Youtube som klagar över adblock, vilket inte är konstigt då väldigt få faktiskt använder adblock. Du har då en väldigt skev syn på girighet vill jag säga. Anledningen till att det är gratismaterial är för att dom får annonsintäkter, hur i hela friden kan du förvänta dig att filmskapare på Youtube skall kunna försörja sig om dom inte får intäkter för sitt arbete? Youtube hade inte varit stort som idag om det inte vore för annonsintäkter, för då hade alla videor varit tvungna att vara hobbyverksamhet, och det betyder överlag sämre kvalité och lägre kvantitet. Visserligen skulle man kunna leta efter sponsorer eller liknande men det kräver en redan stor tittarbas. Otroligt att du säger tid = pengar när du inte verkar förstå att det tar tid att skapa videomaterial. Det hysteri du pratar om har kommit den senaste tiden eftersom annonsörer dragit sig ur från Google/Youtube osv. Därav har en del tappat intäkter upp till 90%. Om 90% av din månadslön bara försvann hade inte du reagerat?

Citat:

Från början när stora youtubers började lägga ut material, förväntade de sig inte något tillbaka, de lade upp material gratis och utan krav på något tillbaka. När de sedan blivit stora och drar in en massa pengar på sina videos (tack vare reklam), så börjar de genast gnälla på folk med adblockers. Frågar man de sedan om du fortfarande hade suttit och laddat upp material om de inte fick några pengar för det skulle svaret vara nej. Men då frågar man sig ju; varför var det okej att lägga upp material från början utan att få något för det? Och helt plötsligt så är det inte okej nu? Svaret är, du gissade rätt; Pengakåteri, girighet och mycket-vill-ha-mera tänk... Inte den öppna och ödmjuka inställningen om att dela med sig av något för delandets skull, så som tanken var från början med youtube. Tror du folk på Deviant-art, Flickr eller Polycount förväntar sig få något för det som de delar med sig av? Nej, varför? För att man har inte satt in ett system med pengar kontra visningar.

Vad är då sensmoralen i det hela? Jo, svaret är helt enkelt att: Pengar är roten till allt ont!

Har du några bra exempel på sådana personer? Det finns givetvis, eftersom risk för girighet alltid ökar ju mer du har. Men återigen, vilka klagar på just adblockers? Har nog sett en enstaka som gjort detta, och då legitimt eftersom deras tittarbas varit generellt mer medveten om adblockering vilket faktiskt har påverkat intäkterna. En del på Youtube har t.o.m skapat företag bakom kanalen/kanalerna dom har med flera anställda.

För dom allra flesta så börjar Youtubekarriären som en hobby, dvs man spenderar inte hela dagarna på att skapa nytt material att ladda upp. Många utav dessa växte såpass mycket att det blev deras heltidsjobb. Bra exempel på det är JayzTwoCents som hade ett jobb ganska långt in på sin Youtubekarriär men sedan sa upp sig för att jobba med YT på heltid.

Om pengar är roten till allt ont så skulle vi ha löst problemet med ondskan innan den överhuvudtaget hade börjat existera eftersom pengar inte alltid har funnits. Dock har människans girighet funnits även utan pengar, alltså är inte pengar problemet utan problemet är människan, fast det är inte ovanligt att man vill lägga skulden på något annat.

Permalänk
Permalänk
Avstängd
Skrivet av Friterad:

Otroligt att du säger tid = pengar när du inte verkar förstå att det tar tid att skapa videomaterial

Youtube är en gratissida med gratismaterial, då ska man inte ta upp folks dyrbara tid genom reklam. Vill man ha reklam eller av ändamål att stötta personen bakom videon så ska det gå bra, men de som inte vill ha det ska kunna välja att avstå från den.

Du kan heller inte jämföra åskådarna med de som producerar videorna, tid är pengar ja, även för de som gör videos, men eftersom youtube är gratis så är det priset man får betala för att vara med i leken som producent så att säga. Youtube är en gratissida, med gratismaterial, det kostar självklart tid, utrustning etc för de som gör videos, men det ska inte kosta för de som tittar, för då ska det inte heta gratissida med gratismaterial.

