I början av 2017 lanserades Playerunknown's Battlegrounds i en Early Access-version på Valves spelplatfform Steam. Sedan dess har det fått ett flertal uppdateringar och antalet spelare har ökat för varje månad, där bland annat Kina står för en stor del av spelarbasen.

Efter cirka nio månader i Early Access lanserar nu utvecklaren Bluehole version 1.0 av Playerunknown's Battlegrounds, vilken kommer med en rad förbättringar. Bland dessa nämns exempelvis generella prestandaoptimeringar för alla delar av spelet, vilket ska innebära en betydligt mer stabil upplevelse för samtliga användare.

Utöver detta introduceras även en ny ökenkarta med namnet Miramar, som funnits tillgänglig i testversionen av spelet sedan en tid tillbaka. Uppdateringen lägger även till nya vapen, fordon och ny utrustning som går att hitta under matcherna.

Playerunknown's Battlegrounds är idag den populäraste speltiteln på Steam, med ett rekord på 2,7 miljoner samtidiga spelare. Sett till antal sålda exemplar talar tidigare rapporter för att detta uppgått till över 22 miljoner. Playerunknown's Battlegrounds finns tillgängligt via Steam och kostar 29,99 euro, motsvarande 300 kronor.