När det kommer till prestandatest för datorkomponenter är Futuremarks 3DMark en av mest populära. Utvecklaren uppdaterar denna kontinuerligt med bland annat stöd för nya tekniker och nya test, som tidigare under året då de introducerade Time Spy.

I och med den senaste versionen av 3DMark läggs en ny version av Time Spy-testet till, med namnet Time Spy Extreme. Som namnet antyder handlar det om en mer krävande version och det är anpassat för de mest krävande komponenterna, med både 4K-upplösning och stöd för DirectX 12.

Även fast testet är gjort för 4K-upplösning går det att köra på skärmar som har en lägre upplösning, men det krävs ett grafikkort med minst 4 GB videominne. Time Spy Extreme kommer också med ett nytt processortest, vilket uppges vara tre gånger mer krävande än det nuvarande och är anpassat för åtta eller fler kärnor samt drar nytta av instruktionsuppsättningen AVX2.

Time Spy Extreme implementeras i version 2.4.3819 av 3DMark och finns tillgängligt nu, men dock endast för användare som kör Advanced- eller Pro-versionen av mjukvaran.