Hej vi heter Youtube, vi är en gratissida där man kan titta på videos gratis (Men vi tar betalt i din dyrbara tid i stället, där vi plågar tittarna med meningslös reklam)

Och sedan ditt resonemang om hur man påverkas undermedvetet av reklam. Ja, folk är korkade, folk är grunda, folk är idioter, folk är ytliga och så vidare, och den majoriteten låter sig kanske påverkas av reklam. Men det gäller inte mig så varför ska jag ställa mig i det ledet och stå ut med skiten? (skiten = reklamen) För mig som är så pass stark i mig själv och som inte påverkas av reklam, media, samhället eller vad folk tycker och tänker, så är bara reklam ett stort slöseri på min tid.

Om man har ett system för 80% av befolkningen, som påverkar och rör den procenten, varför ska då det andra 20% behandlas och inkluderas under samma system? Nej tack! Av den anledningen blockerar jag reklam.

Visa signatur

https://mega.nz/#!xNBjAJKA!OQctTR0tY5EK1Dk68MV0loIyCD3ftwL_KI...
(DX-11 DLL-fil till SweetFX/Reshade som är kompatibel med GTA 5)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xaves:

Youtube är en gratissida med gratismaterial, då ska man inte ta upp folks dyrbara tid genom reklam. Vill man ha reklam eller av ändamål att stötta personen bakom videon så ska det gå bra, men de som inte vill ha det ska kunna välja att avstå från den.

Du kan heller inte jämföra åskådarna med de som producerar videorna, tid är pengar ja, även för de som gör videos, men eftersom youtube är gratis så är det priset man får betala för att vara med i leken som producent så att säga. Youtube är en gratissida, med gratismaterial, det kostar självklart tid, utrustning etc för de som gör videos, men det ska inte kosta för de som tittar, för då ska det inte heta gratissida med gratismaterial.

Hej vi heter Youtube, vi är en gratissida där man kan titta på videos gratis (Men vi tar betalt i din dyrbara tid i stället, där vi plågar tittarna med meningslös reklam)

Och sedan ditt resonemang om hur man påverkas undermedvetet av reklam. Ja, folk är korkade, folk är grunda, folk är idioter, folk är ytliga och så vidare, och den majoriteten låter sig kanske påverkas av reklam. Men det gäller inte mig så varför ska jag ställa mig i det ledet och stå ut med skiten? (skiten = reklamen) För mig som är så pass stark i mig själv och som inte påverkas av reklam, media, samhället eller vad folk tycker och tänker, så är bara reklam ett stort slöseri på min tid.

Om man har ett system för 80% av befolkningen, som påverkar och rör den procenten, varför ska då det andra 20% behandlas och inkluderas under samma system? Nej tack! Av den anledningen blockerar jag reklam.

Du fattar uppenbarligen inte konceptet med "gratis". Det finns ingenting som är gratis, allting kostar. Reklamen finns för att göra det möjligt för sidan att existera. Tycker du har ett extremt egocentriskt tänk där du skall få tillgång till saker gratis utan reklam överhuvudtaget. Jag blockerar själv reklam som är störande och i vägen. Men jag förstår att reklamen måste finnas för att betala alla kostnader inte bara för Youtube-kanaler utan för att Google skall kunna ha alla dessa Youtube-servrar och all den kopiösa mängd lagring.

Man är inte korkad för att man blir undermedvetet påverkad av någonting. Uppenbarligen vet du inte vad undermedvetet innebär. Att du skulle vara helt immun mot någon form av påverkan från reklam, media eller samhället är rena fantasier. Börjar fundera på om du bara trollar.

Permalänk
Medlem

Jag har funderat på "reklampelare", medier eller liknande som lockar en publik genom att uppfylla något behov och drar in pengar genom att visa reklam för sin publik.
Jag tror att det för många utav dem går att tjäna pengar utan att visa reklam,
kruxet är att det inte utesluter reklam som sidoinkomst.
Skulle vara trevligt om reklam inte förekom, men det är lite utav en utopi tror jag.

