I sedvanlig ordning lanserade AMD mot årets slut en större drivrutinsuppdatering. Denna gång landade det i Radeon Software Adrenalin Edition, där namnet baseras på den röda rosen Adrenalin. De stora nyheterna märks främst i form av ett nytt gränssnitt för övervakning av hårdvara, som kan användas medan ett spel är igång. Även prestandaförbättringar och buggfixar står på menyn.

Nu framgår även att drivrutinen introducerat ett gäng nya buggar, som gör att vissa äldre speltitlar som bygger på grafikgränssnittet DirectX 9 inte längre går att starta. Detta gäller bland annat äldre populära klassiker som Command & Conquer samt The Witcher Enhanced Edition.

Användare tog till forumet Reddit för att diskutera problemet, där felmeddelandet ser ut att hänvisa till AMD:s drivrutiner som en potentiell felkälla. Att gå tillbaka till äldre versioner uppges även göra det möjligt att starta titlarna utan problem.

This title is from 2007, so we are unlikely to devote any valuable engineering resources to this issue, which is most likely caused by outdated API modules.

En representant för AMD svarade på bolagets officiella forum att titlarna i fråga är gamla och bygger på förlegade API-moduler, varpå några resurser inte väntas läggas på att lösa problemen. Huruvida detta är bolagets officiella hållning i frågan återstår att se, men för tillfället verkar användare som vill spela äldre spel behöva gå tillbaka till en tidigare version av Radeon Software.