Drygt fem år har passerat sedan filmjätten Disney förvärvade Lucasfilm och med det rättigheter för Star Wars. Sedan 2004 har speldistributören Electronic Arts släppt ett antal spel med Star Wars-universumet i fokus. Spelserien Star Wars: Battlefront fick nyligen ett ytterligare tillskott i och med Star Wars: Battlefront II, men har sedan lanseringen mottagit en del protester gällande de fördelar som kan köpas.

Nu uppger Multiplayer First att Disney under en tid uppmanat EA till förändring gällande mikrotransaktioner i Star Wars: Battlefront II. Uppgifterna kommer från en anonym källa, men ligger i linje med den skarpa kritik som riktats mot spelets mikrotransaktioner. Detta ogillande har resulterat i att funktionen tillfälligt stängts av, tills dess att en mer balanserad lösning implementerats.

Enligt utsaga ska de inblandade parterna tidigare ha varit överens om att mikrotransaktionerna gör spelet orättvist och således måste omarbetas. Disneys missnöje grundas i att Electronic Arts agerade mycket sent för att lösa problematiken. Vidare skrivs att den kommande filmen i Star Wars-serien potentiellt tagit skada av den negativa publiciteten.

Slutligen skriver Multiplayer First att filmjätten hotat EA med att dra in företagets exklusiva publiceringsrättigheterna för spel under varumärket Star Wars. EA har valt att inte kommentera uppgifterna.