Visa signatur

mobo Asus M4A88TD-M EVO/USB3 cpu 1100T kylare Noctua NH-D14
gpu RX 460 passive ram 16GB DDR3 1600MHz ssd Samsung 850 EVO 250GB
psu Corsair AX 850 skärmar 3 * 40" NEC P401

Permalänk
Medlem

@Xaves: Det finns faktiskt youtube kanaler som kör helt utan reklam, varken adsense eller något annat.
När man kollar på dessa är det i alla fall ingen video-reklam, (tror inte det är några annons-banners heller men det är jag osäker på)
Det kostar ingenting att hosta, eller se så dessa kanaler är enbart en kostnad för youtube.

Sen finns det alternativ reklam, sponsring, multi-channel networks, har ingen större koll men kan tänka mig att youtube går back även på dessa kanaler?

Sen finns det kanaler som är partners, kör adsense, men vissa videor är fria från reklam på grund av kontroverisiella ämnen som annonsörerna inte vill förknippas med, och såklart folk som använder adblock.

Så, för att vara lite konspiratorisk Youtube lyfter fram dessa "pengakåta" partners, de vill att man ska se just dessa videor som drar in vinst istället för förlust.

I slutändan är det konsumenten som betalar, inte med sin tid, mer genom att låta sig luras...
Priset på märkesvaror som marknadsförs hårt är ofta högre än motsvarande okänt märke av samma kvalité.
Även om man som kund inte direkt låter sig luras kommer man inte ifrån det utbud som råder i den butik man handlar...
om butiken lurats köpa in kända märken framför okända alternativ, är du ändå indirekt lurad.

Föredrar komprimissen att tillåta reklam som inte stör eller luras framför full kommunism.

Visa signatur

mobo Asus M4A88TD-M EVO/USB3 cpu 1100T kylare Noctua NH-D14
gpu RX 460 passive ram 16GB DDR3 1600MHz ssd Samsung 850 EVO 250GB
psu Corsair AX 850 skärmar 3 * 40" NEC P401

Permalänk
Medlem

@Xaves, du påverkas av reklam varje dag.
Och vet du vad? Det påverkar också en del av dina köp, även om du inte vill tro det.
Nu pratar jag visserligen inte om att du ser ett erbjudandet "Endast xxx kronor nu! Kom och köp!"
Utan snarare att du någon gång köper märken som är vida kända utan att tänka på det. (Detta som kallas undermedvetna)

Sen för att besvara en del av alla dina, enligt mig, felaktiga inlägg.
"Dessutom... SL kör reklam på sina bussar, väljer jag att titta bort så betyder det inte att jag inte stödjer lokaltrafik eller SL som bolag. SL's reklamintäkter sjunker inte för att folk tittar åt ett annat håll när deras bussar kör förbi, och det borde även gälla på webbplatser."
Svar: SL's reklamintäkter skulle sjunka om alla tittade åt ett annat håll och aldrig såg reklamen.
Detta då annonsörer betalar för den spridning som de anser att reklamen kommer få. Om det skulle vara vida känt att alla kollade bort och ingen såg reklamen, då skulle ingen betala för den reklamen.

"Metro är en gratistidning, om jag väljer att täcka för alla annonser med post-it lappar innan jag läser tidningen, så påverkas inte deras reklamintäkter."
Svar: Samma sak här, Metro skulle inte få några annonsintäkter om det var känt att alla täckte för alla annonser med post-it lappar.

Hörde några visdomsord i veckan som får mig att tänka på detta, det var i stil med:
"Nothing is for free in this world, except for the cheese in the mouse trap."

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Friterad:

Du fattar uppenbarligen inte konceptet med "gratis". Det finns ingenting som är gratis, allting kostar. Reklamen finns för att göra det möjligt för sidan att existera. Tycker du har ett extremt egocentriskt tänk där du skall få tillgång till saker gratis utan reklam överhuvudtaget. Jag blockerar själv reklam som är störande och i vägen. Men jag förstår att reklamen måste finnas för att betala alla kostnader inte bara för Youtube-kanaler utan för att Google skall kunna ha alla dessa Youtube-servrar och all den kopiösa mängd lagring.

