Sedan en tid tillbaka har Playerunknown's Battlegrounds, eller PUBG, varit det populäraste spelet på Valves spelplattform Steam. Speltiteln har för tillfället ett rekord för flest antal spelare samtidigt, med totalt 2 451 848 stycken och har därmed gått om Dota 2 som det mest spelade på Steam.

Enligt Steams senaste hårdvarustatistik från oktober 2017 har nu Windows 7 gått om Windows 10 som det mest använda operativsystemet på Steam, något som beror på just Playerunknown's Battlegrounds. Detta då speltiteln ökat i popularitet i Kina, där större delen användare har Windows 7.

Detta styrks av det faktum att förenklad kinesiska är det mest använda språket på plattformen, med en ökning med cirka 27 procent jämfört med föregående månad. Andelen Windows 7 64-bitarsanvändare har ökat med cirka 23 procent, samtidigt som 64-bitars Windows 10 minskat med cirka 17 procent.

Enligt Steam Spys statistik har antalet spelare skjutit i höjden under de senaste månaderna, där Kina varit den drivande faktorn. Andelen kinesiska spelare har sedan augusti ökat med 600 procent, samtidigt som resten av världen börjat falla av.