Brendan Greene, mer känd som Player Unknown, började arbetet med det som skulle komma att bli Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) i början av 2017. Sedan dess har spelet gått från klarhet till klarhet, där det gånggång slagit nya rekord när det kommer till antal spelare.

Nu visar Steams statistik att det tidigare rekordet på 2 miljoner samtidiga spelare, som även det hölls av PUBG, nu har slagits. Detta då Playerunknown's Battlegrounds nu uppnått en topp på totalt 2 522 283 stycken spelare samtidigt under ett dygn. På andra plats ligger precis som tidigare Valves Dota 2, med en toppnivå på 634 089 spelare under samma tidsperiod.

De senaste siffrorna visar att speltiteln sålts i över 20 miljoner exemplar sedan det lanserades i sin första version på Steam. Det har även ökat mycket i popularitet i Kina på senare tid, något som lett till att Windows 7 gått om Windows 10 som det populäraste operativsystemet på plattformen.

Playerunknown's Battlegrounds har ännu inget lanseringsdatum, men utvecklarna meddelade nyligen att en det kommer lanseras i en första skarp version i december. Detta sker i samband med att speltiteln även blir tillgänglig på konsol för första gången då det släpps till Xbox One.