Man är inte korkad för att man blir undermedvetet påverkad av någonting. Uppenbarligen vet du inte vad undermedvetet innebär. Att du skulle vara helt immun mot någon form av påverkan från reklam, media eller samhället är rena fantasier. Börjar fundera på om du bara trollar.

Jo, youtube är gratis och deras videor är gratis att titta på. Visst det kostar el, internet, energi i form av föda för att orka sitta och titta men dessa saker betalar man redan för när det gäller allt annat så det räknas inte med här. Reklam finns för att företag ska kunna sko sig feta och köpa senaste porschen. Google har råd att driva youtube även utan reklamintäkterna som rullar på youtube det kan jag lova dig.
Och ditt resonemang håller inte, vissa sidor existerar helt utan reklam och har gjort det i många många år, ett exempel på det är Wikipedia. Reklam är alltså inte nödvändigt för att en sida ska ha möjlighet att existera. Så du klankar ner på mig, sedan sitter du själv och blockerar reklam? Fint hyckleri där! Och du lyfter fram att du "förstår att reklamen måste finnas" Here's a newsflash for you: Det förstår jag också, och jag stödjer tanken med reklam, eftersom reklam gynnar oss alla på ett positivt sätt, ett exempel på det är på Youtube, det driver på utvecklingen och mer och bättre material skapas, utan reklamintäkterna skulle det inte finnas lika mycket bra material på youtube, andra fördelar är att sidor som sweclockers får in lite extra intäkter och kan köpa en bättre kamera bl.a till deras tester. Men som sagt, det rör inte mig, eftersom jag varken är en "youtuber" eller någon annonsör. Jag gillar reklamsystemet de använder men blockerar själv reklamen och tar del av innehållet gratis, för att jag är smart, och jag märker att detta verkar svida i folk, men det är bara underhållande

Korkad - Lättpåverkad. Nästan samma sak. En intelligent person med stark karaktär låter sig inte påverkas, är alltså inte lättpåverkad, är alltså inte korkad. Motsatsen till intelligent och stark karaktär = korkad. Sedan är det "vida känt" att människor är korkade, kolla bara vad vi gör med planeten, människan förstör den plattform hon bor på. Det är som att jag skulle ta en hammare och börja förstöra mitt eget hem = jävligt korkat. Människor är korkade och idioter, det är ett faktum.

"Att du skulle vara helt immun mot någon form av påverkan från reklam, media eller samhället är rena fantasier"

Det är inga fantasier, det är så jag jobbar. Jag låter mig inte påverkas av reklam, jag gör ordentlig research innan jag köper saker, sysslar varken med spontanköp eller impulsköp och jag baserar mina köp på fakta och produkttester, inte på någon löjlig reklam som jag råkat se på stan, så nej det är inga fantasier.

@Andre_H "Det finns faktiskt youtube kanaler som kör helt utan reklam, varken adsense eller något annat.
När man kollar på dessa är det i alla fall ingen video-reklam, (tror inte det är några annons-banners heller men det är jag osäker på)
Det kostar ingenting att hosta, eller se så dessa kanaler är enbart en kostnad för youtube."

Det är för att dessa kanaler inte är youtube partners och således inte får köra reklam. Håller med om allt annat du säger, det är så det ser ut.

Skrivet av Xaitra:

@Xaves, du påverkas av reklam varje dag.
Och vet du vad? Det påverkar också en del av dina köp, även om du inte vill tro det.
Nu pratar jag visserligen inte om att du ser ett erbjudandet "Endast xxx kronor nu! Kom och köp!"
Utan snarare att du någon gång köper märken som är vida kända utan att tänka på det. (Detta som kallas undermedvetna)

Sen för att besvara en del av alla dina, enligt mig, felaktiga inlägg.
"Dessutom... SL kör reklam på sina bussar, väljer jag att titta bort så betyder det inte att jag inte stödjer lokaltrafik eller SL som bolag. SL's reklamintäkter sjunker inte för att folk tittar åt ett annat håll när deras bussar kör förbi, och det borde även gälla på webbplatser."
Svar: SL's reklamintäkter skulle sjunka om alla tittade åt ett annat håll och aldrig såg reklamen.
Detta då annonsörer betalar för den spridning som de anser att reklamen kommer få. Om det skulle vara vida känt att alla kollade bort och ingen såg reklamen, då skulle ingen betala för den reklamen.

"Metro är en gratistidning, om jag väljer att täcka för alla annonser med post-it lappar innan jag läser tidningen, så påverkas inte deras reklamintäkter."
Svar: Samma sak här, Metro skulle inte få några annonsintäkter om det var känt att alla täckte för alla annonser med post-it lappar.

Hörde några visdomsord i veckan som får mig att tänka på detta, det var i stil med:
"Nothing is for free in this world, except for the cheese in the mouse trap."

Nej, jag påverkas inte av reklam varje dag, eftersom jag blockerar bort den från min värld. Och skulle jag råka se reklam på stan, så påverkar det mig i alla fall inte, varken direkt eller undermedvetet, eftersom när jag köper produkter så frågar jag de som är kunniga inom området vilka produkter som verkligen är bra. Jag gör alltså research först innan jag köper saker oavsett vilken typ av produkt det är, inte pga av deras populäritet eller pga någon reklambild/film som swichat förbi på stan. Om andra påverkas så är det deras problem och inte mitt. Samhället, gemene idioter samt annonsörer kan få köra sitt back and forth race, men jag tänker inte beblanda mig med det. Av denna anledning så blockerar jag reklam, för det är ett slöseri med min tid.

Dina "vida känt" är vad som faller i ditt argument. SL eller deras annonsörer kan inte mäta hur många som tittar bort från deras reklam. Samma sak med Metro. Av denna anledning så kan inte SL eller Metro kräva si eller så mycket av annonsörerna för att de kör deras reklam. De sätter sina priser beroende på vilken typ av annons, hur stor annonsen är och vart den ska vara placerad. Till skillnad från webben så kan man dumt nog mäta hur många som ser och klickar på reklamen, av denna anledning kan man styra hur mycket intäkter som denna reklam genererar, och då vill man självklart inte att folk blockerar den. Men SL och Metro då? De har inte den makten och kör med fasta priser, ingen som skulle gnälla om någon tittar bort, väljer att inte åka med SL och föredrar andra färdmedel av ändamål att undvika reklamen, ingen som gnäller om man sätter post-it lappar eller överlåter det till någon annan för att slippa se den helt. Varför gnälls det inte? För att "det man inte vet lider man inte av" det kan inte räknas eller mätas.

Antingen slutar websidor att gnälla på folk med adblockers, eller så tar man bort räknarna och sätter fasta pris i stället vilket är den bästa lösningen, ingen gillar gnällspikar. Fint visdomsord på slutet där, men tack och lov gäller det inte mig, för jag både snor osten och slipper undan fällan, bra va?

Visa signatur

https://mega.nz/#!xNBjAJKA!OQctTR0tY5EK1Dk68MV0loIyCD3ftwL_KI...
(DX-11 DLL-fil till SweetFX/Reshade som är kompatibel med GTA 5)

Permalänk

tycker att det är det bästa Google kan göra!

Permalänk
Medlem

@Xaves:
Jag håller med dig om det mesta men ett par saker retar mig.
Du gör informerade köp, men menar att reklam är slöseri med tid...
Att informera sig måste ju också ta tid?

Sen undrar jag om du är på dåligt humör?
Ibland när jag är sur kallar jag folk för dumma korkade idioter,
bara för att de tänker annorlunda.
Men det är en ovana jag försöker bli av med.
Folk är ibland smartare än man tror!

Visa signatur

mobo Asus M4A88TD-M EVO/USB3 cpu 1100T kylare Noctua NH-D14
gpu RX 460 passive ram 16GB DDR3 1600MHz ssd Samsung 850 EVO 250GB
psu Corsair AX 850 skärmar 3 * 40" NEC P401

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xaves:

Jo, youtube är gratis och deras videor är gratis att titta på. Visst det kostar el, internet, energi i form av föda för att orka sitta och titta men dessa saker betalar man redan för när det gäller allt annat så det räknas inte med här. Reklam finns för att företag ska kunna sko sig feta och köpa senaste porschen. Google har råd att driva youtube även utan reklamintäkterna som rullar på youtube det kan jag lova dig.
Och ditt resonemang håller inte, vissa sidor existerar helt utan reklam och har gjort det i många många år, ett exempel på det är Wikipedia. Reklam är alltså inte nödvändigt för att en sida ska ha möjlighet att existera. Så du klankar ner på mig, sedan sitter du själv och blockerar reklam? Fint hyckleri där! Och du lyfter fram att du "förstår att reklamen måste finnas" Here's a newsflash for you: Det förstår jag också, och jag stödjer tanken med reklam, eftersom reklam gynnar oss alla på ett positivt sätt, ett exempel på det är på Youtube, det driver på utvecklingen och mer och bättre material skapas, utan reklamintäkterna skulle det inte finnas lika mycket bra material på youtube, andra fördelar är att sidor som sweclockers får in lite extra intäkter och kan köpa en bättre kamera bl.a till deras tester. Men som sagt, det rör inte mig, eftersom jag varken är en "youtuber" eller någon annonsör. Jag gillar reklamsystemet de använder men blockerar själv reklamen och tar del av innehållet gratis, för att jag är smart, och jag märker att detta verkar svida i folk, men det är bara underhållande

Korkad - Lättpåverkad. Nästan samma sak. En intelligent person med stark karaktär låter sig inte påverkas, är alltså inte lättpåverkad, är alltså inte korkad. Motsatsen till intelligent och stark karaktär = korkad. Sedan är det "vida känt" att människor är korkade, kolla bara vad vi gör med planeten, människan förstör den plattform hon bor på. Det är som att jag skulle ta en hammare och börja förstöra mitt eget hem = jävligt korkat. Människor är korkade och idioter, det är ett faktum.

"Att du skulle vara helt immun mot någon form av påverkan från reklam, media eller samhället är rena fantasier"

Det är inga fantasier, det är så jag jobbar. Jag låter mig inte påverkas av reklam, jag gör ordentlig research innan jag köper saker, sysslar varken med spontanköp eller impulsköp och jag baserar mina köp på fakta och produkttester, inte på någon löjlig reklam som jag råkat se på stan, så nej det är inga fantasier.

Youtube hade dock gjort att Google gått back om det var helt gratis utan reklam överhuvudtaget, det är ingen välgörenhet. Det är vad som jag tycker är väldigt väldigt sjukt med dina tankegångar är att du tycker att saker skall vara gratis för dig och andra ska betala priset. Wikipedia är gratis och överlever pga donationer, det är en sida som faktiskt klarar att överleva på enbart donationer eftersom det inte kostar i närheten av dom summorna att driva en sida som bara har text och bilder. Att driva en sida med miljontals videoklipp som skall lagras på en eller flera backuper, som kräver enorma servrar osv. Det skulle kräva ganska mycket donationer för att hålla YT vid liv utan reklampengar.

Det är inte hyckleri överhuvudtaget, du läser som en kratta. Jag har inte påpekat att det är fel att blockera reklam, speciellt inte med en riktig anledning, t.ex reklam som faktiskt stör, tar mycket tid (1min videor innan klipp som du inte kan skippa). Även bra för farmor som klickar på allt möjligt skräp och för att skydda okunniga mot skadliga filer. En helt annan sak är att ha den attityd som du framhäver, att saker skall vara gratis och inte ha reklam alls.

Skilj på lättpåverkad och påverkad. Påverkad blir alla, och jag tror inte dig en sekund att du inte är påverkad alls av reklam och annat som nämnts. Dock betyder inte det att alla påverkas av all reklam. Givetvis är det mindre troligt om alls att vi kunnigare inom teknik skulle bli påverkade av teknikrelaterad reklam. Reklam påverkar inte bara impulsköp, och som sagt med det undermedvetna. Det undermedvetna är ingenting du kontrollerar alltså har det ingen betydelse om du är "intelligent" eller "korkad".

Permalänk
Medlem

Upptäckte precis hjärtat efter användarnamnet med hoover-texten "Stöder SweClockers genom att inte använda Adblock"
Fy för sånna smygknep

Visa signatur

mobo Asus M4A88TD-M EVO/USB3 cpu 1100T kylare Noctua NH-D14
gpu RX 460 passive ram 16GB DDR3 1600MHz ssd Samsung 850 EVO 250GB
psu Corsair AX 850 skärmar 3 * 40" NEC P401

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Andre_H:

@Xaves:
Jag håller med dig om det mesta men ett par saker retar mig.
Du gör informerade köp, men menar att reklam är slöseri med tid...
Att informera sig måste ju också ta tid?

Sen undrar jag om du är på dåligt humör?
Ibland när jag är sur kallar jag folk för dumma korkade idioter,
bara för att de tänker annorlunda.
Men det är en ovana jag försöker bli av med.
Folk är ibland smartare än man tror!

Självklart tar det tid att bli informerad, men det är väl investerad tid till skillnad från reklam som är ett stort slöseri. I utbyte av den investerade tiden jag lägger på research och information om en produkt, så får jag produkter av högre kvalitet och som faktiskt är testade och även jämförda med andra produkter, detta får jag inte om jag stirrar blint på reklam och gör köpen utefter det. Ingen reklam i världen lyfter fram det dåliga eller undermåliga med en produkt, eller informerar om att andra produkter faktiskt är bättre. Att göra köp baserade på reklam man ser är både korkakt och ett stort misstag.

Jag är inte på dåligt humör, och jag kallar inte andra användare här korkade eller idioter eftersom jag respekterar folks åsikter. Att jag däremot tycker att gemene människa är korkad är en annan historia. Jag drar heller inte alla över en kam och säger att alla är idioter. Men majoriteten av mänskligheten är ganska jäkla korkad om man tänker efter.

Skrivet av Friterad:

Youtube hade dock gjort att Google gått back om det var helt gratis utan reklam överhuvudtaget, det är ingen välgörenhet. Det är vad som jag tycker är väldigt väldigt sjukt med dina tankegångar är att du tycker att saker skall vara gratis för dig och andra ska betala priset. Wikipedia är gratis och överlever pga donationer, det är en sida som faktiskt klarar att överleva på enbart donationer eftersom det inte kostar i närheten av dom summorna att driva en sida som bara har text och bilder. Att driva en sida med miljontals videoklipp som skall lagras på en eller flera backuper, som kräver enorma servrar osv. Det skulle kräva ganska mycket donationer för att hålla YT vid liv utan reklampengar.

Det är inte hyckleri överhuvudtaget, du läser som en kratta. Jag har inte påpekat att det är fel att blockera reklam, speciellt inte med en riktig anledning, t.ex reklam som faktiskt stör, tar mycket tid (1min videor innan klipp som du inte kan skippa). Även bra för farmor som klickar på allt möjligt skräp och för att skydda okunniga mot skadliga filer. En helt annan sak är att ha den attityd som du framhäver, att saker skall vara gratis och inte ha reklam alls.

Skilj på lättpåverkad och påverkad. Påverkad blir alla, och jag tror inte dig en sekund att du inte är påverkad alls av reklam och annat som nämnts. Dock betyder inte det att alla påverkas av all reklam. Givetvis är det mindre troligt om alls att vi kunnigare inom teknik skulle bli påverkade av teknikrelaterad reklam. Reklam påverkar inte bara impulsköp, och som sagt med det undermedvetna. Det undermedvetna är ingenting du kontrollerar alltså har det ingen betydelse om du är "intelligent" eller "korkad".

Självklart hade Google gått back, men då ska de ta betalt för sitt material likt t.ex Netflix i stället. Det, eller så kan folk sluta klaga på de som blockerar reklam. Reklam ska inte vara något man ska tvingas till, då är det inte längre en gratissida för de som tar del av innehållet. Du må tycka att det är sjukt att jag anser att jag själv inte ska behöva betala något för innehållet medans andra kan betala det, det må vara sjukt i dina ögon ja, men det är fortfarande smart. Om någon hade gett dig en gratis bil, hade du då tackat nej om du fick välja? Nej just det!

Om korkade människor vill betala för ett system som youtube som blir tillgängligt för alla, så tackar inte jag nej till att ta del av det om jag kan göra det gratis.

Ditt resonemang om Wikipedia kontra youtube köper jag, det har du helt rätt i. Som sagt, jag tycker att det är bra att youtube kör med reklam så att de har råd med sina servrar och kan fortsätta med sidan och utöka kvaliteten och materialet, men är det gratis så ska det vara det också i form av att låta folk välja om de vill se reklamen eller inte. Och eftersom youtube inte står och faller med att jag blockerar reklam, så kommer jag att fortsätta göra det. Om det var så att youtube verkligen stod och föll med hurvida jag blockerar deras reklam, så hade jag självklart tittat på den sabla reklamen, eftersom jag personligen får ut något av det (youtube), men måste jag inte så måste jag inte.

Jo, det var hyckleri, du sitter själv och blockerar reklam, sedan argumenterar du i att du tycker jag gör fel som blockerar reklam och låter andra ta smällen och själv kommer undan - något som du själv gör varje gång du blockerar en annons, oavsett vilken annons det är eller på vilken hemsida det är på. Så ja, hyckleri: Check!

Lättpåverkad och påverkad, i detta sammanhang så är man lättpåverkad om man ser reklam och springer och köper den produkten pga reklamen som influerade en. I ett sammanhang där man blir påverkad av t.ex grupptryck så faller det inte under kategorin lättpåverkad, eftersom grupptryck är ett väldigt kraftigt medel till att direkt påverka någon. Om du inte tror en sekund på att jag inte blir påverkad av reklam så får det stå för dig, jag har redan förklarat hur jag tänker, agerar och baserar mina inköp på, och reklam är inte medräknad i den ekvationen. Du får tycka vad du vill, men enligt mig så är man lättpåverkad om sitt undermedvetna snappat upp reklam som leder till produktköp, lättpåverkad och korkad faller ganska nära varandra i det här sammanhanget, sedan kan man ju diskutera definitionen av ordet korkad eller idiot, enligt mig har de ganska många användningsområden.

Visa signatur

https://mega.nz/#!xNBjAJKA!OQctTR0tY5EK1Dk68MV0loIyCD3ftwL_KI...
(DX-11 DLL-fil till SweetFX/Reshade som är kompatibel med GTA 5)

Permalänk
Medlem

@Xarves

Du skrev:
"Dina "vida känt" är vad som faller i ditt argument. SL eller deras annonsörer kan inte mäta hur många som tittar bort från deras reklam. Samma sak med Metro. Av denna anledning så kan inte SL eller Metro kräva si eller så mycket av annonsörerna för att de kör deras reklam. De sätter sina priser beroende på vilken typ av annons, hur stor annonsen är och vart den ska vara placerad."

Om du tar och läser mitt inlägg igen så ser du att jag aldrig har påstått att de kan mäta hur många som tittar bort från deras reklam.
Det jag förmedlade i mitt inlägg är att priset för en annonsplats sätts efter en uppskattning om hur stor spridning den annonsplatsen kan ge.
Ett exempel på detta var just det att om det är vida känt att alla kollar bort från annonser på ett specifikt ställe så kommer ingen vilja betala för den platsen. Då den platsen inte får någon spridning.

Det glädjer mig däremot @Xarves att du nu har ett hjärta bakom ditt namn här med texten:
"Stödjer SweClockers genom att inte använda AdBlock"

Permalänk
Medlem

@Xaitra jag ser inget hjärta för Xaved, han har en stjärna och det är såklart glatt att se, men om det glädjer dig att se hjärtan blir jag fundersam

Visa signatur

mobo Asus M4A88TD-M EVO/USB3 cpu 1100T kylare Noctua NH-D14
gpu RX 460 passive ram 16GB DDR3 1600MHz ssd Samsung 850 EVO 250GB
psu Corsair AX 850 skärmar 3 * 40" NEC P401